https://www.traditionrolex.com/7

 Dopravní policisté ukládali kauce | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Dopravní policisté ukládali kauce


Hlídka dopravních policistů prováděla dne 23. ledna 2017  dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provoz na silnici I/16. Nedaleko sjezdu z dálnice D8 v katastru obce Býkev zastavila nákladní soupravu. Při kontrole sociálních předpisů týkající se nákladní dopravy nebyl řidič schopen na tachografu zdokladovat svou činnost v období téměř jednoho týdne. Řidiči byla uložena bloková pokuta na místě nezaplacená ve výši 1000,- Kč. Svou povinnost porušil také dopravce, jeho protiprávní jednání bude řešit správní orgán, v tomto případě Krajský úřad Středočeského kraje.  Vzhledem k tomu, že se jedná o firmu jiného státu než ČR, tedy o mezinárodní dopravu,  byla uložena také kauce ve výši  10 000, -Kč. Řidič ji za dopravce na místě za pomocí platebního terminálu, který již mají dopravní policisté k dispozici, zaplatil.

Následující den, tedy 24. ledna 2017, v odpoledních hodinách kontrolovali dopravní policisté dalšího řidiče nákladního vozidla, který jel po silnici I/9. Opět se jednalo o cizího státního příslušníka a firmu sousedního státu.  Po zastavení v katastru obce Chudolazy ho vyzvali k předložení všech dokladů potřebných k řízení a provozu automobilu. Při kontrole tachografu zjistili, že v ní má vloženou již neplatnou kartu řidiče. Kontrolovaný  o tomto faktu věděl, sdělil to i svému zaměstnavateli. Na místě dostal blokovou pokutu ve výši 2 000,- Kč a dopravci byla  uložena kauce ve výši 20 000,- Kč. I zde mohl být využit platební terminál na bezhotovostní platbu. Další jízdu policisté řidiči zakázali.

Uložená kauce je ukládána v závislosti na výši pokuty, která hrozí dopravci za protiprávní jednání ve správním řízení. Pokud se dopravce ke správnímu řízení nedostaví, uložená kauce propadne.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
P ČR Mělník



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7