https://www.traditionrolex.com/7

 Cyklus chrámových koncertů pokračuje | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Cyklus chrámových koncertů pokračuje

Po úvodním – zahajovacím koncertu 13. ročníku Cyklu chrámových koncertů Mělník 2012, je na neděli 19. srpna od 16 hodin připravený další ze čtyř letošních koncertů. Půjde o poněkud netypické obsazení dechového tria: hoboj, klarinet, fagot, které bude střídat harfa.


S hobojem se představí Vratislav Vlna, 1. hobojista orchestru opery Národního divadla v Praze a sólohobojista Pražského komorního orchestru, s nímž koncertoval po celé Evropě, v USA, Japonsku a Austrálii. Klarinetista Jan Oblištil, držitel ceny Nadace Leoše Janáčka za interpretaci hudby 20. století, je členem Plzeňské filharmonie. Poslední z trojice, Vladimír Vlna, je 1. fagotistou operního orchestru Divadla J. K. Tyla a Plzeňské filharmonie. S hudbou je spojen i jako skladatel, jehož díla jsou vydávána v hudebním vydavatelství Zimmermann Frankfurt a Pfefferkorn Leipzig. Seskupení s názvem Absolut trio doplní harfenistka Stania Ramešová, absolventka proslulé Moskevské konzervatoře P. I. Čajkovského.
Těžiště skladeb programu je tentokrát posunuté více do 19. století (Paganini, Smetana, Dvořák, Bizet, Gershwin), ale zastoupeni budou i skladatelé období baroka a klasicismu (Telemann, Händel, Mozart).


Pokud budete chtít kromě hudebního zážitku vidět také něco netradičního v prostorách kostela sv. Petra a Pavla, tak to jistě bude mohutné lešení, které se vznáší v prostorách nad hudební kruchtou, kde započala obnova klenby kostela.
Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na Projekt obnovy varhan kostela sv. Petra a Pavla v Mělníku.


 



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7