https://www.traditionrolex.com/7

 Dobrá spolupráce orgánů činných v trestním řízení | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Dobrá spolupráce orgánů činných v trestním řízení


Při silniční kontrole v obci Tišice zastavili dopravní policisté dne 30. července 2016 krátce před desátou hodinou dopoledne osobní vozidlo Volkswagen.  Řidič  předložil všechny potřebné doklady k řízení a provozu vozidla.  Hlídka ho následně vyzvala k provedení dechové zkoušky  na přítomnost alkoholu. Přístroj mu naměřil opakovaně více než jedno promile alkoholu v dechu. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz. Po projednání se státním zástupcem byl čtyřiatřicetiletý občan Slovenska, který navíc pobývá a pracuje v jiném státě Evropské unie, zadržen. Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Díky rychlosti policejního orgánu a dobré spolupráci mělnické policie, státního zastupitelství a soudu proběhlo s podezřelým mužem ještě téhož dne odpoledne soudní líčení.

Soud uložil řidiči trest odnětí svobody v trvání třech měsíců s podmínečným odkladem na jeden rok a zákaz činnosti, tedy zákaz řízení motorových vozidel, v trvání jednoho roku. 

Během uplynulého víkendu mělničtí dopravní policisté řešili devět řidičů, kteří řídili svůj vůz  pod vlivem alkoholu. Šest z nich se dopustilo přestupku, neboť nadýchali do jednoho promile alkoholu v dechu. Jeden se při kontrole odmítl podrobit dechové zkoušce. Protiprávní jednání s ním tedy vyřeší příslušný správní orgán. Dva řidiči se dopustili trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7