https://www.traditionrolex.com/7

 Co chybí na Mělníku? | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Co chybí na Mělníku?

Zdravím.

Mám možnost mít malý krámek blízko centra, ale nemůžu se rozhodnout, co by lidé na Mělníku nejvíce potřebovali????

Pokec, jen tak, drby předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

90 Káva


Mě třeba na Mělnice chybí speciální prodejna kávy. Něco třeba jako v Praze je prodejna "Tchibo".

90.1 Prodejna kávy


Výběr kafete je v prodejně Klid a mír v Jarošově.

O moc specializovanější prodejnu tu čekat nemůžeme, doplňkový prodej textilu od Tchiba nejspíš ani nepotřebujeme.

9 Suvenýry


Jo... Sokrates mě přivedl na starou myšlenku (nevlastní), že se na Mělníku, kromě turistického centra (informací), nikde neprodávají čistě mělnické suvenýry. Knížky, odznaky, pohlednice (případně originální buchanec razítkem), apod. Ale na to už je opravdu potřeba mít krámek v centrovaném centru, nejlíp ve Svatováclavské.

9.1 Chválím


 a dávám bod. Taky mě v KH napadlo, jaké se dají vymýšlet suveníry a u nás je mimochodem kostnice také. Ostatně, stále jsem zastáncem opravdového placeného okruhu podzemím ( ne jen studna), který by měl vnést do centra ten kýžený turistický ruch, který by měl něco přinést. Co je platné, že sem přijedou Japonci s fotoaparáty, když se rozhlédnou z vyhlídky od zámku, udiveně pohlédnou přes náměstí k radnici a jedou zase dále.

9.1.1 Japonci


Souhlas a ještě si odváží foto s kanálem Laughing out loud

8 Včera mě to napadlo


...., ale to se zase leckdo pobaví Smiling. Na druhou stranu by to byl možná unikát. Rikitan tady psal několikrát o ježkovi v kleci. Kdo neví, kdo to byl Rikitan, tak jen dodávám, že šlo o skautského vedoucího v knížce Jaroslava Foglara s názvem Hoši od bobří řeky, která vlastně byla základem lovení 13 bobříků v době předsocialistické, socialistické i dnešní. ( A umělohmotný ježek se tu v hračkářství pod podloubím prodával)

Když jsem přijel z Kutné Hory, tak mi stejně vrtalo v hlavě, jest-li jsem si tam neměl nějakou tu umělohmotnou aspoň malou ( taky kam s velkou) lebku z kostnice přivést, ikdyž by měli doma asi ,, radost" Laughing out loud. Prostě, některé suveníry jsou opravdu originální a musí se za nimi jet na konkretní místa. Na ostrově Rhodos ( psali v časopise) zase prý prodávají  kvanta kýčovitých maket Rhodského kolosu ( 7. div světa) a samozřejmě to tam letí na dračku, jako v Benátkách plastové gondoly s malými žárovičkami apod.

Co třeba takhle cestovat po republice, nebo i dál, něco originálního tam nakoupit a tady zkusit prodávat? To by ale asi nepokrylo náklady na cestu, co Laughing out loud? A navíc se dá lecos dnes přímo k zákazníkovi objednat internetem, pokud o tom víte. Avšak, že prodávají v KH lebky jsem zjistil až tam Eye-wink.

Obrázek uživatele Honzique

7 pravidelnost


Ja se jen divim, proc se tu v podstate ten samy vykrik objevuje s cca mesicni pravidelnosti... A vzdy se na nej objevi doporuceni na defacto specializovane obchody, ktere vydelavaji tak mozna jen ve vetsich nakupnich centrech.

Doporucuji si udelat klasicky dotaznikovy pruzkum ve meste a budete moudrejsi. Vysoke vydelky bych ale v centru Melnika rozhodne necekal. Mozna kdyby se tam prodavalo vse pod cenou a zabalene ve zlate...

7.2 no jo,


otázka zněla  Co chybí na Mělníku? Tak jsem odpovídala a se mnou i další Eye-wink

Je to jasné, že pokuď nebude zřizovatel ve svém, tak si sotva  vydělá na nájem, natož na mzdu prodavačky, a bude tak měsíc dva dotovat nákup a pak to zabalí...

 

Ale podle mě ta  diet-veganská jídelna by měla velký úspěch, protože je tu spousta lidí, co chce hubnout, havně my baby.

Šlo by zařídit i třeba tu krabičkovou dietu, před osmou se stavit pro pixly s jídlem na celý den a  druhý den je vrátit...to by se ujalo. A když by u toho bylo hezké posezení, tak  by tam chodily baby na špaldové kafíčko a  bezlepkové roládičky s karobovou čokoškou... Nebo v poledne na kuskus se zeleninou. Nebo třeba šoulet. Nebo ratatouille. Špenátové omeletky. Koprajda. Saláty, hezky česky okurkové, rajčatové, žádné mixle pixle.

7.2.2 Jídlo


Já bych třeba taky brala nějakou slušnou restauraci-kam by se dalo i s kočárkem. Aby tam bylo čisto, dobré jídlo, koutek pro děti....

Jinak je fakt, že našenců, kteří si v dobré víř otevřou obchod v centru je pořád dost-ale lidi pak přijdou jednou, dvakrát...

Obrázek uživatele Honzique

7.2.1 ja nemam nic


Ja nemam nic proti Vasim odpovedim, ty jsou zcela relevantni a nenapsal jsem proti nim nic.

Spise se pozastavuji nad dotycnym obchodnikem, ktery se tu stale dokola pta. Napred to zkousel konkretne, ted uz obecne... A na odpovedi uz nereaguje.

Mne by jen zajimalo, co tim ziska, kdyz tu kazdy holduje necemu jinemu)

7.2.1.1 tak to ber jako


brainstorming .-)

7.1 :-)


Prostě je tady malý trh. Nápady jako veganské jídelny jsou zajímavé pro (bez urážky) deset lidí z celého města, korálky to samé, Mc Donalds potřebuje mít obrat milion měsíčně, což je utopie, takže jste bohužel odsouzeni najít něco obrátkového. Což jsou takřka výlučně potraviny a to jedině levné. Nebo najít na trhu mezeru, kvůli které sem budou jezdit lidi z okolí. Já si myslím, že by při otvírání takových malých krámků nějakou formou mělo pomáhat město, ale na druhou stranu se klidně přiznám, že nevím jak (takže za to radnici nebudu kritizovat) Smiling

7.1.1 Jo.


Navíc ty investice do zařízení jídelny a její kuchyně se rozhodně nedají srovnávat s obyčejným krámkem, kde stačí záchod, umyvadlo a stůl pro prodavačku Smiling

Jednou však jeden člověk, který je nyní zastupitelem, řekl, že na Mělníku chybí pořádný bordel. Bordel jako bordel, ne nepořádek... No, a je fakt, že žádný bordel na Mělníku stále není. Ale doba bordelů asi pominula a dneska se to zřejmě řeší jinak.

7.1.1.1 Bordel na Mělníku


Pokud se nemýlím, tak tzv. bordel na Mělníku máme a to na Pšovce. Vlastní ho pan Jakabovič. Jsou to dva roky, co lákal mojí manželku, aby tam šla tancovat k tyči. Jinak se tam tzv. šlapky dost střídají a pomalu tam nemá už žádnou stálou. Lidi láká tak, že dá za okno blikající světýlko, a tak dává najevo, že je volno a zákazníci mohou vstoupit. Za okno a na římsu dává černobílé vizitky s obrázkem slečny, co má nohu přes nohu. Když jdu kolem do práce, tak je jimi obestlaná celá Bezručova ulice až po dům pana gynekologa Karla Miky...

6 trestuhodně


tu chybí   jídelna nebo kavárna  pro dietáře, vegany a vegetariány- prostě místo, kde si můžu dát tofu, kuskus, zelený čaj nebo  jídlo z pohanky a tak...

kde si dám zeleninový salát a nebude v něm automaticky dresing nebo majonéza

5 korálky, bižu


Chybí tu šopík  na korálky, korále,  a takové ty ptákovinky na zdobení, všude mají ode všeho trochu.

Jinak bohužel skončil krámek se zdravou výživou pod okresem . Uvítala bych také krámeček s kvalitními pochutinami- výběr káv, čajů s orientací na Východ. V Jarošovce je senza, ale brala bych větší sortiment.

Jinak  by se podle mě uživila v centru ještě jedna lékárna s alternativními produkty- z konopí, jiných bylinek- prostě alternativa:Grešík. Tichanovský, Podhorná, Váňa, Diochi, Energy, Joalis, Bachovy esence...K tomu by se klidně daly přidat ty čaje a káva. A se Želvou by se mohly dělat různé semináře kolem toho, pořád chybí osvěta.

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

5.1 nevím nevím


Tak zrovinka zdravá výživa tu teď skoro rok byla (v Legionářů) a končí. Takže je otázkou, zda by se uživila jinde jiná (lepší?), paní to podle mně nedělala vůbec špatně. 

Ale trh tu na takové věci obrovský prostě není, pokud se nerozhodnete jít tou únavnou cestou, totiž že budete mít otevřeno i o víkendech (což byste v obchoďáku museli mít taky), že si zřídíte webovky a eshop (na což nepotřebujete kamennou prodejnu, ale líp to vypadá a lidi to časem i ocení), a hlavně: musíte počítat s prvním rokem-dvěma-třemi lety s neziskem. Tedy lépe ve vlastním (bez nájmu), nebo s rozumnými domácími, a s úvodní investicí na vybavení, zásoby a jeden rok na život pro ty, kdo tam budou deset hodin denně. Obchůdek podobného typu (a myslím, že ani ten v obchoďáku, a ten v centru už vůbec ne) není na rychlý prachy. Takže by to člověk měl asi dělat s chutí.

Což je možná odpověď na otázku v záhlaví: udělejte obchod s něčím, co vás a vaše kamarády/známé baví, zajímá, o čem něco víte (protože není nic horšího, než když natěšíte zákazníky zajímavým sortimentem a pak neumíte poradit) a co máte rádi. V tom vám nikdo jiný neporadí.

5.1.1 nemluvím o prodejně zdravé výživy,


ale o jídelně nebo kavárně, nebo chcete-li bufetu, kam prostě přijdu, koupím již hotovou uvařenou přiměřenou porci, budu mít u toho kalorickou hodnotu. Určitě to ocením, páč když přijdu  denně večer domů, tak prostě nestíhám zdravě  vařit. A v poledne kor ne.

 

Jinak naprosto ouhlasím, obchod se má dělat s chutí a srdcem, nečekat vývar hned na začátku.A počítat bohužel se současnou kupní silou.

4 Co by se na Mělníku


Co by se na Mělníku chitlo je Graffiti Shop... A nebo by se tu taky chitilo Značkoví krám New york 

4.1 Pro Vás by se


měla otevřít půjčovna pravidel českého pravopisu

4.1.1 ++++++


...tak to je mazec,chybu udělá každý,ale tohle je k vyvrhnutí pajšlu (ZVRACENÍ), JAZYKU ČESKÝ BRAŇ SEEEEE...

4.1.1.1 chyby...


Pokud je dotyčná(-ý) dyslektik,dá se to omluvit.Měla jsem šéfa,vysokoškoláka a jeho písemný projev byl doslova "mazec".Omlouvala ho jen vysoká praxe a znalost svéh resortu.Jinak výborný člověk.Dodnes s kolegyněmi zavzpomínáme,děcko ve 2.třídě by napsalo diktát lépe.

Co nenechat chyby spát a zabývat se obsahem????

3 McDonald na to lidi


McDonald Laughing out loud na to lidi uslyší (spíše mladá generace)..jinak si myslím, že v dnešní době malý obchůdek poblíž centra nemá na Mělníku moc velkou budoucnost.. Vše to přettáhli Tesco, Kaufland, apod..

2 Hlavolamy


Mě osobně zde chybí krámek s hlavolamama. Nevím, jak by prosperoval, ale když mi chtěl nědko jako velkému sběrateli ježků v kleci nějakého koupit, tak bohužel. Jediné místo, kde ho měli a to pouze jeden kus, bylo to hračkářství vedle fotopotřeb v bývalém obchoďáku v tom podchodu na náměstí Karla IV. A k těm hlavolamům bych prodával masky pro děti. Sice tu je velké papírnictví na náměstí Karla IV. ale ono když si pět školek vymyslí maškarní bál, indiánské jarní hry, čarodějnické dopoledne, besídka pohádkových postav, tak se takové masky fakt těžko shání..

 

Takže hlavolamy a masky pro děti!

1 Chybí


Chybí zákazníci Eye-wink

Zvláště pro malé krámky blízko centra.

1.1 všude stejné


Pamatuji,kdy byl obchodní dům plný českých krámků a centrum taky.Lidi nemají peníze a tak chodí nakupovat do zmiňovaných velkých dolů.Všude je to jen samý asiat nebo hangáry s odlivem peněz do zahraničí.Otevřít malý obchůdek ve městě je spíš přežitek.Všecko to jde v té naší banánovce nějak ke dnu.Jen zlodějům a tunelářům se stále daří...

1.1.2 Bejvávalo


Nojo, za socíka bylo líp, to je jasný.

1.1.1 :-/


Ono to tak je i všude jinde. Pro lidi je prostě pohodlnější všechno nakoupit na jednom místě za dobrou cenu. I když kupují prefabrikované hnusy z umělé hmoty. Ale první vlaštovkou změny jsou snad farmářské trhy, obchůdky typu KuK, nebo Želva. Třeba nejsou nablýskané a nasvícené jako supermarket, třeba tam něco je dražší, ale lidi se táhnou za jiným přístupem, za příjemným prodavačem, nebo za normální voňavou křupavou zeleninou. Zaplaťbůh za ně!!!!!!

1.1.1.1 jenže stejně to najednou


nekoupíte, v KUKU není zelenina a masna a jsou tam fronty,  v Kauflu je třeba výběr, ale zas ne každý má auto a nebude se s tím tahat do kopce....

offtopic:

Co mě prudí, je otevírací doba, dělám do večera a prostě si nenakoupím, pokuď vysloveně nepřetáhnu polední pauzu. Takže jsem nucena nakupovat v Kauflu.

Ráda nakupuju v Rossmanovi (doufám, že to není skrytá reklama). Mají široké přehledné uličky, je tam klimoška, velký sortiment , ceny jsou přijatelné a vždy seženu, co potřebuju. Když je něco v akci, tak to mají.

Kdyby v centru  takhle fungovala sámoška, obuv, textil,  sport a jiné  "nezbytné" obchody, bylo by to fajn.

Jenže pořád je to o prachách: nájem, platy, provozní náklady, velikost prodejny....

Mysíte si, že kdyby Lobkowicz  přeci jenom realizoval místo  oblud obchoďáků  ten bytový komplex s obchůdky, že by lidi víc chodili????


https://www.traditionrolex.com/7