https://www.traditionrolex.com/7

 FUOCOAMMARE (POŽÁR NA MOŘI) | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

FUOCOAMMARE (POŽÁR NA MOŘI)

21/02/2017 - 19:00
21/02/2017 - 20:50
iCal
 

Hudební sál MKD Mělník

Film mekuc

Dokumentární | Itálie/Francie 2016, 108 min.
Scénář a režie: Gianfranco Rosi
V originálním znění s českými titulky | přístupný od 15 let

Vítězný film Berlinale 2016, oceněný Zlatým medvědem, přináší dosud nevídaný pohled na uprchlickou krizi, kterou sleduje očima malého chlapce žijícího na ostrova Lampedusa, jenž je tranzitním místem tisíců migrantů.

“Letošní rok byl plný rozmanitých filmů. Ale ohromila nás mimořádná velikost jednoho filmu, který spojuje politické stanovisko s uměním. To je srdce Berlinale, o to tady jde,” řekla při předávání ceny režisérovi Gianfrancu Rosimu předsedkyně festivalové poroty Meryl Streepová.

Dvanáctiletý Samuel žije na ostrově ve Středozemním moři, daleko od pevniny. Jako všichni chlapci jeho věku se mu ne vždycky chce do školy. Raději by šplhal po skalách, hrál si s prakem nebo se potuloval po přístavu. Ale jeho domov není jako jiné ostrovy. Už léta je to cílová stanice pro muže, ženy a děti, kteří se snaží dostat z Afriky na plavidlech, která jsou příliš malá a sešlá. Tím ostrovem je Lampedusa, která se stala metaforou pro útěk uprchlíků do Evropy, nadějí, utrpením a osudem stovek a tisíců emigrantů. Tito lidé touží po míru, svobodě a štěstí, a přece jsou na břeh často vyplavena jen jejich mrtvá těla. A tak jsou obyvatelé Lampedusy denně nuceni být svědky největší humanitární katastrofy naší doby.

Vstupné 60 Kč

Více informací najdete na http://www.mekuc.cz/akce/film-mekuc-fuocoammare-pozar-na-mori/

PřílohaVelikost
fuocoammare.jpg37.47 KB



https://www.traditionrolex.com/7