https://www.traditionrolex.com/7

 ScioŠkola na Mělníku? | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

ScioŠkola na Mělníku?

Uvítali byste na Mělníku alternativu ke klasické základní škole? Společnost Scio zakládá síť inovativních základních škol a jedním z měst, kde by mohla v budoucnu další taková škola vzniknout, je i Mělník.

ScioŠkoly vychází z moderních poznatků pedagogiky, staví na přirozené touze dětí se učit, respektují individualitu dítěte. Děti se vzdělávají ve věkově smíšeném kolektivu, pracují samostatně nebo ve skupinách, experimentují, zkoumají, řeší problémy reálného světa. K dispozici jsou jim průvodci, kteří je vzděláním provází a poskytují jim zpětnou vazbu. S koncepcí ScioŠkol pomáhá řada osobností z praxe – např. Tania Le Moigne, ředitelka české pobočky Google, Pavel Rozsypal, velvyslanec ČR při OECD, Milan Hejný, matematik a pedagog, Pavel Sodomka, spoluzakladatel serveru Atlas.cz a řada dalších osobností, kteří tvoří tzv. Radu moudrých. Více informací o ScioŠkolách najdete na stránkách www.scio.cz/scioskoly/ .

V loňském roce jednala společnost Scio s městem Mělník, které s působením nové školy vyjádřilo svůj souhlas. Aby zde však mohla škola vzniknout, je třeba pro ní najít vhodné prostory k pronájmu (nejméně 700 – 1000 m2, ideálně s parametry školní budovy, s rozumným nájemným), a mít potvrzený zájem nejméně 80 budoucích školáků 1. – 6. třídy.

Máte-li zájem o to, aby ScioŠkola na Mělníku vznikla, vyplňte prosím „Dotazník pro zájemce o novou ScioŠkolu“, který najdete na stránkách https://scio.cz/scioskoly/zakladame-dalsi-scioskoly.asp . Máte-li tip na budovu, kde by mohla ScioŠkola vzniknout, pište nám na e-mail ucimesejinak.melnik@gmail.com. Další informace a aktuality najdete na stránkách http://ucimesejinak-melnik.blogspot.cz/ , rovněž se můžete připojit ke skupině „Chceme ScioŠkolu na Mělníku“ na Facebooku.

Pojďme spojit síly a přispět ke vzniku ScioŠkoly na Mělníku!

 

Šárka Mertová

Za iniciativu rodičů a ostatních podporovatelů vzniku ScioŠkoly na Mělníku.

 

 



Město

https://www.traditionrolex.com/7