https://www.traditionrolex.com/7

 Jahodárna Vraňany | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Jahodárna Vraňany

Místo kontroly:

Jahodárna Vraňany Bc. Milan Hanč

Vraňany (Vraňany 230, 27707 Vraňany)

IČ: 68280572

Skupina potravin: Čerstvé ovoce / Ovoce bobulové

Jahody

Kategorie: Nebezpečné potraviny

Nevyhovující parametr:

propamocarb

V jahodách bylo zjištěno překročení maximálního limitu reziduí pesticidu propamocarbu.



Šarže: sběr dne 28.6.2017
Obal: ztrátové dřevo
Množství výrobku v balení: 3 kg
Výrobce: Jahodárna Vraňany Bc. Milan Hanč, Vraňany 230, 27707 Vraňany
Země původu: Czech Republic
Datum odběru vzorku: 28. 6. 2017
Referenční číslo: 17-000608-SZPI-CZ

 

Vzorek byl zjištěn úřední kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

 

Negativní zkušenosti předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

2 Jahodárna ve Vraňanech


To skoro vypadá, jako byste chtěl (/a) vraňanskou jahodárnu poškodit.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Propamocarb

Myslím, že nebude tak zle. Naopak, z jahodárny mám radost, zemědělství je tradiční ekonomická aktivita v Polabí, a něco takového sem patří. Více než pěstování žluté řepky, či více než chemičtí či energetičtí znečišťovatelé, kterých nám sem bolševík nasázel nepočítaně. Jahodárna má můj obdiv. Moc se snaží a díky tomu ekonomicky přeživá. Určitě na tomto podniku nezbohatnou.

Váš příspěvek je trochu podpásovka.

2.2 Proč podpásovka?


Proč podpásovka? Podpásovka je snad prodávat nezdravé, jedovaté jahůdky našim nejmenším. Reklama v TV. Nejsladší, nejlepší, nejzdravější - kupujte svým dětem. Nakonec se zjistí, že jsou plné škodlivin. To je podpásovka. Stříkat jahody kdejakým sajrajtem. Byla jsem tam a plísní i přes chemické ošetření tam bylo hodně. Pan Hanč určitě bídu nedře. Podniká se vždy za účelem dosažení zisku. Souhlasím, že řepka je škodná, ale dotace jsou dotace.

2.2.1 čtěte


Musíte si nejdříve přečíst o tom "jedu" v jahodách a pak zjistíte, že se nejedná o žádnou nebezpečnou látku. Proto podpásovka, protože to byl jen překročený limit látky neohrožující naše zdraví.

2.2.1.1 Jahody z Vraňan


Podle mě taky nejde o podpásovku. Prostě někdo převzal na Mělníček zprávu o výsledku kontroly provedenou SZPI a dal ji sem, protože se nás to jakožto místních týká. Takže leda podpásovka od SZPI, že si dovolila jahodárnu kontrolovat a ještě to nastojte zveřejnili? Smiling

Jinak kdyby tam byla "látka ohrožující zdraví", tak by jim to rovnou zavřeli, nemyslíte? A pokud jde o Vaše tvrzení, že nejde o žádnou nebezpečnou látku, tak já sice nejsem chemik jako asi zřejmě Vy, ale ve zprávě zařadili kontrolované jahody do kategorie "nebezpečné potraviny". Pročež si myslím, že to zas tak úplně neškodné nebude.

Osobně nemám problém ty jahody jíst i nadále, jen bychom si možná měli uvědomit, že nejde o žádné bio jahůdky jako ze zahrádky mojí babičky, ale o masivní produkci velkopěstitele. Tak to prostě je. Ale musí se nechat, že pokud jde o propagaci a vytváření pozitivní image, tak to ve Vraňanech umí opravdu dobře.

2.2.1.1.1 tak nevim


Pesticidy z Polska vam nevadi, neskodna latka v jahodech z Vranan ano. Fakt si o te latce prectete na Wikipedii. Dokonce tu mate odkaz.

2.1 mně jahody chutnaly


Kupoval jsem je několikrát a vždy byly vynikající. Souhlasím, že je to spíše snaha o poškození jahodárny a hlavně s tím, že je to mnohem lepší pro zdejší krajinu než žlutý mor.

2.1.1 Asi tak , jako pokus


Asi tak , jako pokus poškodit místního výrobce dobrý ... 

Též jsme se zúčastnili s rodinou samosběru a vše OK .

Vámi popsaný  žlutý mor  je nic proti solárním plochám , to je úplná katastrofa ...

Spíš bych se bál nechvalně známých " dobrot " z Polska . Není kvartál v roce , aby média neinformovala o vadné dodávce " něčeho " z Polska . Většinou to jsou chuťovky s obsahem salmonely , tu zas posypová sůl , nebo kuřata krmená asfaltem ...

Chci říct tolik , i u nás se najdou ti kdož šidí na úkor kvality , ale to co k nám jde z Polska je výkvět a proto vždy kontroluji a nikdy nekupuji Polské jídlo . To že Němci šidí výrobky pro nás je jiná kapitola , Poláci dodávají vyloženě závadné a proto jim nevěřím .

2.1.1.1 Polsko nebrat!!


U mě doma také nemá jakékoli zboží z Polska místo. I kdyby to bylo sebelevnější, tak to nekoupím. Pokud chci zboží z Německa, vyplatí se tam čas od času zajet a nakoupit přímo u nich. 

PS za solární elektrárny bych pozavíral všechny, kdo se o to jakkoli přičinili!!!

2.1.1.1.1 Myslím že nikdo z


Myslím že nikdo z normálních lidí není taková socka , aby kvůli ušetřeným pár korunám riskoval zdraví . 

viz. šílenství s máslem , všichni brečí jak je drahé , ale že NEMAJÍ PRAVDU je ani nenapadne . Kupují Polské v akci za 37,- a naše za 50 - 55,- je jim drahé . Nehledě kolik jich za měsíc spotřebují ? Pokud by uměli počítat , tak jim musí vyjít že drahé není . Proč ? viz . níže ...

 

 

běžná výplata za soudruha cca 2-2,5 tis   cena másla     10,- kčs

běžná výplata dnes           cca 20-25 tis   cena másla    50-55,- kč

 

to znamená , že poku dnes máme cca desetinásobek mzdy než za soudruha , máslo by muselo stát 100,- , ale nestojí ... a to se bavím o "másle" né o různě dlouho skladovaných rádoby máslech , které po 2 letech vytáhnou z mrazáku , přešlehají a maže to ven mezi lidi .

Nicméně , kdo chce , ať si koupí z Polska co je libo ...

 

1 Pesticid v jahodách


No letos dost pršelo, plísně hrozily, tak ty obrovské výnosy bylo asi třeba nějak posichrovat. Eye-wink


https://www.traditionrolex.com/7