https://www.traditionrolex.com/7

 NORSKO - SEVERSKÁ EXOTIKA | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

NORSKO - SEVERSKÁ EXOTIKA

25/09/2017 - 18:00
25/09/2017 - 19:30
iCal
 

Taneční sál MKD Mělník

Cestopisná přednáška

Martin Pišťák
“Do Norska jsem se dostal hned na začátku „devadesátek“. Už napoprvé mi tato nejhezčí ze zemí Skandinávie doslova učarovala. Vždycky mě to na sever Evropy lákalo a Norsko jsem procestoval „křížem, krážem“. V Norsku trávím dohromady čtyři až pět měsíců v roce – v zimě i v létě. Norsko se pro mě stalo „srdcovou záležitostí“ a jsem rád, že ho nyní mohu ukazovat a přibližovat i ostatním.”

Dnešní Norsko je představitelem poslední evropské exotiky. Najdete tady jedinečné přírodní skvosty a jevy, které se nikde jinde v Evropě nevyskytují. Hluboké a zvrásněné fjordy, nádherné vodopády, nedotčená příroda čtyřiceti dvou národních parků, ledovce a ledovcové splazy, množství ostrovů a souostroví, pláže s bílým pískem na pobřeží Atlantiku, jezera, kaňony, ale i památky pod ochranou UNESCO a zajímavé stavby – Atlantská cesta, katedrála Nidaros, Opera v Oslo, historická čtvrť Brygge v královském městě Bergen.

Norsko je také zemí unikátních zážitků – magická Polární záře, fascinující podívaná nezapadajícího půlnočního Slunce (Midnight Sun), pozorování velryb na širém oceánu – velrybí safari, výstupy k majákům, na skalní útesy (Trolí jazyk) nebo na vyhlídky (Trolí stezka), vyhlídkové plavby lodí například do Geirangerfjordu nebo jízda psím spřežením.

V Norsku si na své přijdou také milovníci dobrého jídla. Vyhlášené rybí speciality (lososi, ústřice, krevety, tresky, humři), sobí steaky, uzeniny z losího masa, kozí i ovčí sýry, vynikající marmelády (ta nejlepší je z oranžových morušek) a proslulé čerstvé jahody z Lofot.

Přednáší Martin Pišťák

Vstupné 80 Kč

Více informací najdete na http://www.mekuc.cz/akce/norsko-severska-exotika/#.Wa0bB1FpxaQ

 

PřílohaVelikost
norsko.jpg341.95 KB



https://www.traditionrolex.com/7