https://www.traditionrolex.com/7

 Nehody na Mělnicku | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Nehody na Mělnicku


Od pátku do pondělního rána mělničtí dopravní policisté vyjížděli k 19 dopravním nehodám. K nejzávažnějším z nich  došlo hned v pátek.

V pátek dne 16. září 2016 kolem 11. hodiny došlo v katastru obce Chvatěruby k dopravní nehodě nákladního automobilu a cyklisty. Třiadvacetiletý řidič nákladního vozu jedoucí ve směru od obce Kralupy nad Vltavou na obec Úžice narazil do cyklisty, kterého předjížděl. Cyklista utrpěl zranění, s kterými byl převezen do nemocnice. Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. 
Další nehoda, jejímž účastníkem byl cyklista, se stala zhruba o hodinu později v Neratovicích v ulici Kostelecká. Osmapadesátiletý řidič vozidla Volkswagen Golf odbočoval vlevo mimo komunikaci a střetl se s cyklistou projíždějícím v protisměru. Pětačtyřicetiletý cyklista utrpěl při srážce zranění, s kterými byl transportován do jedné z pražských nemocnic. Policisté na místě vyloučili, že by řidiči před jízdou požili alkoholické nápoje. 
Veškeré okolnosti a příčiny obou nehod vyšetřují mělničtí dopravní policisté, stejně jako u  nehody, při které sehrál roli alkohol. Ta se stala v pátek odpoledne v katastru obce Mělník směrem na Vehlovice. Řidič osobního automobilu Škoda Fabia začal předjíždět jiné vozidlo v době, kdy ho již předjíždělo nákladní auto a došlo ke střetu. Naštěstí ke zranění osob nedošlo. Řidiči osobního i nákladního automobilu byli podrobeni na místě dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu. Šofér Škody Fabia nadýchal opakovaně více než jedno promile alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Je nyní podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník

 



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7