https://www.traditionrolex.com/7

 oběd v restauraci Sv.Vaclav | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

oběd v restauraci Sv.Vaclav

V pátek 12.02.2016 jsme prožili nejhorší gastronomický zážitek.Objednali jsme si svíčkovou ,ale dostali přeslazenou omáčku,která se podobala spíše rajské.Ceny VYSOKÉ,za hotovku 179,-Kč.Poprvé a naposledy.

Negativní zkušenosti předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

9 Tak tady fakt nevím za co


Tak tady fakt nevím za co mám těch 5 minusů Laughing out loud Co z toho napsaného není pravda?

9.1 Tak možná se najdou i


Tak možná se najdou i tací, kteří do restaurace chodí rádi Smiling

8 Proboha, kdo má čas jít


Proboha, kdo má čas jít do hospody na oběd/večeři? A komu by nebylo líto tolika peněz, za které by připravil doma královskou hostinu....

A kdyby si chtěl někdo otevřít nějakou novou restauraci, stejně by se nelíbil, protože jeden kouří, druhý ne, jeden chce maso, druhý mrkev, jeden chce hovězí, vepřové, krůtí (krůtu bych nejedla ani kdyby mi za to platili oni), druhý kuřecí, jeden chce dětský koutek, druhý haranty nesnáší,.......

Není na světě člověk ten, co by se zavděčil lidem všem = staré pravdivé přísloví.

7 Kavárna na zámku


Snažím se vždy na Mělníku hledat to nejlepší, nekritizovat ne příliš podařené aktivity, když jsou dobře míněné. Ale kavárna na zámku, a zámek celkově, to je opravdu zmar. Hned na první dojem se mi zdá, že mezi zaměstnanci není dobrá atmosféra. Nic jako týmový duch, dobrá parta, radost z chození do práce, tam není.

Krásné prostředí kavárny samo o sobě nestačí. Sedačky by potřebovaly postupně opravit, sezení na nich je nepohodlné. Kavárnou se vine nepříjemný zápach z toalet. Dorty jsem neriskoval, stačila káva. Po patnácti minutách mi lhostejná slečna přinesla studené lungo. Když jsem ji požádal o výměnu, místo omluvy jsem se dočkal výmluvy, že kávu nesla rovnou od kávovaru. Buď je kávovar několik set metrů daleko, nebo je rozbitý a teče z něj vlažná voda a nebo slečna neříkala pravdu. Vzala hrníček a za minutu přinesla stejný hrníček (manželka na něm nechala rtěnku Eye-wink, proto jsme ho identifikovali) se stejnou kávou možná o 1 stupeň teplejší. Pravděpodobně se pokusili ohřát ji v páře. Kvalita kávy byla příšerná. Vlastník kavárny se asi rozhodl kupovat tu nejhorší.

Kávu jsme nedopili, šli jsme se ještě projít po nádvoří, do zámeckého butiku. Princezna prodavačka neodpověděla na pozdrav, nenabídla pomoc, ani nás nijak nepřivítala (o kouzelné větě - dobrý den, když budete potřebovat moji pomoc, jsem tu pro vás - se mi mohlo jen zdát). Zašli jsme k regálu se zámeckými víny. Jejich prodejní cena, více než 300 korun, to je špatný žert. Utíkali jsme pryč, co jsme mohli.

Úspěšný obchod se nedá dělat tak, že osekám náklady na minimum, ceny stanovím na maximum, personální politikou se nezabývám a restauraci zavřu před večeří.

Co se týká kvalitní kávy, i když prostředí se nedá srovnávat, ale kvalita, ochota, nadšení a vstřícnost, ta je o něčem jiném, budeme chodit jen do Marlen.

7.1 Mince má dvě strany...


Chyba je podle mne jednoznačně ve vedení podniku.Pokud se nic nezměnilo,tak vedoucí je mladý namachrovaný ucho,výplaty tam vždy stály za prd,a většinou tam každý vydržel chvíli. Zkrátka "přestupní stanice"

 

Všeobecně :   velmi slušná mzda + lidský přístup nadřízených = spokojený a výkonný zaměstnanec

 

Pokud tam berou 10-12 čistého,musí mít znalosti jazyků,maturitu a ještě dostávají céres od nějakého blba,tak je jasné že na to dlabou.Já sám bych za ty peníze nedělal,takže to i chápu. Je to smutné,ale ani se jim nedivím že to dělají takto. Je to jen odraz zacházení managementu s jimi samotnými...

 

Obrázek uživatele KousekDortu

6 Mělnické restaurace


S Mělníkem je v tomhle potíž. Třeba já na Mělníku nemám kam zajít, leda tak k Medvědovi, ale tam se chodí spíš na pivo, to není běžná restaurace. Jinak vždy stačila jedna zkušenost, abych to nechtěla opakovat: Václav, Olympionik, Rytíř i Hradby, nic podle mého gusta. Asi stačí napsat, že vyžaduji nekuřácké prostředí (čistě nekuřácké, oddělené místnosti jsou na nic) a dobré, pokud možno bezmasé jídlo - a je jasné, že na Mělníku nemám šanci. Nějak se kouří všude, kromě zmíněného Medvěda, a jakmile vidím v jídeláku jediné bezmasé jídlo: "smažený sýr", mám sto chutí omlátit jim to o hlavu, protože maso umí uvařit každý blbec (skoro) a na tom zbytku se teprve pozná, co je kuchař zač.

Před drahnou dobou se tu dotazoval majitel Beránka, co bychom uvítali za provozovnu, až hotel opraví, a vypadalo to nadějně, ale zatím nic. Takže já marně čekám, jestli se na Mělníku vyvrbí nějaký zázrak. Kdyby to bylo něco ve stylu hospody Na Pekárně v Čakovičkách nebo restaurace Café Louvre, tak bych byla šťastná. Prostě jednoduchá, zato skvěle uvařená jídla, za příjemné ceny a bez smrdutých popelníků.

Tož to se asi načekám.

6.3 Dobrý den, ona je to věc


Dobrý den, ona je to věc pohledu. Babička je naopak silná kuřačka, a když chceme jít někam na Mělníku na dobrou večeři a pak si zapálit, tak nemůžeme najít nic. Nekouří se U Rytířů, U Václava, Na Hradbách, U Piráta, v Šatlavě, ve Vinném dvoře, U Bystrého králíka, U Beníšků. Kouří se právě jen U Císaře, a tam to také tak vypadá. V pátek a v sobotu si bez rezervačky nesednete. Už se těším na nově otevřenou Modrou hvědu, která sice bude také nekuřácká, ale sháněli tam vyučeného steakaře, tak uvidíme. Jinak na dobré jídlo jezdíme do Prahy. Nedávno jsem byl v Piranhi, a když vepřovou panenku usmaží na stejém oleji, co rybu, tak jsem po manželce nemohl chtít ani pak pusu, natiž pěkně strávený večer Smiling

Obrázek uživatele Kajik

6.2 RE: Mělnické restaurace


Jelikož velice rád dobře jím (a rád bych dobře jedl na Mělníku), podělím se též o své zkušenosti.

Je pravda, že na Mělníku je tendence u mnoha restaurací srovnávat ceny na "pražský standard", ale kvalitu nechat někde hluboko 10 - 20 let zpátky. Sám mám možnost stravovat se (obědy) cca 2 dny v týdnu v Praze a 2 dny v týdnu na Mělníku. Řekněme, že pokud se chcete v Praze mimo centrum (ale jde to i tam) normálně najíst v klidném, hezkém a nekuřáckém prostředí, výběr je docela velký, cenově se najíte v průměru za 85 - 125 Kč + polévka a pití (takže se v klidu dostanete i na 160 Kč či více). Tím "dobře a v klidu se najíst" nemyslím nějakou práškovanou tácovou jídelnu, ale normální, solidní restauraci. V Mělníku se mi toto daří v podobné kvalitativní i finanční úrovni (např. Camp, Hradby - tam se obědvá v poslední době fakt výborně), i když musím přiznat, že v těch pražských hospodách je to s rozmanitostí jídla, prezentací atd., mnohdy o něco lepší.

Horší je to večer, pokud chcete někoho vzít na "lepší" večeři - nějaký extra gastro zážitek se tady očekávat prostě nedá. Ano, jsou tady opět Camp, Hradby a Václav (u kterého mě velmi mrzí ta negativní kritika tady, protože po mé nedávné návštěvě tohoto podniku jsem byl velmi mile přkevapen nejen kvalitou jídla, ale i ochotou obsluhy - pravděpodobně je to tak trochu o náhodě, kdo zrovna obsluhuje a vaří, což jen ukazuje na nevyrovnanou kvalitu), ale přiznejme si na rovinu, že nějaký extra gastronomický zážitek se nekoná. Pokud chcete něco víc, musíte minimálně třeba Na Štěpán nebo do Rezidence Liběchov. A to je škoda, velká škoda.

Mě osobně na Mělníku chybí kvalitní italská restaurace (o místních pizzériích nemá cenu psát, protože zapečené těstoviny s českým sýrem a litrem smetany, to fakt ne..), a taky nějaká klasická česká hospoda, kde si člověk může dát pěkně upravenou kachnu, pečené koleno, čerstvou českou rybu nebo jen obyčejný, ale dobrý guláš. Podniky, které jsem uvedl na začátku, se tomu blíží, ale prostě to není ono. Pořád mi tam něco chybí, nějaký detail, tah na branku, prostě něco, co překvapí.

Překvapit mě dokázal například Němý Medvěd. To je prostě paráda, co ty kluci dokázali, a já jsem za to jedině rád. Nebáli se udělat něco trochu jiného, inovují, vylepšují - klobouk dolů. Výborná je i restaurace Terasa v Neratovicích, i když připouštím, že to už je trochu z ruky. Rýsují se tady ale i další zajímavé projekty, např. Bystrý Králík. A já věřím, že tito schopní lidé, kteří se nebojí experimentovat, mají nápad a chuť něco budovat, nakonec převálcují tu současnou šeď průměru.

---Doufej v nejlepší, získej ještě lepší!---

Obrázek uživatele KousekDortu

6.2.1 Bystrý králík?


Bystrý králík? Co je Bystrý králík? Ten název mě hodně navnadil.

Jinak pokud jde o Hradby, tak před pár lety jsem si tam dala těstoviny s rajčaty, a to byla přesně ta česká klasika - úplně obyčejné jídlo, v jakékoli restauraci v Itálii naprosto luxusní, ovšem v české restauraci bez chuti a duše. A místo aby se to naučili vařit, přeorientovali se na vyložené masožravce, takže v lístku je to samé vepřové a hovězí a krůtí, ani to kuřecí maso nemají, zato nechybí obligátní smažák. Jediný v úvahu připadá losos, ale dvě stovky jen tak za oběd, to je na mě moc.

Jak jsem psala, já mám moc ráda Café Louvre, kde je skvělé prostředí a vynikající jídlo. Mají pár jídel, od klasického řízku se salátem, po bulgur s grilovanou zeleninou, takže si vybere každý. V poledních menu mívají i věci typu knedlík s vajíčkem, prostě zase jednoduchá klasika. A přitom za ceny, které bývají i nižší než na Mělníku. Takže kde je na Mělníku zakopán pes, to fakt nechápu.

No co už, budu doufat v nejlepší. Smiling

Obrázek uživatele KousekDortu

6.2.1.1 Aha


Aha, tak už jsem zlustrovala a určitě zajdu, fotky jídel vypadají skvěle. Mě teda odrazuje ta budova bývalého nábytku, ale tohle vyzkoušet musím.

6.1 Tak


Tak zkuse zajít do Šatlavy,to je nekuřácká restaurace,ovšem jak to tam je s jídly bez masa to netuším

Obrázek uživatele KousekDortu

6.1.1 Šatlava


Ozkoušeno asi před dvěma lety na základě pochvalných ohlasů a děs běs. Jídlo nám nechutnalo (maso mírně podezřelé, nevalné chuti a omáčka buď rovnou kydnutá ze skleničky, nebo aspoň udělaná z kečupu, už si to nepamatuju) a čekali jsme na něj hodinu, i když jsme tam byli jen dva páry. Pak už tam byli jen nějací ušmudlaní asi dělníci, kteří v polední pauze konzumovali pivo, což na atmosféře taky nepřidalo. Po pravdě tohle byl asi nehorší zážitek s mělnickou restaurací. Možná jsem měli pech, ale i tak to tam působilo neútulně.

6.1.1.2 tak


Tak mě ještě jako nekuřácká restaurace napadá u Piráta a nebo v kempu.A snad v DBK je nějaká vegetariánská restaurace .

Obrázek uživatele KousekDortu

6.1.1.2.1 Restaurace


Ono to nemusí být nutně vegetariánské, ale na Mělníku prostě nejde jít nikam, pokud chce člověk perfektně uvařené jídlo, útulné a kulturní prostředí na úrovni, přitom nepředražené, čistě nekuřácký prostor atd. Mamka chtěla někde udělat narozeninovou oslavu a já jí to rozmluvila, protože platit tisíce za služby, kterými Mělník v tomhle směru disponuje, to ty peníze může rovnou spláchnout do WC. Doma nám bude líp, uvaříme si rozhodně líp a levněji, a já to završím bezkonkurenčním dortem. Smiling A restaurace si můžou trhnout.

6.1.1.1 Šatlava


Jo, Šatlava už není co to bývalo. Pan majitel všechny dobré kuchaře vyhodil, sám na to dost kašle, ani na to pivo už tam nelze chodit natož na jídlo. Velké zklamání. Tímto způsobem to přivede jen k zavření této restaurace.

Jinak zkuste U Císaře, v současné době by se dalo říci, že se jedná o restauraci, kde se dá dost dobře najíst. Akorát se tam tedy kouří Sad

Obrázek uživatele KousekDortu

6.1.1.1.1 Kouření


Tak to pak vůbec nepřipadá v úvahu, já ten smrad fakt nesnáším. Smiling

5 Dobré jídlo v Mělníku


S jídlem v restauraci u Václava mám také velmi špatnou zkušenost. Dříve tam vařili skvěle.. Pokud si chci pochutnat, jdeme do restaurace Na hradbách. Jídla jsou dražší, ale stojí to za to:-)

4 Václav zklamal i nás


Bohužel, také naše rodina již Václava nenavštěvuje. Po hodině čekání na jídlo přinesli nakonec úplně něco jiného, než jsme si objednali. A to tam kdysi mívali opravdu dobre steaky. Škoda.

3 A kam tedy jít?


Když bych si chtěl jít sednout do nějaké lepší restaurace, ne na stojáka u nádraží, tak kam tedy jít? Václav je čím dál horší, personál, jídlo i ceny. Rytíř také není vlídný. Rezidence Liběchov je daleko. 

3.2 sponzoři


Teda s Vámi je ale kříž ? Já myslím , že ten kdo je schopen dát bezmála 200,-za svíčkovou , 

tak bych mu doporučíl třeba Pražský hrad .

3.1 Máte pravdu,nicméně ,nad


Máte pravdu,nicméně ,nad touto otázkou by se logicky měli zamyslet majitelé zdejších restaurací.Myslím tím tu skutečnost,že jste ji vůbec položil,protože už jenom tím jste dal najevo ( a nejen Vy),že zdejší služby tohoto charakteru za moc nestojí.Tím pádem oni přicházejí o kšeft a renomé vůbec...

PS: Snad si to tu někdo přečte (z těch dotčených) a chytnou se za nos... doufejme...

2 Za hotovku 179,- ???  Už


Za hotovku 179,- ???  Už to by mne znechutilo,nejsem skrblík, ale tolik za hotovku fakt nedám. Za ty prachy mám v pohodě dvě porce u Matinky (třeba),a hlavně se najím dobře . Až budu chtít do restaurace,tak  přece nepůjdu k Václavovi,dávno to není co bývalo,dávno...

 

1 He He He to je dobře , jste


He He He to je dobře , jste neponaučitelní .


https://www.traditionrolex.com/7