Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Já měla hezkej život a Kaleidoskop Jana Rejžka ve Velvarech

24/11/2017 - 19:00
24/11/2017 - 22:00
iCal
 

Vydatnou dávku kulturní stravy pro nás, ještě v předadventním čase, přichystal velvarský Spolek Natvrdlí. V pátek 24. listopadu od 19:00h zve do sálu ZUŠ Velvary na divadelní hru: JÁ MĚLA HEZKEJ ŽIVOT. Letošní nové představení kralupského divadelního spolku Scéna je
monodramatem, které podle povídky Ivana Bunina napsal Ota Ornest. One-woman-show Marušky Brázdilové v režii Týny Hénigové a Heleny Plickové. Hudbu k představení složil Martin Káš.

Byla by to drsná story jedné ženy - kdyby v tom nevystupovalo tolik mužů. Ale kdo je ona?Vypočítavá mrcha? Vyhlášená krasavice? Umanutá chudá holka? Nešťastná máma?

Po krátké přestávce a občerstvení bude od 20:30h na stejném místě připraven Jan Rejžek se svým obnoveným poslechovým pořadem KALEIDOSKOP. Seznámí nás s tím nejzajímavějším, co se aktuálně děje na naší i zahraniční hudební scéně. Pozve nás i na výlet do minulosti, připomene hudební listopadová výročí. Nezapomene ani na klasiky. Pustí nám „perly“ z dob světlých zítřků, které známe z rozhlasu či TV estrád - to abychom náhodou nezapomněli. Bude odpovídat na naše otázky, diskutovat, vyprávět. A že bude rozhodně o čem! Jan Rejžek je známý hudební, filmový a divadelní kritik, který nedá nikomu nic zadarmo. Publikoval v Melodii, Gramorevue apod. Spolupracoval v redakci s Jiřím Černým, Čestmírem Klosem, Janem Burianem. Nepodepsal Antichartu, naopak podepsal a šířil petici Několik vět. Po listopadu 1989 pracoval v Kanceláři prezidenta republiky Václava Havla, ve Svobodné Evropě. Nedávno byl oceněn za účast ve třetím odboji. Uváděl rozhlasové a televizní pořady Katovna, Artefakta, Kritický klub Jana Rejžka. Píše do Lidových novin, Týdne apod. Je i občasný herec (Fotograf, Vyprávěj, videoklip Tata Bojs, atd.). Ve Velvarech bude jedinečná příležitost koupit si jeho sbírky textů a recenzí nebo si nechat podepsat některá LP s jeho popisky.

„Připouštím, že kdyby se kdekterý kritik, nebo nedejbože všichni, snažili o takový nadhled, o jaký se snažím já, možná by to byla trochu nuda, nějaká ta štika v rybníce, jako je Jan Rejžek, je potřeba.“.

Jiří Černý, hudební publicista o Janu Rejžkovi.