https://www.traditionrolex.com/7

 Restaurace Pšovka za nové majitelky | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Restaurace Pšovka za nové majitelky

Začátkem října jsem navštívil Mělník, kde jsem žil do svých 29 let. Při procházení známých míst jsem navštívil restauraci na Pšovce, dříve známou a uznávanou Hospodu u Tauchmana. Velice mě překvapilo ponuré prostředí a prázdá hodpoda, kromě asi čtyřech lidí. Arogantní a nepříjemný pohled servírky mluvil sám za sebe. Asi sjem jsem se jí dotkl, když jsem si dovolil objednat v půl druhé hotovku. Pravděpodobně jsem dostal zbytky z minulé ho dne, soudím podle toho jak to bylo oschlé a nevzhledné. A když jsem se dozvěděl, že servírka je zároveň majitelkou provozovny, byl jsem rád, že jsem se nesetkal s personálem (jaký by asi byl?).

Negativní zkušenosti předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 Přečetl jsem si recenzi


Přečetl jsem si recenzi pan Jiřího S na Restauraci na Pšovce a nedalo mi, abych neodepsal. Rád jsem do této hospůdky zašel ještě za provozu p. Skokana. Byl jsem tam ještě parkrát s chlapama z práce na obědě. V současné době chodíme do Pšovecké Krčmy, kde nás oběd  i s pitím vjde na příjemných 70 - 80 Kč, což se o restauraci na Pšovce řící nedá, pokud si nedáte těstoviny s houbami, sladké knedlíky nebo čočku. Jídel pro pořádné chlapy je tu čím dál tím méně.

4 Ke kritice restaurace na Pšovce


Do zmíněné restaurace chodíme a rádi už několik měsíců a říkáme jí Holba podle čepovaného piva. Nejraději posedíme v útulné zahrádce na čerstvém vzduchu... S obsluhou jsme spokojeni, porce dostáváme opravdu veliké, jídlo nám i našim známým vždycky chutnalo a personál k nám byl příjemný, servírky usměvavé. To, že paní kuchařka posedí ve chvíli volna u stolu na zahrádce neřešíme, udělal by to asi každý, kdo tráví hodiny v malém prostoru kuchyně a má tuhle možnost...

Prostředí restaurace je poměrně útulné, tak trochu domácí, což nám taky vyhovuje. Současná úsporná opatření v podobě zkrácené provozní doby kuchyně i restaurace každý soudný člověk musí pochopit. V zimě chodí hostů poměrně méně... restaurace nám vyhovuje, rádi se do ní vracíme a doufáme, že ještě dlouho budeme. Dana a Ivan

3 Sice...


...se nám tu debata o restauraci zvrhla do politiky,ale co nepochopím jsou sprosté a ubohé výpady k ostatním diskutujícím od "Guarami": Myslím že se tu "scházíme " dost dlouho na to,abychom mohli dodržovat určitou mez slušnosti k ostatním,a je jedno zda mám názor správný či ne,a jestli rozebírám téma to či ono.Zatím je toto chování nejhorší co jsem tu viděl. Vážený Guarami,můj postoj a názory často jsou předmětem diskuze další,často mne vymínusují ostatní,ale ještě se mi nestalo že jen kvůli nesouhlasnému názoru ostatních by mne někdo takhle sprostě urážel jak to děláte Vy na tomto fóru.Zachovejte si prosím alespoň určitou lidskou důstojnost a třeba si získáte i respekt ostatních diskutujících. Děkuji...

2 úsporná opatření


Před týdnem jsme si chtěli zajít na rychlou večeři.., jako první jsme vešli k Cinkům, kde nám sdělili, že nevaří, nemají kuchaře. Zašli jsme tedy do vámi zmiňovaného podniku a tam jsme se nenajedli také.., prý nevaří z úsporných důvodů.. Smiling)))

1 Je to tam...


šílené. Holba jako taková špatná není, i když pro svoji specifickou chuť ji tam moc lidí nepije. Ale jednou jsem si tam dal hrachovou kaši s uzeným masem a polili mi to takovým množstvím omastku, že se to nedalo jíst. Jinak tam chodím docela často, protože jsem mapoval chod restaurací a hospod na Pšovce a tam je to asi nejslabší. Na zahrádce právě u toho stolu nejblíž ke kuchyni sedí kuchařka, servírka a pořádně se tam nudí. Neusmějí se... Asi bych se taky neusmál za ty kšefty, co tam mají. Legrační je, že tam mají energetický nápoj Crazy Wolf za 35 Kč. V Kauflandu stojí 5.90 a v akci stojí 3.90. Pěkně si to navýšili, platnážníci. Jinak tam mají 1x za měsíc akce, že pozvou známého pianistu Křováčka, nebo je tam diskotéka. Na to lidi nalákají a je tam narváno. Jinak nejlepší minutka tam je asi maso z krkovičky na pepři s dolar chipsy. Sice přes 150 Kč, ale to je tam fakt výborné. Jinak mě tam celkem překvapují velké porce. Že jsem veliký jedlík, tak se tam někdy tam přejím, že už to nemohu dorazit. Opravdu velké porce. Vynikající jsou tam i ďábelské tousty. Zajímavá je tam i zabijačka, kdy mají celý víkend zabijačkové pochoutky. Jinak tam spíš chodí stálí štangasti právě ze Pšovky. Z města na večeři tam moc lidí nezavítá. Je pravda, že personál by se měl trošku víc smát. Ale zase tak hrozné to tam není. Pravda je ta, že minutky tam mají lepší než hotovky. Měl jste se stavit v restauraci na Staré kovárně, která je naproti potravinám p. Prajze. Tam jsou hotovky i v16:00 hod. porce veliké, chutné, 4 druhy piv. Jinak pár metrů dál směrem na Mlazice určitě znáte hotel U Cinků, kde se nevaří, protože tam není kuchařka. Inzerát visí už měsíc a nemohou nikoho sehnat... Takže ono se na Pšovce dobře a chutně najíst je umění.

1.2 Šílenej


jste zřejmě Vy a už mě nepřekvapuje co píšete a koho volíte, ale nikdy nepochopím, jakým způsobem jste se stal učitelem, jen doufám, že jste vyjímka, jinak je to se školstvím v ....

začnete tím, že napíšete : je to tam šílené a končíte slovy: ale zase tak hrozné to tam není.

Další Vaše perla: Jinak tam chodím docela často, protože jsem mapoval chod restaurací a hospod na Pšovce a tam je to asi nejslabší. Chápu, na co chodit do dobré restaurace, když si můžu vybrat nejhorší a tu pak pravidelně navštěvovat.

tak děti, 1+1=2 , ale v úterý to může být 2,5 nebo 3 když svítí sluníčko, ale když přinesete balónek, tak uznám i 4.

1.2.2 Perfektní :-D


Klasická logika dnešní společnosti - učitel, co volí komunisty, je šílenec, co by ani neměl učit, protože volil komunisty. Nechápete u něj, jak se stal učitelem, divně komentuje restaurace na Mělníku. Už se těším, až se tu budu bavit o toaletách na Vinobraní, kulturním centru, drahém máslu a o málo přechodech na Mělníku, tak pak budu (a teď jestli to napíšu správně):

 

Soudruh učitel, co se neměl nikdy stát učitelem, protože volil komunisty, nechodí jíst do dobré restaurace, protože si vybírá nejhorší restaurace a ty pak pravidelně navštěvěvuje, chodí čurat ke stromu, přičemž na Vinobraní je hodně toalet, nechodí do kulturního centra, protože tam nehrají scénky Rychlé šípy, kupuje si malá máslíčka a dá za 150g 50 Kč, místo aby si koupil jedno v celku a zaplatil za něho 30 Kč a přebíhá silnici, kde není přechod, přičemž by mohl udělat pár kroků a přejít po (pro něho) vzdáleném přechodu.

 

Vlastně cokoliv teď napíšu, tak to bude špatně, protože budu mít nálepku komunisty, a i kdybych se to snažil sebelépe napsat, tak vlastně každý v tom bude něco hledat, protože jsem to psal já a bude se to snažit převrátit či reagovat na to tak, jak to pochopil on... Klasická česká, ale nejen česká hloupost Laughing out loud Gratuluji, přesně se to odvíjí tak, jak jsem předpokládal. Dalších pár stran do mého spisu :-) 

 

PS: A největší legrace byla ta, že to začalo tím, že jsem šel jednoho dne po náměstí Míru a podle piva jsem volil Komunisty... Já padnu Laughing out loud

 

PPS: A ještě větší legrace je ta, že mi nikdo za ty tři dny diskuse taky nenapsal, koho volil a proč ho volil a nedoporučil mi stranu, kterou jsem měl volit. A hádejte proč? Ale že jsem špatný učitel a neměl jsem se jím stát, tak to mi napsal každý. Inu, kritizovat umí Češi rádi, ale poradit, to neumí skoro nikdo Laughing out loud

1.2.2.2 tak


Já Vám teda poradím, když nikdo nechce.
Nebudu radit koho volit, to už tady bylo, a jak to tak vypadá, brzo zas bude.
Zkusím poradit koho nevolit. Protože jste zřejmě mladší ročník a nemáte ponětí, jak to tady soudruzi vedli, napíšu pár postřehů, jak si to pamatuju já.
Nepamatuju teda padesátá léta a jsem rád. Já zažil až rozvinutej socialismus, těsně před branami komunismu. Zadarmo nebylo ani hovno. Nebylo si ani čím to hovno utřít. Toaletní papír byl nedostatkové zboží. Stejně jako vložky,barevný televize, kola, babety, bompary,sparty,mandarinky,vodka,boty, opraváři všeho druhu, dlaždičky,zavařovačky,někdy cukr, jindy mák,obaly na sešity, pevný linky, byty,devizový přísliby,klobásy,knihy - dokonce ani ty, co nebyly zakázaný,maso, pečivo odpoledne,igelitky,a ještě pár drobností. Jako učitel, jsi byl víceméně v prdeli, ale byla šance, jak nedostatkem netrpět. Musel si se zapojit do systému, třeba jako vedoucí masny. Jednak jsi si vydělal 10x víc, protože když už ti nějaký maso prodali, tak si nekoukal na pár deka mínus a byl jsi rád, že máš flákotu a jednak jsi byl potřebnej pro vedoucího z mototechny, kterej ti za to , že mu necháváš maso, který normální smrtelníci socialistický nikdy neviděli, schová babetu, až někdy přijde. A dáš mu rád na pivo. Vedoucí mototechny, za těžce vydřený prachy, koupí rád barevnou telku v Tuzexu ( to bys nepochopil Smiling). Musí teda sehnat bony, což byli taky peníze, na kterých zas vydělávali jiný soudruzi, ale proč nedat za tuzexovou korunu, 5 korun socialistických, když za ty socialistický Sony nekoupíš. Nad tím vším bděli opravdoví soudruzi, kteří za to, že oko přivřou, můžou mít taky něco z toho, co není.
Další cesta k lepšímu životu byla složitější. Musel jsi makat někde, kde se vyrábělo něco, co se dalo odnést a prodat, nebo vyměnit. Nebo třeba jezdit něčím , co mělo motor.Kdo byl řidič z povolání, měl malej ropnej vrt. Slušnost byla flaška, kafe, vajíčka, čokoláda, cokoliv, u doktora, u zubaře, na úřadě, kdekoliv. Za vážnější zákrok, nebo povolení, razítko, cokoliv, peníze.Některé zvyky přetrvali, jen se řádově zvedli poplatky J.
Problém toho systému je, že jak se do něj zapojovalo stále víc uvědomělých občanů, nebylo pomalu už co rozebrat. Nevím to určitě, ale myslím, že myšlenka , že všechno je lidu, se tak nějak ujala.  
Takže, když jsi byl dítě a chtěl jsi si hrát s autíčkem na ovládání, nebo s autodráhou, nebo si chtěl kolo s přehazovačkou, nebo angličáka, nebo digitálky, tak si musel mít šikovný rodiče. Pak si vyrost a chtěl jít na automechanika, abys pak mohl makat v tý mototechně, a musel si mít šikovný rodiče, aby tě dostali na učňák. Potom si se zdárně vyučil, ale nechtěl si na dva roky na vojnu, tak si musel mít moc šikovný rodiče. Pak si zase povyrostl a chtěl si konečně bydlet někde jinde, než ty trapný rodiče. Tak jsi se musel oženit, vstoupit do strany a možná ti přidělili byt, někde, kde si určitě nechtěl bydlet. Pak se ti narodilo nějaký dítě, který si ani nechtěl, protože si sám byl ještě dítě, a začal shánět kočárek, plíny, sunar, a koloběh začal. Když se dařilo, tak si dával pětistovku měsíčně stranou, protože je potřeba auto. Nebylo těžký vybrat třeba Škodu 100MB, na barvě nezáleží. Nevím kolik stála, ale třeba 60 tis?  Pouhých deset let. A ty kurvy vymysleli Favouše za 85 tis.Tak ještě 4 roky , to je hned. A revoluce, favouš stojí 105 klacků a je to zas v pr…
A to bylo to příjemnější. Asi někdo s charakterem, by napsal smutnější povídání.
Takže jestli chceš zůstat učitelem, tak tě lepší časy nečekaj ani v komunismu.

Jestli to nestačí, můžu někdy ještě pár řádek přidat. Bylo toho víc. A rozumím, proč se někomu stýská. Jen nerozumím Vám.

1.2.2.2.1 Konečně...


tomu začínám trošku rozumět. Takže když chci dneska najít na Mělníku zubaře a nikde nepřibírají, tak ten jeden pan zubař v té jedné ulici, který chtěl po mně 50 000 Kč jako sponzorský dar, tak to je přežitek z komunismu. Nebo když jedu rychlíkovým autobusem z Prahy na Mělník na autobusák, ale bydlím na Pšovce, kde on nestaví, jízda stojí 46 Kč a já mu dám 70 Kč a poprosím, ať mi zastaví u závor za Kauflandem a on to udělá, tak je to taky přežitek z komunistů? Anebo když jde člověk na poštu a paní u okénka musí uzavřít 7 smluv o penzijním připojištění za měsíc nebo jí vyhodí a ona to s paní podepíše a pan jí paní pošťačka přinese lahev tvrdého alkoholu, tak to je do třetice taky přežitek komunistů, anebo to jsou jen laskavosti a nový systém? Pokud to teda chápu, tak kdo byl za komunistů šikovný, kradl, měnil, veksloval a obchodoval, tak přežil a uživil svoji rodinu? No, možná, že bych teď už komunisty za pivo nevolil. Tohle by se povinně mělo přednášet na školách. Teď je ovšem otázka, proč teda na Mělníku vyhráli Komunisté?

1.2.2.2.1.1 protože


 

Podívej se na to třeba takhle. Skoro každej chlap by rád BMW. Někdo bude chytrej a vymyslí něco, co ostatní chtěj, a vydělá si rychle na BMW. Jinej půjde studovat třeba na zubaře, protože jich je málo a vydělá poměrně rychle na BMW. Další bude šikovnej, tak bude třeba trulář a za pár let taky koupí BMW. Někdo bude jen pracovitej a spořivej, a taky si ho někdy koupí. Já si ho ukradnu, protože nejsem nic z toho. A někdo není nic z toho, ani zloděj, protože se bojí, taky by chtěl BMW, ale stačí mu škodovka, ale jen v případě , že nikdo nebude moc mít BMW. Na co BMW, ať se nevyrábí, budeme mít všichni škodovky. Těch lidí, co jsou na škodovky pro všechny, je poměrně dost, a nic je nesere víc, než když sousedovi nechcípne koza současně s tou tvojí. Ty k těm volbám choděj celkem zodpovědně. Ty lidi, co vedou tu rudou partaj, tak ty chtěj taky BMW. V parlamentu to maj slušně placený, k tomu jsou to ještě právníci, poradci a já nevím co ještě. Maj skvělou firmu, s tradicí, KSČM se jmenuje. Ta firma má stálý zákazníky – komanče. Kdyby oni tu firmu přejmenovali, tak spoustu zákazníků přejde k jiný firmě, která bude ten komunismus mít v názvu.  To, že jim někdo pořád předhazuje minulost, to se dá za ty prachy vydržet. Kdyby to bylo jinak, tak pánové Filip, Dolejš, Grebeníček ( neznám ty kurvy všechny J ), atd. budou po každý výplatě chodit mezi obyčejný lidi a budou se dělit o mzdu. Jenže to nedělaj, protože dělit se o svoje, je těžší, než se dělit o společný.

 

A to, co se tady a v evropě děje, je čím dál víc podobný tomu, co tady bylo. Čím dál víc peněz je společnejch, ty se dobře rozdávaj, a čím dál míň je těch, co se blbě rozdávaj. To, co je v parlamentu, je v podstatě všechno levice. Pravice má totiž blbej program. Většina chce jistoty. Jen to vypadá, že jediná jistota je, že budem v prdeli všichni, a to brzo. Ono se totiž rozdává už z těch společnejch, co budou teprve zítra.

 

No a na konec. Když si například vezmeš, že ze sta % voličů, je těch, co chtěj stejný auta pro všechny, třeba 10%, a přijde volit jen 40% voličů, tak je v těch 40% velký procento škodovkářů. ( nic proti Škodě, taky s ní jezdím ). Kdybych byl chytrej, tak to i vypočítám, ale já doufám, že třeba Guarami, to udělá za mě. Myslím,že na to rozhodně buňky má J. Tak asi proto vyhráli. Ještě jim teda pomohlo pár hlasů od těch, co nepamatujou, ale dostali balónky a pivo. Tak třeba příště, no.

Obrázek uživatele malý princ

1.2.2.1 Milý Rikitane,


nebuďte tak vztahovačný. Všichni dělají chyby. Ale málokdo to přizná. Já si myslím, že jste skvělý učitel  a děti Vás milují. Jsem však přesvědčen o tom, že volit KSČM je opravdu veliká hloupost a nezodpovědnost. Já třeba volil malou stranu, která nakonec získala někde okolo 2 % hlasů. Ale ani tak svého volebního hlasu nelituji. Byla to pro mne v tomto případě ta nejlepší volba z daných možností. A kdyby nás podobně uvažovalo víc, tak by i ty volby dopadly jinak. Bohužel každý se rozhodujeme podle jiných kritérií.

Ale k tomu předchozímu komentáři - musím se pisatele zastat - ve Vašem příspěvku je skutečně několik rozporů a tak se nedivte, že to pak vyvolává jistý úsměv na tváři a je pochopitelné, že si to člověk spojí i s jinými komentáři.

Mimochodem víte o tom, že ti Vaši dobří komunisté zakázali v padesátých letech časopis Vpřed s Rychlými šípy na zadní straně a vůbec Foglarovky byly díky komunistům téměř zakázanou literaturou v době reálného socialismu? Tak abyste se jednou nedivil, až Vám nějaký rudý bratr rozdupe ježka v kleci.

1.2.2.1.2 Malý princi,


naštěstí sbírám ježky v kleci jen kovové, ovšem od jednoho moc fajn šikovného kluka mám dřevěného ježka v kleci s věnováním, a kdyby mi na něho nějaký rudý bratr šlápl, tak bych mu tu nohu musel uříznout. Jinak co se týče již zmiňované restaurace na Pšovce, tak má klady i zápory. Hotovky bídné, minutky skvělé, obsluha žalostná, posezení na zahrádce venku úžasné. Značka piva slabší a vysoké ceny za nealko přemrštěné, zatímco akce s hudbou vítané. Proto ten můj rozpor. Na jednu stranu, když je doba hotovek, chci na nealko a nehraje tam hudba, tak bych tam ani nepáchnul = hrůza, děs, šílenost, příšernost. Když je doba minutek, měl bych sedět venku, dát si pivo a hrála mi tam hudba = úžasné, skvělé, báječné, epochální. K tomu asi tak vše, co jsem chtěl říct. K mítinku komunistů už jen krátce to, že mladí komunisté, co kandidovali pod 30 let a vyhráli by a vládla by KSČM, tak by už těžko vraždili, zakazovali časopisy, zavírali by do vězení apod. Podle mě mladí komunisté si na straně vybrali to dobré, co je zaujalo a s čím se ztotožňují. Mě na té straně osobně nic nezaujalo o nic víc, než na jiných. Že jsem volil podle občerstvení je jen moje hloupost, rozumová omezenost a snížené IQ. Když se s tím někdo nemůže vyrovnat, tak je to jeho názor. Myslím si ale, že by spíš měli zdejší pisálkové kázat opravdu těm občanům, kteří komunisty jsou, a kdo je volili s určitým cílem. A ne kázat tomu, kdo je volil za pivo :-/ Přeji pěkný večer.

1.2.2.1.2.1 Až zase půjdete z toho


Až zase půjdete z toho volebního mítinku z náměstí, tak se podívejte co nám tady v centru Mělníka komunistický režim zanechal za pomníky. Bohužel, největší škody jsou v našich hlavách. Škoda, že se to tady zvrhlo v ubohou debatu. Chtělo by to cenzuru, jako za starejch dobrejch časů

1.2.2.1.2.1.1 Když jsme u těch pomníků.


Když jsme u těch pomníků, tak současné vedení města nám tu také nechává úžasné pomníky. Když jdu z centra dolů po Pražské ulici, kolem polikliniky, pak kolem věžáku (je tam Tronik), musím dávat opravdu pozor, abych se nepřizabil, protože tomu se snad nedá říci ani chodník. Máme sice krásně opravené centrum, ale za okolí, aby se člověk pomalu styděl. A nejlepší je chodník na sídlišti střed. Na jedné straně je cosi jako bezbariérový sjezd, na druhé straně ale není nájezd. Na Mělníku se o to určitě stará nějaká šikovná hlavička.

1.2.2.1.1 Názor


Neškrabej se rukou v p**i ani v p**u Je to názor dobrého člověka Rikitana. Úplně je jedno, jestli volil KSČM.

1.2.1 šílená kráva wosnali


Klíííd. Nebuďte taková p**a.

1.2.1.1 ?


Tohle je na Chocholouška. Kolik ti je? Pět?

1.2.1.1.1 k**e


Jdi do p**e.

1.1 Jídlo


Jídlo, po tom se bude dobře sráti.

Krásný hnědý kabanos po konečníku do nejbělatější části zvaná - záchodová mísa.


https://www.traditionrolex.com/7