Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město

O našem městě - co se děje.

Stavba spalovny - nebuďme lhostejní!

V letošním roce má dojít k odstavení větší části provozu hnědouhelné elektrárny v Horních Počaplech. Ta v době minulé patřila k největším znečišťovatelům ovzduší nejen na Mělnicku, ale v širokém okolí. Negativní dopady jejího provozu byly měřitelné až ve Skandinávii. Devadesátá léta přinesla útlum některých neekologických výroben, regulační opatření donutily provozy k odsiřování a na Mělnicku se opět stalo dýchatelně. Provoz elektrárny / teplárny má však od roku 2024 doplnit spalovna odpadu a to je velké téma.

Město 11 komentáře | » číst dál

Nemocnice Mělník upraví provoz vybraných ambulancí

S platností od 1. května 2019 dojde v Nemocnici Mělník k úpravě provozu. Vedení nemocnice po společných jednáních se zástupci Středočeského kraje, města Mělník i zdravotních pojišťoven dospělo k modelu provozu ambulancí, který by měl odpovídat zjištěným potřebám obyvatelstva a pacientů ve spádové oblasti.

Město 1 komentář | » číst dál

Co nového na mělnické gastroscéně

Sychravé období podzimu a zimy přeje novým a příjemným gastro zážitkům. Lidé se stahují za teplem hospod a restaurací, potkávají se a ochutnávají sezónní nabídky místních kuchařů. I v našem městě je to znát. Dozvíte se o nových podnicích, ale i něco o nových produktech a poledních meníčkách.

Město Napsat komentář | » číst dál

Výsledky voleb do obecního zastupitelstva 2018


Jednotlivé obce našeho okresu najdete za tímto odkazem

Jednotlivé volební okrsky Mělníka najdete za tímto odkazem

Město Napsat komentář | » číst dál

Závod omezí provoz ve městě


2. a 3. června se v centru Mělníka uskuteční závod historických motocyklů a rally vozů o pohár Jiřího Peroutky – „Mělnický okruh 2018“, který omezí provoz automobilů i pohyb chodců ve městě.

Město 1 komentář | » číst dál

Mělník v roce 2018 a dále

České republice chybí cíle. Došly. V roce 1989 jsme měli jednoznačný cíl, být svobodnými. To se nám splnilo celkem rychle. Dalším cílem byl návrat do Evropy. To se nám splnilo v roce 2004. Dalším cílem, už méně konkrétním, bylo rychle dohnat životní úroveň starých zemí EU. První desetiletí našeho století se v tomto ohledu tvářilo perspektivně, za prvních osm let hrubý domácí produkt vzrostl bez mála o čtyřicet procent, například Německu jen o jedenáct. Dalších šest let jsme se díky finanční krizi, přísné rozpočtové politice vlád a společenskému hašteření potáceli na místě. Od roku 2010 jsme Německo nedohnali ani o procento. Pokud by po krizovém roce 2009 pokračovala konjunktura z počátku století, byly bychom dnes na 90% hospodářské úrovně Německa. Takto jsme zůstali jen na 72%. Tak moc jsme se s krizí a mezi sebou prali, až jsme zapomněli, kam chceme jít. Co chceme dosáhnout. Taková situace je společensky nebezpečná, protože člověk ze změny je živ.

Město 6 komentáře | » číst dál

Druhé kolo prezidentských voleb


Konečné výsledky za Mělník celkem (odkaz na jednotlivé okrsky) 15 539 voličů

Město Napsat komentář | » číst dál

Vizuální styl města

Vizuální styl pomáhá firmám, městům nebo jednotlivcům být snadno rozeznatelnými v současném veřejném prostoru.  V případě města je to něco, co vizuálně sjednocuje to velké množství komunikace, které přirozeně má. Naše město Mělník právě takový vizuální styl získalo a slavnostně uvedlo na dni města.

Město Napsat komentář | » číst dál

Občanské forum 1989

Zítra to bude 28 let, co jsem se s kamarády z koleje vypravil na Albertov, pak na Vyšehrad a následně skončil na Národní třídě. Nemám v úmyslu přeceňovat svoji tehdejší odvahu, pohledem dnešního skoropadesátníka v tom jistě byl i kus mladistvé nerozvážnosti.

Město 1 komentář | » číst dál