https://www.traditionrolex.com/7

 Osobitý styl Jiřího Schmitzera zazní ve Staré Mydlárně | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Osobitý styl Jiřího Schmitzera zazní ve Staré Mydlárně

 

Jiří Schmitzer je známý především jako divadelní a filmový herec. Po studiích hrál v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, a od roku 1985 je členem souboru Studia Ypsilon. Mnozí si ho pamatují jako Kroupu ml. ze slavného filmu „Marečku podejte mi pero“ anebo z  Menzelových „Postřižin“ či  „Slavností sněženek“. Televizní diváci jej znají z řady inscenací i seriálů.  Velkou úlohu Kandy vytvořil v televizním seriálu „Zdivočelé země”. Za roli politického vězně Jardy Svobody ve filmu „Bumerang“ režiséra Hynka Bočana si odnesl Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon.

Avšak kromě skvělého herectví má Jiří Schmitzer i svojí druhou uměleckou tvář. A to hudební. Již ve čtrnácti letech podlehl zcela bigbítu a jako baskytarista hrál v několika kapelách. No a cit pro muziku mu zůstal doposud. Skládá hudbu a písně pro divadelní. inscenace nejen pro svojí domovskou scénu Studio Ypsilon, ale i pro Národní divadlo. Jeho skladby zazněly i v několika filmech („Všichni mají talent“, „Páni Edisoni“). Jiří Schmitzer je i osobitý autor a interpret folkrockových písní, které za vlastního kytarového doprovodu prezentuje nejen na koncertech, ale nahrál je i na alba Recitál (1997), Šílenec (2000) a Bouda (2003). Má svůj vlastní styl a jeho klasické skladby na tři akordy jsou na první poslech poznat. Můžete od něj slyšet blues, ale i rock and roll, texty jsou poetické, jindy humorné a někdy až cynické. Nebojí se pracovat s expresivními výrazy a prudkými emocemi. A čas mezi písničkami využívá k povídání o svých zážitcích z herecké i muzikantské práce.

Takže na to vše se mohou těšit ti, kteří v pátek 6. prosince tentokrát již ve 20 hodin zavítají do mělnického klubu Stará Mydlárna. Bude to skutečně nevšední zážitek.

PhDr.Bedřich Marjanko

(zdroj obrázku:http://www.pivofest.cz/news/anketu-o-hudebni-hvezdu-pivofestu-vyhral-schmitzer/)

 

 



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7