https://www.traditionrolex.com/7

 V Kralupech v září startuje Recyklojízda, bude to osmá zastávka | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

V Kralupech v září startuje Recyklojízda, bude to osmá zastávka


Město Kralupy se stane osmou zastávkou týmu Recyklojízda 2017, který se v září chystá projet Českou republiku od západu na východ, aby podpořil třídění a recyklaci baterií. Do Kralup tým na elektrokolech dorazí v pátek 8. září odpoledne. Na Palackého náměstí bude mít od 13 hodin info stánek, kde se návštěvníci dozvědí více o recyklaci baterií a domů si mohou odnést krabičku ECOCHEESE pro třídění baterií v domácnosti. Po setkání se zástupci města Kralupy tým vyrazí směr Čelákovice. Projekt organizuje nezisková společnost ECOBAT a informace o něm jsou k dispozici na www.ecobat.cz nebo na facebookovém profilu Recyklojízda 2017.

Tříčlenný tým si dal za cíl na elektrokolech zdolat přes 700 kilometrů. Vyjíždí v úterý 5. září z Aše a končí 14. září v nejvýchodnější obci republiky Bukovec. Na cestě má 23 zastávek v českých a moravských městech. Navštěvovat bude především městské a obecní úřady a do některých škol zavítá se vzdělávacím programem Recyklace hrou. Potkávat s lidmi se bude na náměstích, v parcích i kdekoliv po trase.

Recyklojízda je koncipována jako otevřený projekt a zapojit se do něj může kdokoliv. Princip je jednoduchý. Kdekoliv po trase se mohou lidé připojovat a kus cesty s týmem Recyklojízdy zdolat. Vítáni jsou lidé nejen na elektrokolech, ale i na běžných kolech, koloběžkách nebo zdatní běžci.

„Celou akci děláme především proto, že chceme jít mezi lidi, mluvit s nimi o tom, že i když se někomu mohou zdát baterky malé, do koše rozhodně nepatří. Je potřeba je odnášet na sběrná místa, odkud putují na recyklaci. Chráníme tím životní prostředí,“ říká Eva Gallatová, která je členkou týmu Recyklojízdy a zároveň zastupuje neziskovou společnost ECOBAT. Ta v České republice již 15 let zajišťuje zpětný odběr a recyklaci přenosných baterií. Projektem Recyklojízda také ECOBAT podporuje Evropský den recyklace baterií, který připadá na 9. září.

Připojit se mohou i lidé v Kralupech a okolí

Zapojit do projektu Recyklojízda se mohou i lidé v Kralupech a okolí, a to hned dvěma způsoby. Jednak tím, že na sběrná místa přinesou použité baterie. „A pak je tu druhá možnost. Jednoduše vezmou kolo, elektrokolo nebo třeba koloběžku a zdolají pár kilometrů společně s námi a podpoří tím dobrou věc. Zveme všechny nadšence – jednotlivce i celé kolektivy – kamarády, organizace, školy, školky, ale třeba i firemní týmy, aby se k nám na kus cesty připojili,“ dodává členka základního týmu Recyklojízdy Eva Gallatová.

Recyklojízda se rozrůstá

Už v tuto chvíli máme potvrzeno, že s námi část cesty pojedou handicapovaní i zdraví sportovci pod hlavičkou projektů Cesta za snem, K4 Cyklo tým nebo cyklisté ze Senior Fitnes. Například na Lysou horu vyrazíme v doprovodu Jána Čupy, otužilce a nadšence, který den co den, v létě v zimě, zdolává vrchol většinou svlečený jen do půl těla. Počet dobrovolníků se každým dnem rozšiřuje.  



RECYKLOJÍZDA v KRALUPECH

  • V pátek 8. září 2017 od 13 hod. se na vás těšíme na Palackého náměstí.
  • Čeká na vás info stánek Recyklojízda 2017, kde se dozvíte více o recyklaci baterií a domů si můžete odnést krabičku ECOCHEESE pro třídění baterií v domácnosti.
  • V 13,30 hod. vyjíždíme z Kralup do Čelákovic.
  • Kdo se chce připojit, je vítán (na kole, koloběžce i po vlastních nohách).
  • Sledujte nás na Facebooku @Recyklojízda 2017

Děkujeme za podporu

Velký dík patří firmě MOJEKOLO, která pro projekt Recyklojízda 2017 zdarma zapůjčila elektrokola pro zdolání celé trasy a která provozuje síť prodejen s pobočkami v Praze 3, Brně, Ostravě, Pardubicích, Kobeřicích u Opavy a specializovanou prodejnu na elektrokola v Praze 10. Zásluhou společnosti Eurosat CS bude možné Recyklojízdu sledovat na recyklojizda.ecobat.cz takřka v přímém přenosu 24 hodin denně. A to díky jejich sytému AutoGPS – elektronické knize jízd určené k monitorování vozidel, osob, zboží a majetku pomocí systému GPS. Projekt realizuje nezisková společnost ECOBAT s.r.o.

 

Kontakt pro další informace: 

Open Communication, s.r.o.
Jana Čechová, PR Manager
e-mail: jana.cechova@open-com.cz, tel.: + 420 603 574 631



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7