https://www.traditionrolex.com/7

 Až šestiletý trest za krádeže kabelu | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Až šestiletý trest za krádeže kabelu


    Dvojice mužů z Mělnicka, ve věku devětadvacet a třiatřicet let, se ve dvou případech, během dubna a května, letošního roku, vypravila k železniční trati mezi Neratovicemi a Kralupy nad Vltavou, která vede přes katastrální území obce Libiš.

    Když došli ke kolejovému svršku, starší z nich hlídal okolí a mladší v obou případech, za pomoci přineseného ručního nářadí, přerušil u skříňky zabezpečovacího zařízení, měděný kabel, který následně vytáhli ze země a vždy cca po pěti metrech opět oddělili. Takto získanou kořist poté z místa odnesli. Krádeží kabelu, který je součástí zabezpečovacího zařízení nedalekého přejezdu, nacházejícího se na silnici první třídy, pokaždé trvale spustili režim výstrahy, jinak řečeno, způsobili poruchu obecně prospěšného zařízení. Správce trati si vyčíslil vzniklou škodu na částku cca 17 000,-Kč.

   Dne 29. května 2013 zahájil policejní vyšetřovatel trestní stíhání dvojice pro trestné činy, krádež a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za které je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na šest let nebo trest peněžitý. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.

 
Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k


Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7