https://www.traditionrolex.com/7

 Mělnická Jizerská Padesátka 2017 | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělnická Jizerská Padesátka 2017

17/06/2017 - 15:00
17/06/2017 - 22:00
iCal
 

A je to tady! Zase po roce bude nejvíc lyžařů v republice na Mělníku. Žádné Krkonoše, Beskydy, Šumava, Bedřichov, ale Mělník. V sobotu 17. června 2017 se právě Mělník stane hlavním městem lyžařů v Čechách. Vzpomínáte, jak před lety v lednu rušili organizátoři kvůli nepřízni počasí J50 v Bedřichově? A že letos se jela až v únoru, aby byl sníh? Tak to se nám určitě nestane a náš závod se pojede za každého počasí! Uskuteční se zde již XXIV. ročník populárního závodu MĚLNICKÁ JIZERSKÁ 50. Stejně jako posledních třiadvacet let, tak i letos budou mít (podle pravidla třetí červnovou sobotu) na „kočičích hlavách“ mělnického náměstí Míru dostaveníčko všichni milovníci lyžování, recese a dobré nálady. Připraven je další ročník tradičního závodu, ve kterém se utkávají soutěžící na lyžích nejrůznějších typů a barev v zimní výstroji, popřípadě „v žertovných převlecích“.

Tento závod, vzniklý původně v 90. letech jako studentská recese, určená pro pobavení několika lidí, postupně získával na popularitě a dnes již neodmyslitelně patří k předprázdninovému období na Mělníku. S přibývajícími ročníky rostla i úroveň celého klání, a proto dnes již nikoho nepřekvapí, když se na jindy liduprázdném sobotním náměstí sejde i více než sto startujících s lyžemi a přibližně 2000 fanoušků této, v létě jistě netradiční, podívané. Uspořádání akce tohoto rozměru si každoročně vyžádá nejen nesmírné úsilí organizátorů, ale i stále více finančních prostředků. Samozřejmostí se v minulých letech stalo nejen ozvučení celého náměstí, zajištění občerstvení pro diváky, či koncertu po skončení závodu. Cennou vzpomínkou jsou potom trika s logem závodu, která účastníci MJ50 získávají v rámci startovného, a která jsou žádaným suvenýrem i mezi diváky. Přáním organizátorů je, aby byla akce chápána jako odpoledne a večer pro celou rodinu. Proto se rozhodli, že i letos bude jejich pozornost upřena na nejmladší návštěvníky. Ve spolupráci se sponzory dojde na nejrůznější soutěže o ceny – půjde o populární hod tenisákem do tlamy usměvavého sněhuláka, současně se budou moci nejmenší vyřádit ve skákacím hradu a nejodvážnější rodiče pak mohou své ratolesti přihlásit do vloženého závodu dětí. Toto dětské odpoledne startuje již v 15.00 hodin na mělnickém náměstí Míru. Akce je již několik let mediálně prezentována jak lokálně, tak prostřednictvím celoplošných rádií a TV - hlavními mediálními partnery jsou RÁDIO BEAT (nyní prakticky celoplošné pokrytí) a odborný časopis SKI MAGAZÍN. Veškeré potřebné údaje, týkající se letošního ročníku, stejně jako ročníků předešlých, je možné získat na průběžně aktualizovaných „lyžařských“ stránkách www.bezky.cz 

O průběhu MJ50

                Přihlášky se přijímají v den závodu na náměstí Míru od 15.00 hod. do 16.45 hod., ostrý start je pak v 17.00 hod., před kterým si to nejprve rozdají mezi sebou děti ve dvou kategoriích: předškoláci na zkráceném úseku od laviny do cíle a školáci pak na 1 okruh (samozřejmě bez pití piva). Muži budou jako vždy zařazeni do rozběhů (v rozběhu se běží 2 okruhy) a nejúspěšnější z nich poté, dle postupového klíče, změří síly ve velkém finále o hodnotné ceny (3 okruhy), ženy poběží rovnou finále - také 3 okruhy. Na trati čekají soutěžící tradiční nástrahy v podobě umělých lavin, či obvyklá a povinná konzumace zlatavého moku, ve finiši pak ještě závěrečné metry ztíží trefa tenisákem do tlamy usměvavého Sněhuláka. Také letos budou vyhlášeni vítězové v kategoriích ŽENY, MUŽI, DRUŽSTVO ROKU, MASKA ROKU a PÁD ROKU. Hodnotí se tedy nejen dosažený čas, ale i výzbroj, výstroj, vtip a originalita. Po celou dobu závodu bude zajištěno občerstvení, zábavné odpoledne pro děti a večer pak proběhne obvyklý koncert – letos zahraje legendární Vladimír Mišík s kapelou ETC. Fanoušci této muziky se mohou těšit na 90 minut toho nejlepšího, co tato formace kdy vyprodukovala. Po koncertu zájemci shlédnou dokument o Vl. Mišíkovi s názvem Nechte zpívat Mišíka, který bude promítnut přímo na náměstí Míru na plátnu o velikosti 5 x 3 m. Celý večer tak bude věnován umělcovu letošnímu životnímu jubileu. Startovné činí obvyklých 199,- Kč a zahrnuje závodní piva a pamětní triko s logem závodu + několik překvapení.

Atrakce pro děti ve formě skákacího hradu a soutěží o sladkosti, stejně jako vstup pro diváky jsou i letos zdarma!

Tak tedy ještě jednou: sobota 17. června 2017. Start: dětské odpoledne 15.00 hod., závody dětí a dospělých od 17.00 hod.

Prázdniny i letos začínají na Mělníku!




https://www.traditionrolex.com/7