https://www.traditionrolex.com/7

 Kruhová křižovatka na Pražské ulici je v pořádku | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kruhová křižovatka na Pražské ulici je v pořádku

V poslední době se objevily mezi občany neověřené informace o tom, že je nová kruhová křižovatka na Pražské ulici špatně vyprojektována a že se celá bude předělávat. Dle sdělení zhotovitele a investora je křižovatka naprosto v pořádku.  Projekt i vlastní výstavba odpovídá všem platným zákonným normám. Výsledná podoba  kruhové křižovatky se možná  jeví jako poněkud netradiční, ale to je dáno jejím umístěním ve svažitém terénu. Vzhledem k tomu, že tudy budou projíždět i nadrozměrné náklady do mělnického přístavu, mohla být zeleň ve středu křižovatky vysázena jen částečně a část musela být vydlážděna.

Mgr.Milan Schweigstill, 1.místostarosta města Mělníka



Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

92 mělnická novinka


Na vlastní oči jsem to viděl několikrát, potvrdilo mě to několik známých.

Zelené kuželky na Pražské u hřiště, kde je zastávka slouží k rozdělení pomalu jedoucích aut - objíždí je zprava a rychle jedoucích aut, objíždí je zleva.

Nebo ještě alternativa - pustím autobus ze zastávky, objedu to protisměrem.

91 Dopravni experti


Odstěhujte se z Mělníka Smiling hned a vemte sebou podobný chytráky! Jako názor vyhodímě z okna 100 tisíc za balisety a za 5 let je sundáme hlavně ať máme něco nového, je taky dobrý špek Smiling

To je furt dokola, stojí to za houby, ale vymýšlel to přece pan inženýr tak je to ok, hlavně, že mámě něco nového Smiling Nikde v žádných podmínkách na dotace nemůže být počet balisetů, tam se píše pouze to co má projekt po dokončení zlepšit a takové ty řeči "dostal jsem do ruky projekt jak z 50. let", no tak to looool, ten pán má taky dost Smiling a tak šel a namaloval si 10 puntíků na papír Smiling

Takže úplně stačí když v příštích volbách nedopustíte, aby se pan středoškolský profesor nefušoval do dopravy Smiling)

Obrázek uživatele KousekDortu

90 Schweigstillky na iDnes.cz


Tak už je ta ostuda oficiálně celostátní. http://praha.idnes.cz/zelene-patniky-v-melniku-se-nelibi-pamatkarum-foq-/praha-zpravy.aspx?c=A151204_2210010_praha-zpravy_nub Nad fotkou se musí všichni popadat za břicho. Nejen změť patníků, ale řidič má před sebou 13 (slovy třináct) dopravních značek. A to na fotce chybí značky po pravé straně silnice. Opravdu pěkně to odborníci zpřehlednili. Další zajímavosti z článku:

"Doprava na Pražské se zpomalila. Už během prvního týdne klesl počet přestupků o desítky procent." ... Ani se nedivím, já když to prvně viděla, tak jsem taky projížděla krokem, protože jsem pořádně nevěděla, která bije. Takže s tím vyhodnocováním bych počkala tak půl roku, až si všichni zvyknou.

"Zaznívá sice hodně negativních hlasů, ozývají se ale i ty pozitivní. Řada řidičů říká, že je ten prostor konečně organizovaný." ... Vyrovnat ty řidiče do řady vedle kuželek, já ještě pozitivní ohlas neslyšela.

Snad to při zimní údržbě sebere pluh.

90.2 kritizovat je jednoduché


připojím se k tomu, že situace na Mělníku je podle mě (jsem cyklista, co jezdí do města na kole) lepší než dříve

a taky se připojím k tomu, že něco kritizovat náš národ umí velice dobře (co Čech, to specialista na fotbal, hokej ...)

buďme rádi, že se něco opraví a ať je toho více ...... pořád máme na Mělníku spoustu divných zákoutí co by chtěly změnu (jak se Vám líbí domov důchodců u zimního stadionu? to bylo hrozný místo a dnes?) pokud se bude kritizovat moc (taky mám určité připomínky, ale hodnotil bych za rok, až si trochu zvyknem) tak aby se pak někdo bál něco změnit

já se třeba bojím bourání na spodním náměstí - vždyť ten Mělník je pořád rozkopaný ......

90.1 Vylepšení.


Jen vylepším odkaz, aby to nemusel člověk kopírovat a stačilo na to kliknout:

http://praha.idnes.cz/zelene-patniky-v-melniku-se-nelibi-pamatkarum-foq-/praha-zpravy.aspx?c=A151204_2210010_praha-zpravy_nub

Včera jsem v Mělnické radnici četl, že tu budou ty balisety 5 let, a pak se uvidí. Kdo by to řekl, že ta Pražská je tak široká a nějak se tam nevešel pruh pro cyklisty, jen piktogramy. Jenže, lidi svádí ježdění na kole přírodou, čili parkem, a pak případně podle potřeby ke starým lázním a podle Labe ( ti co jedou na Kly).

9 a tenhle znáte


 

9.3 Před pár dny


jsem zavítala do Litoměřic.Asi tam mají taky takového" ozeleňovače dopravního",protože balisety jsou hned na prvním kruhovém objezdu po vjezdu do města.Pomlácené,pomuchlané,hnusné,asi už něco zažily.

Obrázek uživatele KousekDortu

9.3.1 Dopravní expert


Tím dopravním expertem, který navrhnul stávající řešení na Mělníku, je prý firma Josef Filip - Projekce dopravní Roudnice. Roudnice je od Litoměřic kousek.

9.2 Báječný vtip, ale velmi smutná realita.


Dnes jsem po 17 hodině, tedy už skoro za tmy, chtěla přejít „starý autobusák“ po přechodu pro chodce směrem od soudu ke Spořitelně.  Až šesté!!! auto, počítáno ze všech směrů, zastavilo a pustilo mě přejít na druhou stranu.

S ohledem na možné „rýpaly“ podotýkám, že u jakéhokoliv přechodu pro chodce stojím vždy tak, aby bylo přijíždějícím řidičům jasné, že chci přejít na druhou stranu. Do vozovky pak vstupuji až po té, co se přesvědčím, že mě vidí a skutečně před přechodem zpomalují a zastavují.

Polilo mě horko, když si představím, že tam místo mne stojí někdo, kdo se pohledem nepřesvědčí, jestli mu auta dávají přednost, a na přechod rovnou vstoupí. Dnes by byl, bez legrace, „pětkrát přejetý“, než by se mu podařilo bezpečně přejít na druhou stranu.

Tohle se mi na této křižovatce jako chodci nikdy v minulosti nestalo. Maximálně tak dvě auta, že mi nedaly přednost, ale víc ne.

Autem aktivně jezdím víc než dvacet let, a přes tuto konkrétní křižovatku za tu celou dobu v průměru tak dvakrát týdně. Nikdy tam nedocházelo k významnějším karambolům, křižovatka byla, i přes svoji rozlehlost, vždy přehledná. Ale teď?!?  Ano, nepřehledné množství kuželů možná vede, jak argumentují zástupci radnice, ke zpomalení rychlosti projíždějících aut, ale to je asi tak vše. I já tam zpomaluji, a to na rychlost naprosto minimální. Právě proto, že už vím, jak je snadné - mne, jako chodce mezi těmi kuželkami - z pozice řidiče projíždějícího vozu, přehlédnout. A to jak za dne, tak ještě snadněji za tmy.

Naději mi dává článek na iSoutoku „Balisety na Mělníku nechceme - kolo první“ a doufám, že zvítězí zdravý rozum a ŠVEJSTILKY jsou DOČASNÉ řešení, které co nejdřív z našeho města zmizí!

9.1 Tak to je dobrý,


dlouho jsem se tak nezasmála!!!!Mimochodem,když si na švejstilky posvítím v noci při jízdě Jiráskovkou,vypadá to jako sbor malininkatých policajtíčků,ty reflexní pruhy a ta zelená barva...Prostě kuželky jsou na prvním místě mělnické diskuzní hitparády:)

8 Nebezpečí má zelenou barvu


Tři poznatky, jeden bohužel můj, z vynikajícího nápadu ozelenit Pražskou.

Večer jedu směrem Pražská k soudu, proti mě vozidlo, co chce odbočit okolo soudu.Oba se soustředíme na to, kam vlastně máme jet v tom lese kuželek. Na poslední chvíli brzdím , protože na přechodu prochází člověk v šedém obleření a díky odvedení mé pozornosti lesem kuželek se mi ztrácí v zorném úhlu.

 

Stejná křižovatka, dopoledne. Kolegyně z práce jede opačným směrem, tedy od soudu na Pražskou. Na přechodu na poslední chvíli zaregistruje vozíčkáře, kterému nad zeleným lesem kouká jen hlava.

 

Večer u Pizzerie Piranha. Vyjíždějící vozidlo z parkoviště na sídlišti místo odbočení na Pražskou směr město končí mezi kuželkami na přechodu. Naštěstí Pražská není obousměrná, tak vycouvává a dost dlouho tam vadí.

Jsou tedy ty zelené patníky přínosem, nebo jsou ohrožením dopravy a životů chodců ?

8.1 Nebezpečné kuželky


Jasně že tahle idiocie je (kromě totální estetické degradace části města) mnohem nebezpečnější, než byla dosavadní křižovatka - sice široká, ale přehledná. Všude po zemi i po Evropě jsou široké křižovatky, ale nikde není nic tak hnusného a neefektivního. Když už měl někdo pnutí a za každou cenu chtěl řidičům určit pruhy, kudy jet, stačilo na to úplně vodorovné značení. Takže jistým řešením by bylo, ty blbokuželky vyrvat a nechat jen malůvky na silnici. Řidiči zas nejsou tak tupí, aby jim to nestačilo. Stejně tak odstranit značky "dej přednost v jízdě", ať tam netrčí jak solný sloup, a namalovat je na zem. Kužely ničemu nepomůžou, křižovatku dělají leda nepřehlednou.

Mě by moc zajímalo, jaká firma ty kuželky dodávala. Protože tohle byl očividně kšeft pro kšeft, jiný smysl to nemělo. Ať si místostarosta svaluje odpovědnost na dopravní experty, jak chce. Ostatně experti jen radí, zastupitelé rozhodují. Město prostě někomu umožnilo nahrabat si a my se na to teď musíme dívat a poslouchat výmluvy. Dělají z nás šašky a z města cirkus.

8.1.2 Řidiči


Ne že bych les kuželek nějak hájil, ale podle této diskuze bych řekl, že (někteří) místní řidiči jsou dost tupí, když se neumí orientovat, neumí reagovat na změnu a ještě jsou schopní srazit člověka, z důvodu výmluvy, že se něco rozptylovalo. Řidič se má soustředit na jízdu a pokud je někde les kuželek, letící pták, brutální billboard nebo nahá ženská (chlap), nesmí se stát, že tím řidič ztratí koncetraci a způsobí nehodu. To prostě neomlouvá.

8.1.2.3 Jo hezká pravda,ale


Jo hezká pravda,ale vysvětlujte to pak tomu mrtvému, ono se to totiž stává.

Obrázek uživatele KousekDortu

8.1.2.2 My řidiči


My řidiči nejsme tupí, my se v tom paskvilu zorientujeme a ani jsme zatím nikoho nesrazili "z důvodu výmluvy, že se něco rozptylovalo". Blbé je, že křižovatka je teď mnohem nepřehlednější a náročnější na pozornost, tudíž i nebezpečnější než dřív. A je poněkud zarážející, že experti navrhnou dopravní řešení takové, které je nebezpečnější. I když často se různí experti ukazují jako větší pitomci než laici. Takže zarážející je vlastně spíš to, že místní zastupitelé jejich řešení schválili. Jsou snad zastupitelé do jednoho pitomci? Toť otázka.

Ale co, já jsem holka šikovná a s obtížnějšími dopravními situacemi si poradím, mě mnohem víc štve, že je teď Pražská kvůli kuželkám švajstilkám tak ošklivá. A křižovatka u soudu je až k smíchu. HNUS HNUS HNUS HNUS HNUS

8.1.2.1 kdyz uz se tu ohanite znalosi zakonu


kdyz se rekne A, melo by se rict i B...

citace z povinnosti ridice motoroveho vozidla:

"věnovat se plně řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti a sledovat situaci v provozu na pozemních komunikacích"

zastavil bych se u toho sledovani situace.

pokud se na nekolika stech m2 zvedne pocet dopravnich prvku o nekolik tisic procent zrejme se i ona situace v provozu stava umerne neprehlednou a clovek proste neni stroj, stejne jako dopravni znaceni neni billboard. ja porad tvrdim, ze vodorovne znaceni by bylo (a v minulosti bylo) dostatecnym resenim.

po vcerejsku je instalace kompletni, mix velikosti znacek je komicky, kazdy smer ma sve tri sipky prikazujici smer jizdy, zvykli jsme si na redundantniho mistostarostu, zvyknem si na nekolikrat redundantni znaceni.

 

Obrázek uživatele KousekDortu

8.1.2.1.1 Asi byly značky ve


Asi byly značky ve výprodeji a město potřebovalo utratit dotace. Dotace snad museli vymyslet Rusové, aby západní svět rozložili.

Obrázek uživatele KousekDortu

8.1.2.1.1.1 Rozpočet se prohnul pod kuželkami


Tak pozor, ne dotace. V článku na iSoutok.cz jsou uvedeny odpovědi na některé otázky ohledně kuželek a zpackané křižovatky. A kuželky prý byly na rozdíl od nového povrchu vozovky hrazeny z městského rozpočtu. Teda vyhodit "vlastní" peníze za takovou ohavnost, to je ještě vyšší level, než jsem myslela. Další zajímavost: byl to nápad učitele Schweigstilla (to mě snad ani nepřekvapuje) a snad by to mělo být jen dočasné. I když myslím, že ta dočasnost z nich leze až teď, když vidí ten paskvil v reálu a slyší názory na něj, že to mysleli naprosto vážně a napořád. Ostatně jsou tam v té nové vozovce zatlučená jakási železa, jestli si dobře pamatuju.

Pak jsem našla pravidla pro používání kuželek (baliset), ale to snad člověk ani nemusí číst, aby mu bylo jasné, že to tam někdo nasekal bez ladu a skladu a že takto to být nemá. 

http://dopravniznaceni.wbs.cz/balisety/pravidla_pro_balisety.pdf

8.1.1 in res: nebezpečné kuželky


Představuji si, jak zastupitelstvo naslouchá s otevřenou pusou a v nábožném tichu názoru experta na kuželky a následně nákup kuželek jednoznačně schválí, protože to "doporučil expert".  

7 Kužely na Pražské...


http://melnicky.denik.cz/zpravy_region/kuzelky-na-krizovatce-u-soudu-brzdi-rychle-ridice-20151112.html

Tady je odborné vysvětlení celé té nevzhledné kraviny...

7.1 nesouhlas


to není odborné vysvětlení, to je odpověď pana místostarosty na to, že má na celém tomto paskvilu politickou odpovědnost a nehodlá z toho vyvodit osobní důsledky.

O tom, jak tento les chrání chodce jsem napsal výše. Pravý opak je pravdou. Když se dnes projdete po Pražské, najdete hodně lidí, co raději přechází mimo přechody, protože je to pro ně bezpečnější a pro řidiče přehlednější. Ale to asi nebylo smyslem celé akce že ?

7.1.1 Zajisté máte pravdu,bylo


Zajisté máte pravdu,bylo to myšleno tak trochu ironicky. Zkrátka jde o blábol který praví že vše dopravní experti a "já nic,já muzikant". Prostě se to svede na odbornou firmu a její lidi a je to. Asi by to chtělo vysvětlit zastupitelstvu, že existuje při hlasování o takové krávovině taky možnost NE...

6 tak nám zase kopou paní Mullerová


už si připadám jako Švejk. Neuplynul ani týden a už nám na Pražské zase kopou.

Během týdne tu máme zase dvě novinky.

1. Někdo přišel na to, že odstavný pruh pro autobusy u zastávky U hřiště je asi úzký, tak po nedávném rozšíření úzkého chodníku naběhli chlapi se sbíječkou a okolo obrubníků odsekali nějakých 20 cm. Pravděpodobně naběhne četa - tím je myšleno dva ubožáci s lopatou, a za plného provozu autobusů, to v lepším případě, nebo v horším za výluky zastávky, posunou obrubníky o těch zmíněných 20 cm. Pak ale přijde někdo, kdo zjistí, že chodník je už zase úzký a chlapi s lopatou se vrátí, aby připravili jeho rozšíření.

2.Ještě lepší akcí je nově zbudovaný přechod o několik desítek metrů dále, naproti vchodu na fotbalový stadion.

Při rekonstrukci Pražské ulice zde vznikl výkop chodníku, který se posléze změnil na bezbariérový sjezd a výjezd ze silnice. Potud dobrá. Poté, co byl chodník zpět zaasvaltován, zhruba za týden přišli chlapíci s lopatou a sbíječkou a asfalt vysekali, protože se připravovalo osazení světel.

Světla už svítila, vše se zase zaasvaltovalo a dobrý. Omyl ! Někdo přišel s tím, že je přechod asi úzký a tak se znovu kopalo, rozšiřovalo a asfaltovalo.

A co myslíte, že se děje právě dnes ? Na přechodu jsou chlápci s lopatou, vyndavají obrubníky a znovu o nějaký centimetr rozšiřují přechod !

A takto to vypadá po celém městě.

Neměl by už někdo vyvotit politickou odpovědnost za tento neskutečný bordel !

Obrázek uživatele milk

6.2 Určitě jste špatně


Určitě jste špatně viděl,mělnická kapacita tady napsala,že je všechno v pořádku.

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

6.1 Zákon o zadávání zakázek - důsledky


To je tak, když podle zákona o zadávání zakázek je jediným kritériem cena. S tím by neudělal nic ani Boris Johnson.

A kopání? To je tak, když bez ohledu na možná reklamační řízení musíte dokončit stavbu, aby Vám neutekla dotace. S tím by neudělali nic ani Boris Johnson, ani Bill de Blasio.

 

Ale dobře se to tady píš, což?

6.1.3 ZVZ - cena?


Pane právníku, dejte sem odkaz na paragraf aktuálního ZVZ, kde je uvedeno, že jediným kritériem pro hodnocení nabídek je cena. Osobně o něm nevím.

6.1.2 Možná


Chuck Norris by si s tím věděl rady,JEMU by tedy dotace neutekla,tak rychle dotace neběhá Smiling

Ale vážně:ten les zelených "falických" symbolů na Pražské vnáší akorát zmatek do mé řidičské duše a o to víc mě mrzí,že na něj padla řádná část dotací na řešení dopravní situace na Mělníku.

6.1.2.1 Kuželky


Dneska se mi úplně ztratili dva lidi mezi kuželkama. Nebýt červené tašky jedné z postav, tak mi to došlo až za pár metrů. Odvádí celkem pozornost, ale snad je to jenom tím, že jsou nové.

Jsem zvědavý, jak dlouho vydrží bez poškození - osobně tipuju, že první strike bude zaznamenaný nahoře u Růzhů...

6.1.2.1.1 Tak tak,


drobnějšího školáka by tam řidič přehlédl,úplně se v tom "lese zeleným" ztratí.A taky jsem zvědavá,kdo první kdy ty kuželky zcela smete.A ještě jeden postřeh-co na to říkají památkáři.U spořky se to před pohledem na Pražskou bránu obzvláště vyjímá.

6.1.2.1.1.2 Hnusné zelené kuželky


A tak co, pojďme si zahrát kuželky, ne? Schválně kdo jich strefí nejvíc na jeden šťouch.

Jinak mi ale vážně hlava nebere, že toto mohlo projít. To snad na úřadech sedí úplní ignoranti? Poslední dobou začíná bít do očí, jak se město mění k horšímu, a to i vizuálně. Možná by nebylo od věci vzít foťák a nafotit si ho, abychom měli na co vzpomínat. I když s touto křižovatkou už jsme to prokoučovali. Kurňa jak mě to nasírá... nejradší ty kuželky vyrvat a omlátit je zastupitelům nebo komu o hlavu. Nebo uspořádat mělnickou defenestraci a z okna Spořitelny je na ty kuželky shodit. 

6.1.2.1.1.2.1 Tož jó,


zahrajme si kuželky...ale já bych to viděla na tu velikánskou kamennou kouli z Indiana Jonese,pěkně pustit dolů po Pražské ulici... a bylo by po té ohyzdnosti(a po cukrovaru taky)

6.1.2.1.1.1 mělnické kuželky


ano,ano... je to děs a hrůza! Doufala jsem, že je to jen provizorní, ale bohužel .......... zelené kuželky hyzdí město a celá křižovatka u ČS je nepřehledná a přeplácaná informacemi!!

6.1.1 Stavební dozor


To je tak, když nefunguje stavební dozor. Je jasné, že občas něco uteče a tak to bývá, ale tady uteklo všechno. Jinak by se vše teď nemuselo opravovat. A vůbec není jasné, proč se to dělá několikrát, že by opět dozor? A přestaňte se vymlouvat na zákon.

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

6.1.1.1 To není výmluva, ale


To není výmluva, ale konstatování faktu. Navíc s tím nemám nic společného. Čili presentovaný názor je názor občana jménem Alexander Klimeš.

 

Kvalitu dozoru a další věci jsem nekomentoval, neb o ní nic nevím.

5 Pražská


Kruháč ještě není provozuschopný, ale na Pražské máme spoustu novinek.

Jednou z nich je pruh-nepruh pro cyklisty. Vodorovné značení na kraji silnice ukazující cyklistům, že by asi měli jezdit po kraji a ne v protisměru je úplně zbytečná investice !!! Není to klasický pruh pro cyklisty, protože se prostě na silnici nevejde, tak není ohraničen vodorovnou plnou čarou, takže není závazný ani pro cyklisty, ani pro automobily. Prostě další paskvil, který může ohrozit bezpečnost cyklistů. A i kdyby to byl pruh, tak v místě okolo nově vymyšlených přechodů se ztrácí a v tomto místě bude vznikat problém. Již nyní, kdy po Pražské jezdí kamiony je vidět, jak u každého z přechodů brzdí, aby se tam vešly. Důvodem je ten nový zelený les.

Nějak nechápu, proč u jednoho přechodu musí být 21 kuželů - viz přechod u autobusové zastávky. I když, na druhou stranu , jeden takový kužel stojí 1300 kč, takže jen na Pražské si výrobce přijde na slušné peníze, které pro změnu vyletí komínem, nebo spíš z mělnické pokladnice.

5.2 Děkuji za rekonstrukci Pražské


Na Mělníku je několik novinek a nějak si s tím nevíte rady. Zůstal jste myšlením v roce 1980? To vodorovné značení při krajích silnice je podle mého na Mělníku velký úspěch - jedná o první nějaké značení pro cyklisty v celém městě. Dosud tu není ani 1 metr opravdové cyklostezky. Tohle je první krůček. Cyklopiktogram není žádná zbytečná investice a už vůbec neohrožuje cyklisty. Naopak, pomáhá různým "takyřidičům" upozornit, že se v místě mohou vyskytovat cyklisté. To je hlavní účel cyklopiktogramu. A celkem běžně se používá po celé republice, ale na Mělníku jsou z toho vykulení, protože to vidí poprvé.

Upřímně, měl jste si zkusit jet na kole po dřívější Pražské - musel jste jet tak 1 - 1,5 metru od kraje vozovky, protože tam byly neskutečně vyjeté koleje. Takže za mě jsem rád, že se cleá Pražská zrekonstruovala, zpřehlednila a řidič (i cyklista) může koukat před do větší dálky, než jen těsně přes auto a hledat díry...

Takže za mě děkuji městu, že se to podařilo Pražskou i Legionářů zrekonstrovat. Teď jen aby povrch dlouho vydržel a probíhala i průběžná oprava bílého vodorovného značení. Konečně Mělník při průjezdu těmito silnicemi vypadá jako město, ne jak vesnice. Bohžuel pokud se udělá něco nově, hezky, lépe, najde se milión rýpalů, kteří to za každou cenu zhatí.

P.S. s radnicí ani MěÚ nemám nic společného, aby mě někdo nenařknul, že si někdo chválí vlastní kabát.

5.2.1 Na kole už dneska jezdí


Na kole už dneska jezdí leda sebevrah, ale kdo chce kam...

5.2.1.1 Nesmysl.


Stejně, asi jako kdybyste řekl, že pešky už dnes chodí jen sebevrah (chodců na silnicích a přechodech usmrcených více, než cyklistů)... BTW, v autech pořád zemře více osob, než na kole či jdoucích po svých.

5.2.1.1.1 Chodci na přechodech se


Chodci na přechodech se neumí chovat a je jich podstatně víc než cyklistů. Osobně navrhuji 90 % přechodů zrušit, jsou totiž nebezpečné tím, jak si chodec myslí, že musí za každou cenu TEĎ přejít, místo aby počkal až bude situace příznivější. Za mnou nic a baba musí přejít zrovna přede mnou například, tak to navrhuji trestat jako přestupek proti životnímu prostředí (zbytečný rozjezd), dobré jsou taky ty, co strkají kočár napřed, říkám si ty... (dámo), jestli se chceš toho fakana zbavit, že ho máš plný zuby, tak proč musím u toho já asistovat a jít za to já sedět? O jejich chování bylo už napsáno hodně a každý řidič má své zkušenosti.

Zkusil jste jet na kole třeba někde po státovce? Vyjeté koleje na silnici, po kraji to nejde, tam je přechod hlína-alfalt, v koleji také ne, to už je moc v silnici, na vrcholu toho  hrbu to je jak chůze po provaze, 10 cm vedle vás sviští kamion, tak jetli to přežijete, nejste sebevrah, ale máte asi jenom rád adrenalinové sporty Laughing out loud . A to, že zahynulo méně osob na kole než v autě svědčí o tom, že na to kolo většina rozumných lidí kašle anžto na takový adrenalin moc nejsou a protože sami vědí, když sedí za volantem, jak mají cyklisty rádi, třeba při potkávání s protijednoucím kamionem.

5.2.1.1.1.1 když


Když je předemnou cyklista,a proti mě jede kamion,tak přibrzdim a nepředjíždim jak debil 

5.1 To není paskvil


to je výplod chorého mozku. Jinak se to nazvat nedá. Jsem zvědav, jak zmrší křižovatku u soudu.

4 Vážení


já končím tuto plodnou diskuzi. Evidentně víte o dopravě a plánování objížděk prd, protože by tu nemohly padat podobné nesmysly. Ale jistě vám rádi odpoví na ŘSD a na MÚ Mělník. Sbohem.

4.1 KRLEŠ, to byla


KRLEŠ, to byla doba....

3 Kruháč na Pražské


No nevím, ale jestli byl projekt kruhového objezdu vytvořen s ohledem na to, že tudy budou jezdit nadrozměrné náklady, tak to asi nebylo kvůli nějaké uzavírce na šestnáctce, ta v době vymýšlení projektu ani nemohla být známa. Takže někdo jako počítá, že po Pražské budou běžně jezdit kamiony směr přístav??? Nebo je to jen takové blbé vysvětlení faktu, že se ten kruháč moc nepovedl?

3.1 Kruháč


Samozřejmě, že tudy budou jezdit nadměrné náklady do přístavu. A kudy by asi měly jezdit od Prahy? 

3.1.1 Kruháč


Samozřejmě že z Prahy přes osmičku dálnici a pak po šestnáctce. To mají jako táhnout přes Březiněves, Byškovice, Kelské Vinice a Mělník, když můžou (a hlavně by měly) po obchvatu? To jste jako fakt myslel vážně?

3.1.1.1 Nadrozměrné přepravy


jezdily dost často přes Starou Boleslav - Tišice a dále po I/9. A to třeba i transporty z Hradce Králové. Pro tento směr je právě kruhový objezd u cukrovaru upraven.

3.1.1.1.1 Tak tak


od Prahy myšleno jako směr příjezdu, převážně se vozí náklady na Hradec. A pro neinformované, dálnice jsou často výškou mostů, šířkou a rychlosti soupravy pro nadměrné náklady nevhodné.

Obrázek uživatele milk

2 Ano,kamiony s kontejnery z


Ano,kamiony s kontejnery z Vitany Byšice do přístavu Mělník budou jezdit přes Prahu.

2.1 Přes Prahu ne!


Jste tak hloupý, nebo to ze sebe jen děláte? Nevím, co máte pořád s tou Prahou, i když by to bylo logičtější než objížďka Libereckým krajem a Ústeckým, která se plánuje.

Obrázek uživatele milk

2.1.1 Dobře,z Byšic na


Dobře,z Byšic na Mělník se bude jezdit přes Liberecký a Ústecký kraj,jsem opravdu hloupý.

2.1.1.2 jojo


Ale tak třeba nám poradíte, když bude překopaná silnice, kudy by měly ty kamiony jezdit... Ono jen blbě kecat, to umí každej. Skoro.

2.1.1.1 no a co???


kudy by asi při uzavírce toho mostu na I/16 měly kamióny do Mělníka jezdit?? Je to dočasné omezení, ne trvalé. 

Obrázek uživatele milk

1 Vzhledem k tomu,že přes


Vzhledem k tomu,že přes Mělník zakáže pan místastorosta jízdy i kamionům,budou muset nadměrné náklady,zásobování supermarketů,stavebnin a ostatních dopravců vždy za ním přijít s prosbou na udělení výjimky.Zkrátka město vedou důležití,bez kterých nemůže ani krtek hrábnout.

1.1 píšete nesmysly


čtěte informace pozorně a raději si je ještě vždy ověřte. Místostarosta nezakázal vjezd nákladním vozidlům do Mělníka. Pouze dotlačil ŘSD, aby v průběhu opravy mostu na I/16 a kruháku u SHELL odklonily nákladní auta směřující na Mělník od Mladé Boleslavi. A to je mimochodem velmi rozumné řešení. Jsme velmi zvědavý na Vaši reakci.....

1.1.1 píšete nesmysly,


místostarosta NIKOHO K NIČEMU NEDOTLAČIL. Ukažte mi, kde je od Slaného, od Mladé Boleslavi, od České Lípy a od Prahy jediná dopravní značka, která by zakazovala kamionům průjezd Mělníkem. Nikde nic. Pouze mezi řidičema kamionů se rozkřiklo, že průjezd Mělníkem je o drž.. ( pusu ), tak se raději Mělníku vyhýbají.Pouze pár cizích "sebevrahů", neznalých poměrů, to tudy riskuje.

1.1.1.1 ano, píšete nesmysly


psal jsem od Mladé Boleslavi....a hlavně nejde všechno hned. Musí to proběhnout nějakým procesem. Okamžitě  a hned to uměli jen komunisti.....


https://www.traditionrolex.com/7