https://www.traditionrolex.com/7

 Tři možné koalice po volbách | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Tři možné koalice po volbách

Pátrali jsme s kolegou po tom, jak daleko je vyjednávání mezi jednotlivými uskupeními a zde jsou tři nejpravděpodobnější varianty koalice po volbách:

1. MÉ MĚSTO + TOP 09 + MĚLNIČANÉ (záloha ještě ODS) - tato koalice by vyhovovala mnohým, pan Mikeš by zůstal na Radnici, pan Schweigstill by se tam konečně dostal a pan Volf by dál mohl sedět ve správní radě VkM a vylepšovat si svůj příjem. ODS nechce zmizet ze scény a ráda své hlasy připojí. Tato koalice se jeví jako nejpravděpodobnější.

 

2. MÉ MĚSTO + ANO + MĚLNIČANÉ + ODS - zde by jasně dominoval pan Mikeš, pana Deliše totiž po volbách čeká drobný problém s některými kandidáty za ANO, kteří mu tam byli "nasazeni" a těžko je bude hlídat. Tato koalice by byla nejhůře ukočírovatelná.

 

3. TOP 09 + ČSSD + ANO (záloha ještě ODS/Mělničané) - velká chvíle pro pana Schweigstilla, který by na Radnici vstoupil jako starosta. Zde je však problém v nestabilitě ANO a také je nutno počítat s tím, že proti této variantě by pan Mikeš nasadil "všechny páky". Tato koalice by zřejmě znamenala zásadní změnu ve vedení města po předchozích 12 letech.

 

M.Hrubý, J.Valenta       

Politika předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

90 Dopadlo to nejhůř jak mohlo!!!!


V tomto případě neplatí, že vlk se nažral a koza zůstane celá. Bohužel to dopdlo tak, že si vlci rozdělí posty a tím pádem budou nažraní akorát Mikeš, Volf a Schweigstill a ta pomyslná koza (tedy naše město - v případě Mikeše jeho město) nejen, že nezůstane celá, ale bude vyžraná do mrtě, že nezůstane ani kůstka. Kraj zařízne dotace, město má dluhy - takže paráda a měchy se budou plnit akorát zmíněným pánům tou naší kozou.

Mělničáci zastleskejte si!!!

90.1 Dopadlo to tak,jak jste


Dopadlo to tak,jak jste volili.Buďte v klidu,tady na vsi to dopadlo stejně,hromada remcalů v hospodě ale k volbám nešel skoro nikdo z nich...

9 Vratiprst Choromysl Krombožinec


Tam v Ústí nad Labem
Stál u stínadla Bém

Doufajíc, že muži hlavu utnou
Bémačka si přišla pro krev s putnou

Na štěstí ho napadlo v čas pravý
dát si utnout tělo místo hlavy.

Bez těla muž v manželství, toť podvod!
Místo sekery má na krku Bém - rozvod!

Bémačka, že muži tak krev pila,
bude mít ten rozvod jako pila.

 

Dosaďte si za Ústí nad Labem Mělník, za Béma a Bémačku pak osoby dle vlastního uvážení Smiling

9.1 Koalice přesně podle plánu


Již před volbami jsme zjistili, že koalice Mé Město + TOP 09 + Mělničané je nejpravděpodobnější, protože uspokojí všechny tři lídry. Tak se také stalo - pan Mikeš po výborném volebním výsledku zůstává starostou, pan Schweigstill po velmi dobrém výsledku bude místostarosta a pan Volf po průměrném výsledku bude místostarosta také.

Jsme nyní velmi zvědaví na podobu koaliční smlouvy. Na všechny tři lídry se ihned obrátíme s jednou důležitou otázkou - požádáme je o přesné vyúčtování předvolební kampaně a způsobu financování, aby všichni občané města tuto důležitou informaci znali. 

 

M. Hrubý, J. Valenta

 

 

9.1.2 FINANCOVANI


otázka financování padla v předvolebních debatách s lídry a všichni již odpověděli ....

9.1.1 1 mandát pana Volfa může být místostarostou ?


1 jediný mandát od voličů pro Mělničané pana Volfa může být místostarostou ? Velmi slabá podpora od voličů  Smiling

8 Koalice vytvořená


Tak jsem právě v čt slyšela, že už je koalice dohodnutá a to v podobě té první varianty tj. Mé město, TOP 09 a Měničané, no mandát je to silný, nezbývá doufat, že i stabilní...

8.1 No tak uvidíme


tak po tom toužil, až se mu to nakonec povedlo. Prý pro něj hlasovalo "celé" gymnázium, tak už snad budou mít od tohoto pána pokoj. Teď si ho užijí úředníci. Jen by mě zajímala reakce kraje, který hrozil, že zastaví veškeré dotace pro město.

8.1.1 schweigstill


Já myslím, že pan Schweigstill je velmi schopný nejen pedagog, takže pro město bude určitě přínosem a pro gymnázium velkou ztrátou.

 

8.1.1.1 :-)


Vždyť gymnázium je bez peněz, každý rok se krčí, aby to nějak vyšlo. Ani výroční zprávy GJP nevypadají na nějaké úžasné hospodaření, spíš na přežívání. 

A na městě dokázal co? Jen překážet a blokovat. A jak dopadlo jeho "dítě" Pango? Co městu přineslo?

8.1.1.1.2 Pango


Pango je systém, který -ať chcete, nebo ne - budou časem platit úplně všichni. Neříkám, že to bude značka Pango, ale prostě platby přes mobilní aplikace. To, že to město s ním zkusilo, aniž by ho to něco stálo, je super a bylo vidět, že někdo na radnici nad tím dokázal přemýšlet.

Pro vaši informaci - Pango skončilo kvůli tomu, že se jeho provozovatelé nedohodli se zahraničním vlastníkem licence. Skončilo v celé ČR, nejen na Mělníku. S tím město nemá nic společného.

Naopak město díky tomu nabídlo občanům, tedy i Vám, další možnost placení parkovného, dokonce i po minutách. Navíc, stále se dalo platit klasickými lístky, automaty, aby Ti, co nemají rádi nové technologie, mohli nerušeně platit dál, jak jsou zvyklí.

Spílat tu někoho za to, že Pango v Česku skončilo a nic nepřineslo, ukazuje jen na absolutní neznalost problematiky a totální nepochopení (či odpor k) významu informačních technologií v dnešní a blízké době.

Ale klidně se tu ztrapňujte dál. Já jen trknul.

8.1.1.1.2.1 Trk


nemusíte vysvětlovat význam inf.technologií. A máte snad pocit, že se to takhle dělá? Pango pro město získalo cca 13tkč, a nebyla to snad moje vina, ne? Tak čí? Že by ho "město" nedokázalo "prodat"?

8.1.1.1.2.1.1 město


Proč by město mělo tento systém prodávat? Víte, jak to obchodně mezi městem a soukromou firmou probíhalo? Pokud ano, tak byste tu pak řvala (jak bývá zvykem), že město podporuje soukromé subjekty...

Já jsem jako občan ocenil novou možnost jak platit, navíc mnohem komfortnější. Je pravda, že to byl vcelku nadčasový systém, na který ještě mnoho lidí není připraveno (Češi obecně málo platí přes mobil), navíc na MK. Ale za pár let se tak bude platit všude a bude to zcela normální věc. 

To, že se to teď jedné soukromé firmě nepovedlo, s tím nemá město co dělat.

Chápu, že člověk nemá rád změny, těžko si na ně zvyká, často je ani nechápe. A když je ještě zaslepen nenávistí k někomu, vznikají tu pak takové bludy.

8.1.1.1.1 re. :-)


Jak je na tom gymnázium opravdu nevím, ale myslím, že to taková tragédie nebude, třídy má vybavené standardně jako všude jinde, audiovizuální učebny, laboratoře, sportoviště atd. má také. Na městě se mi jeho práce líbila, ano někdy blokoval, ale vždy měl argumenty proč, líbí se mi jeho konstruktivní kritika a myslím, že se na zastupitelstvo velmi dobře připravuje a má předkládané materiály prostudované. Co se týká Panga, nechápu, co proti němu máte, platba přes mobilní aplikaci je přece velmi pohodlný způsob a v českých podmínkách celkem inovativní, ale mám pocit, že občan Mělníka asi ještě není na moderní a inovativní přístupy vyzrálý... Mimochodem, "parkomaty" jsou pořád v provozu, tak kde je problém? A pokud máte namysli cenu, tak ta předpokládám nebyla stanovena panem Schweigstillem, ale byla výsledkem diskuze.

8.1.1.1.1.1 Víte nevíte...


tak víte nebo nevíte, jak je na tom gymnázium? Ale odpověď máte na všechno, že? Končím na téma pána s tím dlouhým jménem, protože další už je nezveřejnitelné. Ale užijte si velkou koalici na radnici, bude určitě prima.

7 Vážím si reakce pana Mgr. Schweigstilla,


který dnes potvrdil pravost emailu zveřejněného pod nickem nikjan. O tom, že tento email rozeslal skutečně on, informoval člena našeho volebního štábu pana Jiřího Dohnala. Pan Mgr. Schweigstill zároveň ocenil přístup ČSSD k jednání, které se má konat v sobotu ve 20 hod. na radnici, a kterého se nikdo z ČSSD nezúčastní. Jeho reakci vnímám jako velmi pozitivní, a jsem přesvědčen, že pokud se všichni budeme vyjadřovat takto jasně, srozumitelně a pravdivě, bude na Mělníku líp. Naše město si to zaslouží.

Děkuji

Petr Kowanda

6 nešlo mi to sem vložit


tento email koluje dnes po mělníku. dostalo jej několik mých známých. volte komunisti, ty se z nikym nedomlouvaj. nebo to delaj tak aby se to nikdo nedozvěděl.

5 Vážení


Vážení kolegové!

 

Obavy z naší účasti v koalici jsou příliš velké a pan starosta nehodlá čekat na nějaké směšné voliče. Koalice je upečena a my v ní nejsme. Mikeš si pozval na radnici zástupce Mělničanů, ODS, Radnice 2014 a ČSSD – tedy stávající koalice. Dohodli se, že se sejdou v sobotu večer, shodnou se na postu starosty pro pana Mikeše. Ten v neděli připraví koaliční smlouvu a v pondělí slavnostně oznámí výsledek. Počítá se, že tato koalice dostane podporu od podporovatelů ODS nasazených do hnutí ANO, které tím prodělá zásadní rozkol a dále bude neživotaschopné.

 

Potřebujeme vyhrát se silným mandátem.

 

                                   Milan Schweigstill

5.4 Objasnění


~~Vážení,

e-mail jsem napsal a rozeslal našim kolegům a nejbližším podporovatelům. Někde unikl. Jak potvrzuje ĆSSD, tak informace jsou pravdivé, a my věříme, ze se podobné plány díky vůli voličů po změně nepovedou zrealizovat a vytvoří se nová koalice, která stojí o prosazení skutečných reforem na Mělníku.

Milan Schweigstill

 

5.3 Pane (paní?) nikjan,


Pane (paní?) nikjan, neztrapňujte už prosím pana Schwegstilla před volbami tímto (zřejmě falešným) prohlášením. Tento pán se již dost ztrapnil zlevňováním vody, odpadky zadarmo, šířením různých chimér a dalším exhibováním. Už ho nechte, začíná mi ho být líto. Opouštějí ho kolegové i ostatní rozumní lidé a nevím, nevím, jak splatí své závazky z mega kampaně.

5.3.1 Kdo jak v zájmu měšťanů pracuje


Kampaň drsná rozjela se. Ó, lživá kampani, skonči už, prosím, dnešním dnem! O zlevnění vody slovo nepadlo z úst páně Schweigstillově, ba o zastavení prudkého růstu vody řeč vedena byla. Konečně hlas se pozvedl proti zlodějině té, která zdražení vody o téměř 20 % za poslední období volební přinesla! Pohleďte na malůvky, kde vše vidět jest, a článek zde: http://top09melnik.cz/index.php/aktuality Je třeba s tímto již zatočiti zcela a peněženky měšťanů zbytečně nezatěžovati...

Tamtéž článek o snížení byrokracie i jiné zátěže pro občany naše pracovité naleznete.

Argumenty pásné užívejte, nelžete a nepomlouvejte. Tak štěstí obecného dojdeme a dobře míti se nad soutokem budeme. Nejkrásnější zvuk pomluvy nejsou, to spíš ševelení listů v parcích městských vychutnám si ráda...

G.

5.3.1.1 jestlipak budete kritizovat


i Vašeho páně Schweigstilla až s cenou vody neudělá vůbec nic neb město není většinovým akcionářem a jak obecně známo jest vždy a všude rozhoduje většina a speciálně v akciovkách. Pouze plané sliby a řeči vedete. Ano, už ať je po volbách. těch lží a pomluv tu už zaznělo věru hodně.

5.3.1.1.2 Cena vody


je např. pro mě o dost méně zajímavá, než to, jestli je někdo zkorumpovaný, kope kolem sebe a podílel se na rozprodeji města atd. Proto jako volič budu volit někoho, kdo takový není a pro mě je to Top 09,která opravdu s Kalouskem nemá nic na Mělníku společného.Jdeme k volbám komunálním! Nezbývá mi nic jiného, než volit pouze tuto stranu, maximálně 1 občana ze strany jiné, jelikož ,,Topka,, o jednoho kandidáta přišla. A i nad ním budu hodně přemýšlet. Přeji nám všem, ať to zvolíme dobře, nebo budeme další ČTYŘI roky nadávat.

5.3.1.1.2.1 to budeme stejně :-) :-)


a že by TOP09 neměla nic společného s Kalouskem??? To jsem se pobavil.. Uměle vytvořená strana ve sněmovně, která se dere do komunální politiky. Pokud by měla vzniknout např jako ANO nebo ÚSVIT atd, tak dnes žádná TOP09 není.....

5.3.1.1.1 co s cenou vody


Dobrý den,

jde o to, že představenstvo VKM a.s. schvaluje cenu vody na návrh Veolie. V představesntvu jsou volení zástupci ostatních měst, a ti by měli mít zájem na tom, aby cena vody pro jejich občany nevzrůstala tak prudce. A tak mohou návrh ceny vody odmítnout a nechat upravit.

Začali jsme jistě běh na dlouhou trať, ale problém jsme pojmenovali, rozebrali jsme hospodaření VKM, zjistili, v čem je problém a ukázali ho veřejnosti a teď s tím chceme pracovat. Chceme zastavit růst cen vody a budeme na tom pracovat a podávat Vám zprávy, jak to probíhá. Publikování okolností tohoto problému určování ceny vody, kterému se nyní věnují i média na celostátní úrovni jako něčemu pro občany nevýhodného, může výrazně pomoci k zastavení této praxe, která má negativní dopad na život obyvatel nejen Mělníka, ale i dalších sídel spadajících do Vodáren Kladno-Mělník. Víc k problému zde: http://top09melnik.cz/index.php/aktuality 

Dejte nám svými hlasy možnost ukázat Vám, že to jde. Půjde to totiž jen z koalice. A jak vidno, budeme k tomu potřebovat opravdu silný mandát. Kdo chce totéž, co my, tedy zásadní změny přínosné pro město a jeho obyvatele, bude nás volit. 

S přáním co nejpříjemnějšího víkendu

Ondřej Tichota
dosavadní opoziční zastupitel za sdružení TOP 09 s podporou nezávislých

5.3.1.1.1.1 nejde to


jak můžete jako menšinový akcionář ovlivnit cenu vody??? Ano, zájem mít můžete a je to jistě záslužné se bít o co nejnižší cenu vody. Ale konečné slovo bude mít VEOLIA a cena vody tak bude vždy pouze na ní. Toť můj laický názor na většinu a menšinu

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

5.2 zajímavé


Zajímavé, že takovéto prohlášení je zveřejněno pod "novým" nickem, nikoliv pod nickem Milana Schweigstilla... 

5.1 Vážený pane magistře Schweigstille,


vyjednávací tým mělnické ČSSD obdržel pozvání pana starosty na sobotní jednání, o kterém zde píšete. Jednomyslně jsme se dohodli. že tuto nabídku nevyužijeme, a nikdo ze zástupců mělnické ČSSD se tohoto jednání nezúčastní.

Jsme tým, který po celou dobu vedl slušnou a věcnou volební kampaň a nikomu nelhal. Jsme mělničáci, kteří mají své město rádi. Nikdo z nás není posedlý chorobnou touhou po moci a nemá ani pocit méněcennosti z toho, že v životě nic nedokázal.

Dohodli jsme se, že i za cenu, že zůstaneme v konstruktivní opozici, se nezúčastníme žádného podnikatelského či jiného projektu, ať již ho organizuje kdokoli.

Dříve než s někým budeme jednat o možné koalici, musíme si být jisti tím, že společně s námi bude usilovat o splnění slibů které jsme dali občanům našeho města (viz. náš program 10 + pro Mělník).

Protože jsme demokratickou stranou, bude koaliční dohoda před jejím podpisem podléhat schválení MO ČSSD.  Chceme změnit Mělník k lepšímu.
 
Petr Kowanda
 

5.1.2 Potajmu se lídři schází... bojí se ó moc


Oj, pane Kowando! Konání oné schůzky potvrdil jste. A s ní nechtěně i zákulisí strachu místních politiků ze zásadově neúplatného Mgr. Schweigstilla, kandidáta na starostu z TOP 09, jste odhalil. Jest nedůležito, zda mejl koluje, nebo nekoluje, a pokud koluje, pak dobře, protože koluje pouze pravda sama - sám potvrdil jste i, že na Mělníku bojácné lídry máme. A pomlouváním chabým sám svůj strach a slabost ukázal jste nám.

Čeho všechny partaje a skupiny uvedené tak moc se bojí? Chceme takové vůdce v městě našem? Strašpytle? Běda lidu mělnickému, pokud některý z pánů pozvaných na sobotu starostou býti má. Špatně lidu, jemuž slaboch a bojácný starosta vládne.

Nechť lid obecný sobě o dobré vládě rozhodne! Má volba je pro Schweigstilla, férový jest a přímý a spíš než pomluvy a osobní útoky věcné argumenty užívá - a v prospěch všeho města a ne jednotlivých hokynářů. Posuďte ještě sami činy jeho a družiny před volbou svojí na ukázkách jednání konšelů našich: http://top09melnik.cz/index.php/videa 

G.

5.1.2.2 gravitace, gravitace,


já nevím, jestli už Vám to někdo napsal, ale ten styl - to je strašidelný.  Nerad bych se Vás nějak dotkl, doslova,možná je to důsledek té gravitace, a to je kurva síla,stejně jako to co píšete, více tedy jak píšete,ale prosím Vás, přečtěte si něco z předminulého století a pak ta Vaše dílka, prosím...

No napsat jsem to musel,je to fakt divný. Tak třeba jste zas hezká. A možná tomu nerozumím a Vy to píšete dobře. Nebo jsem málo zhulenej..........

5.1.2.1 Správná odpověď p.Kowandovi


Souhlasím s odpovědí. Krásně napsané a vysvětlévé občanům. Když někteří lidé organizovali dávno před volbami budoucí koalici, bez ohledu na výsledky voleb, protože voliče potřebují pouze jako komparz, aby se splnila volební pravidla a zákony. Asi mají velký strach, že se zpátky na radnici nedostanou. Asi se hodně bojí zpřetrhání kamarádských vazeb.

5.1.2.1.1 Stanovisko ČSSD


Zopakuji to radši ještě jednou, aby bylo naše stanovisko zcela jasné:

1. Existuje plán na rychlou sobotní povolední schůzku zástupců: Mé Město, Mělničané, ODS a Radnice 2014, za účelem domluvy na pozici starosty (pro pana Mikeše) a rozdělení dalších funkcí. Program se bude řešit až následně.

2. ČSSD dostala na tuto sobotní schůzku pozvánku, ale jasně jsme sdělili, že se jí účastnit nebudeme, protože takový způsob vyjednávání koalice považujeme za zcela nesprávný.

3. Nejsme součástí žádných zákulisních dohod a teprve po uveřejnění volebních výsledků jsme v neděli připraveni zahájit povolební vyjednávání - nejprve programová shoda, pak obsazení postů (pan Kowanda to napsal jasně ve svém příspěvku).

Myslím, že už by tyto předvolební "vlnky" mohly pomalu ustat - volební místnosti se otevřou za 3,5 hodiny a v sobotu odpoledne budeme všichni moudřejší. Každopádně sociální demokracie je na straně těch, kteří chtějí změnit Mělník k lepšímu.

Toto je můj poslední příspěvek k dané situaci. Hezký den.

 

JD

5.1.2.1.1.1 Bežte k volbám!!!


Běžte volit, zbytečně pak nadáváte a je to k ničemu. Máte možnost vybrat jednotlivé kandidáty, snad je možné vybrat 21 slušných lidí. Zvedněte zadky a vyražte!!!

5.1.2.1.1.1.2 Zbytečné nadávání


Ano anite, souhlasím s vámi - jde často o zbytečné nadávání k ničemu. A přesně takové zbytečné nadávání, osočování a šíření informací na hranici pomluv, jste tady předváděl/a (v posledních dvou týdnech) celkem často. Netvrdím, že jste to byl/a jen vy, ale projděte si, prosím, své nedávné příspěvky a pokud máte trošku sebereflexe, tak musíte uznat, že je zřejmě lepší komunikovat bez zbytečného hrocení, než si pak ke konci jen připravovat klidnou půdu pro další témata v debatách, jakoby se nic nedělo.

To byste mohl/a dopadnout přesně jako politikové, kteří brali volební kampaň až na krev a teď budou mít snahu plácat po zádech "kamarády", kteří ještě před chvíli byli terčem.

5.1.2.1.1.1.2.1 Výsledky a účast


No, výsledky a minimální účast hovoří za vše. A k dalšímu, nebojte, na nikom nezůstane nit suchá, pokud bude potřeba Smiling Rozhodně nebudu nikoho plácat po ramenou.

5.1.2.1.1.1.2.1.1 Zvolené zastupitelstvo


Zvolené zastupitelstvo:

MÉ MĚSTO Mikeš Ctirad MVDr.

MÉ MĚSTO Kraus Vilém

MÉ MĚSTO Limprecht Petr

MÉ MĚSTO Legner Martin Ing.

MÉ MĚSTO Hadrbolec Jan Ing.

MÉ MĚSTO Leicht Jan MUDr.

MÉ MĚSTO Marounek Kryštof

MÉ MĚSTO Kašparec Jiří

MÉ MĚSTO Barda Stanislav

TOP 09 s podporou nezávislých Schweigstill Milan Mgr.

TOP 09 s podporou nezávislých Tichota Ondřej Mgr. DiS.

TOP 09 s podporou nezávislých Herinková Alena

TOP 09 s podporou nezávislých Housková Marie MUDr.

TOP 09 s podporou nezávislých Němcová Ilona PhDr.

Občanská demokratická strana Kraj Rudolf

M Ě L N I Č A N É Volf Petr Mgr.Bc.

Komunistická str.Čech a Moravy Fidler Rudolf

Komunistická str.Čech a Moravy Šlégl Robert Bc.

Česká str.sociálně demokrat. Němec Milan PaedDr.

Česká str.sociálně demokrat. Patera Petr

ANO 2011 Šnajdr Zbyněk

5.1.2.1.1.1.2.1.1.1 Zvolení zastupitelé


Až se budou na schůzi hádat, Marounek s Krajem to tam zboxujou na jednu hromadu. Smiling

5.1.2.1.1.1.1 PROSÍM BĚŽTE K VOLBÁM


Ano souhlas "anite" PROSÍM běžte k volbám. Máte možnost zakřížkovat slušné lidi, kamarády, kolegy, nebo lidi, kteří Vám v životě pomohli a máte s nimi dobré zkušennosti. Zastupitelé jsou zvoleni, aby pomáhali občanům, nikoliv sobě !!! Kdo Vám občanům nepomohl do teď, tak Vám asi nepomůže ani další 4 roky. Při výběru si říkejte, bude mi tento kandidát pomáhat ? Nebudu se bát za ním chodit s požadavky ? Konečně po 24 letech máme možnost zpřethat zažité vazby a můžeme dostat na radnici nové osobnosti. Snad to nedopadne patově jako ve 2010.  

5.1.2.1.1.1.1.1 Všichni křížkující by měli vědět


Když už se tedy bojíte obdobné patové situace jako v roce 2010.

https://www.youtube.com/watch?v=KVittZNl0H8&feature=youtu.be

.

 

5.1.1 to je trapné


tady se reaguje na imaginárního pana Schweigstilla, přestože každému musí být jasné, že toto pan Schweigstill nepsal. Nejsem jeho stoupencem, ale takovéhle zneužití jeho jména je dost na pováženou. A odpověď pana Kowandy, to už je tedy vrchol trapnosti.....pane Kowando, Vy by jste chtěl vést radnici, když tady Vás nachytá nějaký jouda s hodinu založeným nickem?? Buď jste tak naivní, a pak jste pro mě absolutně nedůvěryhodný nebo jste si to nedejbože napsal sám(vypadá to tak)............

5.1.1.1 Email skutečně existuje a riziko hrozí


Mě to potvrdila kamarádka, že skutečně tento email dostala od Schweigstilla. Proč se teda navážíte do Kowandy? Zatím reagoval jako jedinej a napsal, že ČSSD do takovýho špinavýho holportu nepůjde! Ptejte se jiných svých favoritů - Mikeše, Volfa, Hanuše a Koudelky - proč se teda chtěj takhle rychle sejít a hlavně se domluvit o korytech???

5.1.1.1.1 Papír snese všechno


Pro "hradeck" . Papír snese všechno  :-)  i třeba nepravdu Smiling  co zbývá ČSSD p.Kowandovi, než dementovat realitu dnešních dnů. Karty na radnici jsou údajně rozdány dávno před volbami. Politicky vzato toto nemůže žádný adept na místo zastupitele města potvrdit, natožpak přiznat. Pochopte být zastupitelem nebo radním je výhodná situace. Koalice potřebuje být stejná jako 2010.

5.1.1.1.1.1 Několik poznámek


Netuším, zda takový email existuje, nebo nikoliv, ale ten text popisuje naprosto přesně stav věcí.

Skutečně je naplánována schůzka na sobotu večer a ČSSD na ní skutečně dostala pozvání.

Shodli jsme se, že se takové schůzky nebudeme účastnit, protože podle našeho názoru má vyjednávání o budoucí koalici vypadat zcela jinak.

Navíc ti, co si takto plánují rychlou dohodu o ovládnutí města, dělají účet bez hostinského, protože volby ještě ani nezačaly.

 

JD 

5.1.1.1.1.1.1 umělá propaganda


Tady si pouze někdo drze dovolil sem napsat něco o schůzce a podepsat se jménem pana Schweigstilla. No a na to čekal pan Kowanda, který okamžitě odpověděl v duchu toho co chtějí voliči slyšet. A dle mínusů jim to tady dost lidí baští.  

4 JSTE VŠICHNI ÚPLNĚ VEDLE.


Za týden v tuhle dobu většina z Vás uvidí jak se spletla. A o pár dní děle pozná i koalici, která vznikne, ale nebude to ani jedna z výše uvedených, necháme se překvapit.

4.1 Koalice už je hotová


Jak to myslíte ? Jako, že se už někdo dohodl s někým dávno před volbami ? Mluvíte v hádankách. Tak to snad můžete lidem objasnit.

4.1.1 myslím


že je tím myšleno, že ve volbách může uspět i jiná strana, než jsou ty zmiňované v rámci možných koalic. Co třeba taková KSČM? Hodně lidí totiž trpí sklerózou, tak si potřebuje osvěžit paměť...

4.1.1.2 Koalice


Kdyby koalice i  s KSČM zastavila zdejší lobisty a klientelismus a nastavila průhledné výběrové řízení, tak by mě bylo šuma fuk kdo je kdo,ale co udělá. Např. Středočeské zdravotničví  má na kraji pod správou KSČM, když přišli všichni řvali, zdravotnitví bylo v mínusu 450 mil (za vlády ODS ) a letos je  v plusu 45 mil. Žádná revoluce se nekonala. Ani konat nemůže  kórt  na komunální politice. Zde neřešíme republikové problémy,ale místní. U mé babičky v Lužci Nad Vltavou  minulé volby byla vytvořena kolalice ODS a KSČM.  Na rozdíl od KSČM zástupci ODS byli vyzvání centrem , že musejí spolupráci s KSČM ukončit a ti než aby poslechli diktát strany, tak radši ze strany odešli a pokračovali v koalici a obec funguje a dobře. Zase nic nestalo a jde to, je to o lidech a programech nic víc. Nechci jim dělat reklamu,ale nemám rád demagogii, jinak já osobně budu křížkovat a dávat hlas dle sympatií a  dle toho koho osobně znám a mám v něm důvěru.

4.1.1.2.1 Na Mělníku nemožné???


No myslím, že na mělníku je to  nemožné. Naši oligarchové by to nedovolili.

4.1.1.2.1.1 Údajně zústane po volbách vše při starém


Údajně zůstane po volbách vše při starém, zažitém a spolehlivém rozložení sil Sad ......"Venclos" máte pravdu..........nedovolili a prý to bude stejné............

4.1.1.2.1.1.1 isoutok.cz jasný vítěz KSČM


Na isoutok.cz jasný vítěz KSČM a všichni radši mlčí, no jsem zvědavý na skutečné volby. Na kandidátce nemají žádné stalinisty jako jinde, naopak mají vpředu hodně nestraníků, buďmě rádi, že máme zde lidi, kteří pouze kandidují pod hlavičkou KSČM nic víc. Jejich lídr se umí postavit Mikešovi a všem vyžírkům, myslím, že když se spojí s jinými co chtějí na Radnici změnu, tak se v klidu ku prospěchu nás všech uskuteční. Zabrečí si ti co doteď tahali za drátky a měli malou domu, ať brečí, hlavně když skončí. . Takže mají zítra můj hlas. Rozmýšlel jsem se dlouho a žádné stupidní  řeči o s.korei apod.  na jejich adresu mě neodradí, vždyť jde o komunální volby a ty jsou o něcem jiném, než o ideoligii. Přemýšlejte , zdar ať to s námi a naším městem dobře dopadne.

4.1.1.1 Kéž by vyhráli,ti


Kéž by vyhráli,ti soudruzi.To není o skleróze,to je o tom že tu vládl nějaký pořádek,všichni museli makat,nikdo se neflákal na pracáku nebo sociálce a šlo to taky.Neslo to i stinné stránky,jako třeba zabavování majetku,vykonstruované procesy a řadu jiných nešvarů,o tom žádná. Proč si z toho nevzít to lepší a poučit se z minulosti ...

Dle mého názoru je na pracáku 80 % lidí zbytečně a z toho je minimálně půlka nemakačenek,a o sociálce nemá cenu hovořit,tam je 95 % vyžírků a jinak podobného ksindlu zneužívajícíh štědrý sociální systém tohoto bordelstátu,to je zas realita dnešní svobody a demokracie...

Těžko si vybrat co je,nebo bylo lepší....

4.1.1.1.2 ...nikdo se neflákal...???


...nikdo se neflákal...??? Wooooooow...to si snad děláte prdel !?!?!?

4.1.1.1.2.1 ..nedělám !!!


...existoval paragraf který potíral příživnictví,tudíž se muselo makat alespoň někde a hlavně mít v občance razítko dokladující zaměstnání,a to je přesně jedna z věcí bývalého režimu po které se mi tolik stýská.Jednak já s prací problém nemám,páč nejsem líný a hlavně by nehrozilo,že když já jdu do práce,tak jisté etnikum a jemu podobní opouštějí herny,znavení mačkáním čudlíku a že si na to nevydělali vlastníma pazourama tu nemá cenu rozebírat...

4.1.1.1.1 :)))


to,že to nemáte jednoduchý, to se ví. Ale kdo jsou ti další , kteří dají - líbí se mi - , to by mě fakt zajímalo.

3 Mikešovo město + KSČM + TOP09


Z mého pohledu se tu rýsuje levicová koalice Mikešovo město + KSČM + TOP09. Pan starosta Mikeš o sobě prohlašuje dlouhodobě, že je levicový politik a jeho policajti z KSČM ho budou vždy skrytě podporovat. Nevím ale, jestli extrémně levicová TOP09 v Mělníku není moc už i na ně. Zkasírovat majetné lidi vysokou daní z nemovitostí a uplatit ostatní voliče bezplatným svozem odpadu by snad ještě skousli, ale zakládat uliční výbory – to už je asi moc, ne? Zřejmě to souvisí s heslem z billboardu „Mělník si zaslouží vice naslouchat“ – původně jsem to nechápala, ale nejspíše to bude umístění štěnice do každého bytu? V každém případě uznejte, že je to reálná varianta.

LL

3.1 Mikeš a KSČM


No moc bych na to nesázel, Mikeš řekl, že s KSČM nepůjde a jejich lídr Fidler zase řekl, že z Mikešem jako osobou v žádném případě nepůjde. Z jeho některými lidmi ano, některé zná od mládí a váží si jich. Tohle mi řekl jejich lídr při objíždění Mělníka při volebním kolečku u nás na Slovanech. Takže Mikeš ztrácí a to je dobře, moc dobře. 

3.1.1 Mikešova kampaň


Hlavně se ale podívejte, jakou má Mikeš kampaň - z Radnice si udělal svoje propagační noviny, pexeso s logem Mé Město se rozdává v mělnických mateřinkách, reklamu má zdarma na městském mobiliáři a dobrovolní hasiči musí mít jeho logo na svých vozech. A v rozhovoru pro Soutok prohlásil: Podstatná pro nás je slušnost a korektnost. Protože ten, kdo nebyl slušný během volební kampaně, nemůže být slušný ani po volbách. Spolupráce v koalici musí být postavena na důvěře. S nedůvěryhodným partnerem do koalice nepůjdeme. 

Takže je to jasný, Mikeš není slušný v kampani, tak nebude slušný ani po volbách!  

 

2 Koalice č.4


Takže si myslím, že mělničané jsou odepsaní, nedostanou se do zastupitelstva. To je dobře, jsou to spojenci mikeše. Takže tu vznikne jedině možná koalice tří až čtyř stran, kteří chtějí změnit radnici k lepšímu. A to je ta varianta č.4. Můžete přemýšlet a kdo vám vychází  ?????Jinak zajímavě se to vyvíjí na isoutok.cz virtuální volby.

2.1 Jak dopadnou volby????


Myslím, že budeme překvapeni výsledky voleb, lidi jsou už zhnuseni kam to naše radnice pod správou Mikeše a ODS, Mělničanů a Koudelky dovedla. Viz. viz. vrtuální volby isoutok.cz.

2.1.1 Stará koalice


Myslím si, že si  za každou cenu budou chtít místečka na radnici udržet. Z toho plyne koalice: Mé město+ODS+Radnice+Mělničané+ČSSD.

2.1.1.1 Tak takhle ne!


Nemíchejte prosím sociální demokracii do takovéto "koalice". ČSSD má nové vedení i nového lídra do voleb a chceme na Radnici změnu! Navíc máme jednu obrovskou výhodu - jsme demokratická strana a o povolebním vývoji povedeme standardní diskusi (jak s politickými partnery, tak v naší místní organizaci). U nás netahají za provázky žádní zákulisní hráči.

Je to ale zbytečná spekulace. Volič rozhodne a pak se začne teprve jednat.  

2.1.1.1.1 Pane Dohnale


Pane Dohnale, po přečtení vašeho příspěvku jsem v šoku. Buď nemáte informace z Vaší strany, nebo jste naivní člověk, nebo občanům nepíšete pravdu. Štěbetají si vrabci na střeše, že koalice se dojednávala dávno před volbami, a komentář pisatele "Stará koalice" je asi na místě.

2.1.1.1.1.1 "Stará koalice" není na místě


Nebuďte v šoku, informace mám a naivní nejsem. Probíhají různá předvolební oťukávání a schůzky (také jsem se jedné účastnil) a na nich se probírají různé varianty a hledají společné programové shody. A jestliže chceme změnit Mělník k lepšímu, tak je jasné, že v rámci té staré koalice, o které psal Maximilian, to možné není. A to vám garantuji nejenom jako člověk kandidující za ČSSD, ale také jako bývalý zaměstnanec MÚ Mělník.

1 Lidi budou křížkovat


Letos to bude velmi zajímavé, zatím mi totiž skoro všichni říkají, že budou křížkovat 21 konkrétních jmen a ne celou kandidátku. A jméno Mikeš mezi jejich favority není, tak aby chudák měl vůbec o čem jednat


https://www.traditionrolex.com/7