https://www.traditionrolex.com/7

 Policisté zadrželi čtveřici bezprostředně po činu | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Policisté zadrželi čtveřici bezprostředně po činu


   Jednatřicetiletý muž z Mělnicka si před časem půjčil od dvaadvacetiletého cizince v Kralupech nad Vltavou částku 2 000,-Kč. Šestnáctého dubna letošního roku se měli muži kolem třinácté hodiny sejít a dluh vyrovnat. Jelikož dlužník nedisponoval hotovostí, dohodl se s věřitelem, že mu na schůzce prodá mobilní telefon iPhone S4 a vyinkasuje od něho částku poníženou o dluh. Tak se i stalo, k setkání došlo v ulici U Cukrovaru, kam dorazil dlužník po svých a věřitel přijel v osobním vozidle Škoda Fabia, které řídila třiadvacetiletá cizinka. Prodejce si sedl dozadu a předal spolujezdci slíbený mobil. Než došlo k uzavření obchodu, dojeli společně na parkoviště před obchodní dům, v ulici Chmelova. Zde řidička zastavila a do automobilu nastoupili další dva muži. Jak bylo později policisty zjištěno, jednalo se o krajany řidičky a spolujezdce, ve věku třiadvacet a pětatřicet let. Sedli si dozadu, každý z jedné strany dlužníka.

   Poté se automobil rozjel a věci nabraly dramatický spád. Jeden z nových pasažérů vyndal nůž, ukázal zbraň jednatřicetiletému poškozenému a se slovy „Hele, co mám“, namířil zhruba 25 cm dlouhou čepel na jeho bok. Vozidlo vyjelo z Kralup směrem na Lešany, po cestě inkasoval napadený několik úderů pěstí do hlavy. Druhý z jeho spolucestujících povytáhl z náprsní kapsy malou střelnou zbraň (z vyšetřování vyplynulo, že se jednalo o maketu pistole) a začal muže prohledávat. Z kapsy mu postupně vyndal mobilní telefon Samsung Galaxy ACE a sluneční brýle, tyto věci předal spolujezdci. Přitom posádka plánovala, jak poškozeného odvezou do lesa, nechají svléct a jít zpátky pěšky. Za chvíli dojeli mimo zástavbu a vozidlo zastavilo. Poškozený byl skutečně vyzván, aby se zbavil svršků. Uposlechl a sundal si boty a bundu. Když se odmítl svléci dál, dočkal se opět bití. Nakonec ještě přišel o čtyřicet korun, které měl v peněžence. Pachatelé poté z místa odjeli a poškozeného zanechali svému osudu. Svým jednáním způsobili napadenému škodu ve výši zhruba 14 300,-Kč a zranění, s předpokládanou dobou léčení asi týden.

   Policisté čtveřici zadrželi v Kralupech nad Vltavou ještě týž den, zhruba dvě hodiny po činu. Z místa putoval čtyřlístek do policejních cel. Sedmnáctého dubna zahájil policejní vyšetřovatel trestní stíhání všech čtyř osob, pro trestný čin loupež ve spolupachatelství, za který lze v tomto případě uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do deseti let. Ještě dnes by měl soud rozhodnout o případném umístění obviněných do vazební věznice. 

 

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7