Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Ostatní

Report z degustací

V Brloh baru s nadšením organizují pásmo degustací, které představuje, že svět kvalitních rumů, whiskey a vína je velmi široký a opravdu stojí za poznání. Přečtěte si, co o návštěvě degustací říkají také sami jejich návštěvníci.

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

Co je nového na mělnické gastroscéně V.

Od posledního článku na toto téma jsou to kvůli covidu téměř 2 roky. A vlastně to s naší malou gastroscénou nedopadlo tak špatně, jak se to během těch dvou let občas zdálo. Jistě, pár míst bohužel zaniklo, ale vlastně za tu dobu vzniklo mnoho nových zajímavých míst, která posunula pomyslnou laťku kvality ještě výše. A další velmi zajímavá místa se budou otevírat prvním hostům v příštích měsících.  Je na co se těšit! Smiling

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

Co nového na mělnické gastroscéně IV.

Po nucené koronové pauze tu máme již čtvrtý článek o novinkách na mělnické gastro-scéně. Ve zmiňované pauze bylo skvělé, že spousta podniků aktivně hledalo jak tu náročnou dobu přežít – někdo zavedl rozvozy, někdo pomáhal šitím roušek nebo podporou zdravotníků a dalších složek. I tak některé podniky skončily, ale některé nové dokonce vznikly.

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

SOUTĚŽ – Poznáváme firmy ve středních Čechách

Krajská hospodářská komora Střední Čechy připravila také na letošní léto a školní rok soutěž „Poznáváme firmy ve středních Čechách“. Soutěží chce přiblížit provozy zajímavých výrobních firem, ukázat dětem, jaké profese jsou nyní potřeba a přilákat je ke studiu těch potřebných oborů. Také jim chce zábavnou formou umožnit zasoutěžit si a případně i v některých firmách něco vyrobit.

Máte zájem prohlédnout si provozy některých firem ve Středočeském kraji? Chcete vědět historii firem,  kde se co vyrábí, jaké jsou tam pracovní podmínky apod? Pro základní a střední školy, ale i rodiny s dětmi je připravena nabídka firem, které mají zájem nabídnout EXKURZI do jejich firmy.

Ostatní Napsat komentář | » číst dál | 4 přílohy

Co nového na mělnické gastroscéně III.

Je tu léto, čas otevřených zahrádek před kavárnami a restauracemi, a také jedinečných akcí venku na čerstvém vzduchu. A mimo jiného právě několik tipů na zajímavé akce najdete na konci článku.

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

Co nového na mělnické gastroscéně II.

Mělnické gastro novinky II.Další roční období nekompromisně ohlásilo svůj nástup - a je otázka, zda je to ještě jaro anebo už léto. Ať jedno nebo druhé, milovníci gastronomie se orientují podle otevřených zahrádek restaurací, a také dle nových sezónních menu šéfkuchařů.

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

Úřední hodiny Finančního úřadu


Finanční úřad pro Středočeský kraj, Územní pracoviště v Mělníce oznamuje daňové veřejnosti, že v období podávání daňových přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 2017 budou úřední hodiny pro výběr daňových přiznání v termínu od 26. března 2018 do 29. března 2018 stanoveny takto: pondělí – čtvrtek   8.00 hodin  - 17.00 hodin. V úterý 3. dubna 2018 budou úřední hodiny od 8.00 hodin do 18.00 hodin. 

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

BLEŠÍ TRHY K OŽIVENÍ NÁMĚSTÍ OD ROKU 2010

Milí přátelé. Když jsme s naším občanským sdružením před lety začínali s bleším trhem na náměstí Míru, bylo v Mělníku mnohé jinak. V hospodách se kouřilo, na náměstí se kromě Mělnické jizerské 50, Vrkoče a Vinobraní konalo v podstatě jen několik sportovních aktivit, a v revitalizovaném centru to moc společensky nežilo. S přáteli jsme to chtěli změnit. Povedlo se to? Napište nám do komentáře... 

Ostatní Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

VOC Mělník - naděje pro naše víno

Na trh vstupuje nové označení mělnických vín - VOC Mělník. Je to důvod k veliké radosti. Také proto, že ve vinařské oblasti Čechy se jedná vůbec o první vína originální certifikace (VOC). 
Až dosud byl pro klasifikaci našich vín podstatný především obsah cukru. Čím více cukru, tím vyšší přívlastek, což do velké míry korelovalo i s vyšší cenou za láhev. Když v tom či onom roce svítilo více sluníčka, tím více cukru se nacházelo v dozrálých hroznech. Pravdou je, že pro výběr láhve vína v obchodě byl přívlastek vypovídající o obsahu cukru v hroznech velmi důležité kritérium. Na rande bych s nižším přívlastkem než pozdní sběr nešel.

Ostatní Napsat komentář | » číst dál