https://www.traditionrolex.com/7

 Sérii vloupání ukončili policisté se strážníky | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Sérii vloupání ukončili policisté se strážníky


Od pětadvacátého června letošního roku řádil na Mělníku neznámý pachatel. Ve třech případech, poté co vnikl na pozemek rodinného domu a našel nějaký vhodný předmět, jako například kámen, kus zámkové dlažby nebo rýč, poškodil okno, popř. vstupní dveře a vnikl do nemovitosti.

Napadený dům následně prohledal a s sebou si odnesl šperky, finanční hotovost a v jednom případě i značkové pánské náramkové hodinky. Klec spadla před dvěma dny, kdy pachatel „navštívil“ čtvrtou nemovitost.

Třináctého července, v dopoledních hodinách, byl oznámen pohyb neznámé osoby, v jednom z mělnických rodinných domů. Na místo zanedlouho dorazily hlídky mělnických městských strážníků a policistů. V domě byl poté zadržen padesátiletý recidivista z Českolipska. Ten se při dalším vyšetřování k sérii vloupání doznal. Svým protiprávním jednáním způsobil poškozeným celkovou škodu na odcizených a poškozených věcech ve výši přesahující 150 000,-Kč. Téhož dne bylo policejním vyšetřovatelem zahájeno trestní stíhání muže pro trestné činy krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za které lze v tomto případě uložit trest odnětí svobody až na pět let nebo trest peněžitý.

Bez zajímavosti není ani fakt, že obviněný byl teprve dvanáctého června letošního roku propuštěn z posledních výkonu trestu odnětí svobody, v rámci kterého strávil za mřížemi šestadvacet měsíců a jedná se o osobu, v minulosti třiadvacetkrát soudně trestanou.

V nejbližší době se rozhodne o případném umístění obviněného do vazební věznice.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7