Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na [email protected].

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Vinaři na Podřipsku poprvé otevřou své sklepy

17/11/2018 - 09:00
17/11/2018 - 20:00
iCal
 

Mimořádnou příležitostí pro všechny milovníky vína je akce Otevřené vinné sklepy na Podřipsku, která se uskuteční poprvé 17. listopadu od 9 do 20 hodin. Do akce se zapojí pět vinařů. Mezi sklepy budou účastníky přepravovat speciální kyvadlové vínobusy na dvou linkách.

 

 

Ústředím akce bude Roudnice nad Labem. Tady bude otevřeno Lobkowiczké zámecké vinařství, které svá vína nabídne v mimořádném prostoru hladomorny, zpřístupněny budou také rozsáhlé sklepy pod zámkem. V novém Informačním a dopravním centru u mostu nabídnou vína vinaři Josef Piksa a Jan Podrábský.

Vínobusy budou odjíždět ze zřetelně označené zastávky na Karlově náměstí. Jedna linka zaveze účastníky na Sovici. Tady bude možné ochutnat vína ze zdejších historických vinohradů, vyznačena bude také stezka vinicí s jedinečným výhledem na celé Podřipsko. Druhá vínobusová linka vezme účastníky do Libkovic po Řípem ke zdejšímu vinaři Bohuslavu Schořovi, který sbírá na výstavách jedno ocenění za druhým. Linka pokračuje do Jeviněvsi do zdejšího vinařství s rozsáhlým zázemím, které nabídne nejen skvělá vína a atmosféru, ale i občerstvení a možnost noclehu po předchozí rezervaci. Možnost odstartovat je u každého ze míněných vinařů. Organizátorem akce je Říp o.p.s..

Vinaři nabídnou nejen známá vína předchozích ročníků, ale také letošní mladá vína mimořádného roku 2018. Organizátoři pro zájemce připravili také výhodný předprodej vstupenek, který probíhá v Informačním a dopravním centru Podřipska, Roudnické vinotéce, Městské knihovně Ervína Špindlera Roudnice n. L., Vinotéce 1496 Třebenice, nebo v Čajovně – vinotéce v Lovosicích.

https://www.facebook.com/events/383184892218938/