https://www.traditionrolex.com/7

 Akce LUCIE | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Akce LUCIE


Oddělení pobytové kontroly cizinecké policie Krajského ředitelství Středočeského kraje provedlo v součinnosti s Inspektorátem práce dne 13. prosince 2016 bezpečnostní akci Lucie zaměřenou na pobytovou kontrolu cizinců a práci s pracovním povolením. Do akce se zapojili policisté nejen z Mělníka, ale i z ostatních pracovišť krajského ředitelství, kteří se zabývají uvedenou problematikou. Na pomoc jim přijeli i hlídky z oddělení dokladů a specializovaných činností z Prahy Vinoř, neboť jsou to v kraji největší policejní odborníci na padělané doklady.

Na Mělnicku pozornosti neunikl areál jedné z firem v Lužci nad Vltavou. Policisté zde zkontrolovali téměř tři desítky osob. Čtyři cizinci  předložili  cestovní doklad, podle něhož byli ztotožněni, a víza sousedního státu Evropské unie. Pracovní povolení nebo povolení k zaměstnání však ani jeden z nich neměl.

Další, pátý cizinec, se prokázal dokladem státu Evropské unie, na základě kterého by nepotřeboval povolení k zaměstnání. Doklad však jevil známky padělání.

Na místo byla okamžitě přivolána hlídka specialistů z Oddělení dokladů a specializovaných činností z Prahy- Vinoř. Ta padělání potvrdila a doklady si převzala k dalšímu odbornému zkoumání. Cizinec se na místě přiznal, že je doklad padělaný a předložil policistům platný cestovní pas, podle kterého mohl být ztotožněn.

Se všemi pěti  cizinci policisté zahájili správní řízení ve věci správního vyhoštění z území smluvních států Evropské unie. Poslední z nich je navíc podezřelý z přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny.

Dá se předpokládat, že podobné rozsáhlé bezpečnostní akce budou probíhat i nadále.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
P ČR Mělník



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7