https://www.traditionrolex.com/7

 Město Mělník porušuje zákon | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město Mělník porušuje zákon

Dne 28.7. uveřejnil pan Lukáš Kuda, euromanažer MÚ Mělník, na tomto webu zprávu o tom, že město provede rekonstrukci zastávek městské hromadné dopravy. Myslím, že nutnost rekonstruovat zastávky, které jsou často ve špatném technickém stavu, je zřejmá a ze strany města se jedná o dobrý nápad. Navíc se městu podařilo na tuto akci získat dotaci přesahující 3,7 milionu z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Až potud samá pozitiva.

Problém ale je, že některé z uvažovaných 39 zastávek se nacházejí v Městské památkové zóně (ulice Tyršova, Fibichova) a město musí mít k instalaci nových zastávek souhlas orgánu státní památkové péče. Nová zastávka konkrétně v ulici Tyršova již stojí, ale město nemá souhlas památkářů, ani si dokonce o jejich vyjádření nepožádalo (informace z Národního památkového ústavu - střední Čechy).

V tuto chvíli tedy město Mělník, které by samo mělo jít všem občanům příkladem, provádí "černou stavbu" za přispění dotace z Regionálního operačního programu Střední Čechy a porušuje zákon o státní památkové péči.  

Politika předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

3 Hranice MPZ


Přijde mi to jako dost nešťastné řešení, když jsou vymezeny plochy památkové zóny způsobem, kdy se nebere v úvahu pohledová část druhé strany hraniční ulice. Je zřejmé, že to musí být mapově jasně dané, ale pak dochází k situacím, kdy se například "u tanku" vynaloží v rámci revitalizace peníze na fasádu jelenovy tiskárny a na protějším, architektonicky výrazném rohovém domě husitské církve, si klidně vyšvihnou bílá plastová okna (přestože citlivě členěná podle původních). To mi přijde hodně kontrastní například s ochranou dvora DBK Šťastný a pracovního úřadu.

Obrázek uživatele Skacello

2 vysvětlení


Ahoj Jiří,
trošku mě udivuje, že jako bývalý památkář si nepamatuješ, kudy přesně vede hranice MPZ. V ulici Tyršova vede tato hranice v komunikaci, a proto chodník kde zastávka stojí, již v MPZ není, a tedy povolení od památkářů není potřeba. Ze stejného důvodu, se tento chodník nerealizoval při Revitalizaci MPZ. V ulici Fibichova se jedná jen o výměnu stávajících označníků za nové a zastávka se tu realizovat nebude, takže ani v tomto případě není povolení památkářů třeba.

S pozdravem
Skácel Petr, vedoucí oddělení správy majetku a investic

2.1 Kudy skutečně vede hranice MPZ Mělník


Ahoj Petře,

děkuji za reakci. Jako bývalý památkář si přesně pamatuji, kudy vede hranice MPZ Mělník - odkaz zde: http://www.melnik.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=9281&id_dokumenty=2097

Podívej se prosím na tento mapový podklad (originál dostupný u pana Vecka, nebo u paní Fošumové). Vámi nově nainstalovaná zastávka v ulici Tyršova leží v MPZ Mělník a město Mělník ji tam skutečně instalovalo bez patřičného povolení památkářů.

Pokud v ulici Fibichova bude město pouze vyměňovat označníky, tak je to bez problémů. Ale ta Tyršova je jasná a měli byste rychle zjednat nápravu. 

J.Dohnal

Obrázek uživatele Skacello

2.1.1 špatné podklady


Dle zhlédnutí přiloženého odkazu, musím konstatovat, že máš pravdu. Nicméně my vycházeli z mapky, kterou si ty mě osobně předal s vyznačením, kudy hranice vedou. Mapka je zde: http://album.inMail.cz/@p.skacello?1263650, hranice jsou zde zakresleny jinak a tvé písmo je zde ještě dnes krásně čitelné. Z uvedeného vyplývá, že naším záměrem nebylo obcházet orgán památkové péče, ale měli jsme špatné podklady. Na nápravě se již tedy pracuje, zpracovává se žádost a bylo předjednáno s pí. Fošumovou, že povolení bude vydáno dodatečně.
Děkujeme za upozornění.
P.Skácel
 

2.1.1.1 orientační vyznačení/originální podklady


No vida, jsem docela překvapen jaký problém může způsobit "mapka", kterou jsem Ti předal zhruba před sedmi lety. Doufám, že když plánujete jiné akce, tak se díváte do skutečně originálních podkladů a ne do orientačních malůvek:-)

Jsem rád, že to dáte do pořádku. Děkuju

 

J.Dohnal 

2.1.1.1.1 MPZ


To je zajímavé. Když udělá chybu úředník, nic se neděje. Klasika ..  Kdybych udělal takovou chybu já jako soukromá osoba, to by byl rachot. Dodatečné povolení, no jo bodejť by ne,  to by byl průšvih jako brno kdyby byl se zastávkama problém, když na to ROP vysolil prachy.   Mimochodem, jsem zvědav na základě čeho se to povolení vystaví?  Ta zastávka rozhodně nekoresponduje s historickým okolím.  Stejně mám pocit že jsem ty zastávky už někde viděl.  Zkusím nožíkem zarýt do nové vrstvy barvy a hned se ukáže, co se skrývá pod novou tváří. Třeba tam bude ještě DP Praha - haha.   Tuhle jsem četl, že v praze vykáceli spoustu starých zastávek.  Tak poteš zadnici, to byl kauf jako blázen ...  Ty zastávky by nám spousta místních řemeslníků vyrobila hezčí a za půlku !!!!!

Pořád přemýšlím k čemu nám to zastupitelstvo je a k čemu kdy bude. Když se to stejně nikdy nesejde s názorem lidí, kteří tady žijí a ty výmysly pak reálně používají.

2.1.1.1.1.1 vy jste borec


ne ne nejste borec, jste obyčejný ubožák a chudák........typický chudák, který bude napadat všechno a všechny a proč??? Prostě proto, že se to může. Ničit nové zastávky, to je úroveň.......a jak by podle Vás měly vypadat, aby se Vám(nám)líbily a jak by měla vypadat zastávka v MPZ.....dřevěná s došky???

1 zajímá to někoho?


trápějí někoho památkáři? (teda kromě občanů, kterým znepřijemňují život)


https://www.traditionrolex.com/7