https://www.traditionrolex.com/7

 Vizuální umělec Svatopluk Klimeš v Galerii Pošta | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Vizuální umělec Svatopluk Klimeš v Galerii Pošta

26/09/2014 - 18:00
25/10/2014 - 18:00
iCal
 

Na závěr letošní výstavní sezóny připravil Podbezdězský spolek inteletuální, poetický a okrašlovací v Galerii Pošta v Dubé výstavu: SVATOPLUK KLIMEŠ DVA METRY NAD POLÁRNÍM KRUHEM. 

Vizuální umělec, akademický malíř Svatopluk Klimeš se kromě volné tvorby zabývá především pedagogickou činností - působí na Fakultě umění a designu Univerzity J.E. Purkyně v Ústí nad Labem, jako lektor se zúčastnil projektů a workshopů v České republice, ale například i v USA, či v Německu. Jeho dílo je součástí sbírek významných českých galerií, počínaje Národní galerií v Praze. 

Svatopluk Klimeš používá ve své tvorbě mnoho neobvyklých postupů a technik, pomocí ohně tvoří propalované kresby i obrazy, na plátno lepí nejrůznější materiály, skládá artefakty z papíru, využívá fotografii i filmový záznam. Netradiční technologie okořeněné vtipem vytvářejí z jeho výstav zábavné dobrodružství.

Vernisáž výstavy v Galerii Pošta se uskuteční v pátek 26. září od 18 hodin. Výstava pak potrvá do 25. října a bude otevřená vždy v sobotu a ve středu od 9 do 11 hodin a v pátek od 14 do 16 hodin, jiný termín je možné dohodnout na tel. čísle 607 138 832.




https://www.traditionrolex.com/7