https://www.traditionrolex.com/7

 Pachatel loupeže byl zanedlouho dopaden, Tyran skončil za mřížemi | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Pachatel loupeže byl zanedlouho dopaden, Tyran skončil za mřížemi


Pachatel loupeže byl zanedlouho dopaden

   Dva muži ve věku devětadvacet a třicet let procházeli čtyřiadvacátého dubna letošního roku, po jednadvacáté hodině, na Mělníku ulicí Nová. Přitom k nim přistoupil neznámý mladík, který mladšího z nich požádal o cigaretu. Když tázaný jeho žádosti vyhověl, se zlou se potázal. Mladík muži vytrhl z ruky krabičku kuřiva v hodnotě cca 100,- Kč a pak ho bezdůvodně udeřil dvakrát pěstí do obličeje. Po útoku se agresor zaměřil na staršího z chodců. Poškozeného vyzval k vydání stokorunové hotovosti. Přitom muže uchopil pod krkem a druhou rukou napřáhl k úderu pěstí. Napadený na nic nečekal a vydal útočníkovi 200,-Kč. Po incidentu z místa agresivní mládenec odešel.

   Mělničtí policisté zanedlouho odhalili totožnost pachatele. Jednalo se o osmnáctiletého chasníka z Mělnicka, který byl v minulosti již trestán. Ještě téhož dne, po třiadvacáté hodině, byl na základě předběžného souhlasu zadržen a skončil v  cele. Policejní vyšetřovatel zahájil, pětadvacátého dubna, trestní stíhání podezřelého pro trestný čin loupeže, za který je možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do deseti let. Následovala cesta k soudu, kde bylo rozhodnuto o umístnění obviněného do vazební věznice, kam byl poté neprodleně eskortován.

 

Tyran skončil za mřížemi

   Jednatřicetiletý muž dlouhodobě týral svoji o šest let mladší družku. Poškozené zakazoval mimo jiné používat make-up, hezky se oblékat, bavit se s kamarádkami a když jí přistihl, jak v zaměstnání hovoří s kolegy, měla jeho oběť zakázáno sledovat televizi. Na konci dubna loňského roku přešel od zákazů k násilí. Několikrát ženu napadl, bil svou oběť pěstí do obličeje a neměl daleko ani k fackám. Výsledkem jeho násilného chování je zranění na hlavě, s jehož následky se poškozená bude vyrovnávat hodně dlouho.

   Třiadvacátého dubna byl tyran zadržen a umístěn do policejní cely. Zde si převzal usnesení o zahájení stíhání pro trestný čin, týrání osoby žijící ve společném obydlí, za který lze v tomto případě uložit trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do čtyř let. O den později rozhodl soud o umístnění obviněného do vazby.

 

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7