Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Balisety z centra města zmizí

Při rekonstrukci ulice Pražská byly na křižovatkách instalovány směrové sloupky -  balisety, které kromě toho, že jednoznačně napomohly zpomalit řidiče na této frekventované silnici, vyvolaly také velmi silné emoce. Vzhledem k podmínkám dotace, kterou město na rekonstrukci ulice získalo, nebylo možné rovnou nahradit balisety jiným bezpečnostním prvkem.

V současné době je připravena projektová dokumentace, podle níž budou balisety v historickém centru města na křižovatce ulic Pražská x Fibichova nahrazeny zadlážděnými ostrůvky. Ostatní balisety na Pražské ulici zůstanou. Realizace se dle finančních možností města předpokládá na podzim letošního roku, nejpozději na začátku roku 2018.

Odstraněné balisety budou mít v depozitu technické služby a budou instalovány na potřebná místa ve městě.

PřílohaVelikost
baliset.JPG101.56 KB


Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

6 Balisety na věčné časy?


Tak kdy město naplní slib a nechá zmizet balisety? Nebo zastupitelé doufají, že jsme si na tu hrůzu zvykli? Ne, nezvykli.

6.1 Možná problém.


Zdravím, on je to možná problém. Pamatuji se, že se tehdy říkalo něco v tom smyslu, že podle norem EU tu musí být v této křižovatce buď balisety, nebo jakési ostrůvky. Co je vlastně lepší ? V každém případě uvidíme, jest-li se tady k tomu vyjádří někdo, kdo to má na starost.

5 Sokrates - obchvat


Od toho kdo se registruje pod jménem Sokrates bych očekavala vize ne pohledy a papouškování nenaplněných očekávání. Ano, samotná domněnka že Mělník je a bude cílový městem (ne tranzitním)  byla jen od počátku jen přáním živnostníku provozujících  v centru města provozovny. Pravda je zcela jina tranzit činí minimálně 80% dopravy na místních komunikacích. Mé tvrzení má stejnou oporu a váhu jaká dokumenty na které odkauje Sokrates.

Jsou zde renomované společnosti např. DEKRA  a ty mají odborníky a  technologie, které mohou zpracovat kvalifikovanou dopravní analýzu. Ten kvalifikovaný odhad od katedry je mimo realitu.

5.3 Kandidát na starostu


On pan vědátor Sokrates tady toho ústy již udělal mnoho.Kritizovat a radit co by se mělo umí dobře,ale přiložit ruku k dílu a sám něco podniknout mu nevoní.

5.3.1 Buď a nebo.


Tady se dnes někdo špatně vyspal, nebo se domnívá, že to na Mělníčku totálně s diskusemi chcíplo, tak aspoň zkouší provokovat reakcí na 9 měsíců starý příspěvek.

Ono je to jednodušší, než si tady dát práci s nějakým kratičkým článečkem na nějaké téma, nebo aspoň napsat nějaké své konstruktivní řešení k tomuto téma.

5.2 Paní Fischer


... nevím, co mi tu chcete vytýkat. Skutečně se můžete podívat do těch starých diskusí na Mělníčku.

Vize. Nejlepší by bylo, kdyby se toho více vozilo zase nákladními vlaky, případně loděmi, pokud je to samozřejmě u některého druhu přepravy možné. To by si oddechl třeba i Liběchov. A také existuje slovo motivace, které má spoustu tváří. Jenže, to už je pro úplně jinou sortu lidí, kteří mají teď asi jiné starosti.

Jeden příklad za všechny: Když občas někde píšu, že Mělníku chybí pořádný turistický podzemní okruh, jak se na historické město sluší, tak akorát někdy slyším, že to nelze, že to má různé majitele. Proč je někdo nemotivuje? Proč  jim někdo nevysvětlí, že je to jednak určitá čest dát svůj sklep k disposici  takové myšlence, a že samozřejmě budou například dostávat určitý podíl ze vstupného ? Lze je dokonce motivovat i tím, že za vyklízení svého sklepa vlastními silami budou také odměněni. 

Jenže, to zase Sokrates jenom tak fantazíruje a plácá, co? Tak, a teď už jen můžu čekat v lepším příkladě na mínusy a v horším na komentáře od lidí, kteří se rádi zase na někom vytáhnou. 

Lulu, pěkný víkend! To jsi si asi zase naběhl na mínusy Smiling.

5.1 Milostivá , proč jste ty


Milostivá , proč jste ty odborníky z NDR neobjednala sama ?

4 Dopravní řešení


Neuvěřitelně nevkusné tzv. balisety jsou jen pouhý zástupný problém za ten amatérský "obchvat". Když jsem se jako student ČVUT před 30 lety smál bolševikům jak v Praze "zvládli" takzvaný "ZÁKOS" tj. magistrálu přes parčík u Muzea a tím na dalších možná 100 let rozdělili Prahu na polovic, nikdy by mne nenapadlo, že nějaký potrhlý kantor s posvěcením podobných géniů něco takového zrealizuje i na Mělníku... Jsou to vyhozené desítky milionů, které se měly použít na skutečný obchvat. Navíc zničená plocha uvnitř města, která mohla být krásným parkem. Myslím, že Ing.Hurych, CSc., který spoluurčoval podobu Mělníka, se nyní obrací hrůzou v hrobě...

Netuším, kdo za to dostal zaplaceno, ale občané Mělníka by na toto "veledílo" měli myslet, až půjdou zase k jakýmkoliv volbám...

 

3 balisety


Tak vidím, že téma opilství za volantem starosty vyprchalo a máme zde opět Schweigstillovi balisety.

Lidi,  balisety to jsou jen takvé trapné epizody které májí vytvářet dojem, že radnice pro nás něco dělá. Nedělá nic pro nás a již vůbec nic pro naše potoky. Kdaždá dira (nař. Dubá) má dnes obchvat a přes naše město se válí a co za 10 let budou valit kolony aut. Jáký to má dopad na naše zdraví to ví ti co leží v urnovém haji na Chloumku. Pánů  Mikešů a Schweigstillů průtah je jich vrchol dopravního inženýrství a  tragedie dopravy našeho města. Ale nic nebudu vás rušit v rozjímání o balisetech Smiling)).

3.1 Svatá pravda , (s tou


Svatá pravda , (s tou Dubou) včera jsem tam jel na otočku a je to fakt dobrý ... Snad se taky jednou dočkáme ...

3.1.1 obchvat


Obchvat Dubé je opravdu skvělý a fuknční. Když se koukám na mapu, tak z hlediska stavby a pozemků v Dubé asi nebylo moc problémů. Zkuste si na mapě namalovat, kudy by měl vést obchvat našeho města. Já jsem už žádné místo, kudy by mohl bez problémů vést, nenašel. Jakákoli varianta bude někomu vadit, protože nikdo nechce mít hlavní silnici za/před domem. Tady se měl obchvat řešit hned v 90. letech.

3.1.1.1 To vše už tu bylo.


Současný návrh ,,obchvatu", jehož první část ( řepný plac) byla nedávno dokončena, je prakticky ( až na odchylky) stejný, jako návrh, který už tu byl v 70. letech 20. století. Jediný rozdíl je ten, že dříve nebyly domy mezi Mělníkem a Chloumečkem, a na Blatech byla za tamní zahrádkářskou kolonií již jen pole. Z tohoto důvodu měla jít trasa od Liběchova přes dnešní jezdecký areál Na podkově, překročit pak jednu silnici, druhou silnici, projít místem, kde se spojuje na Blatech ulice Hleďsebská a Konečná, a střihnout to přes pole do Světické někam k zahrádkám. Z provedení nadjezdu nad tratí a přes močály u Rousovic byly již tehdy obavy.

Z důvodu výstavby, se tedy dnes nepůjde přes  ,, podkovu", ale co nejblíže k trati, a pak naopak větším obloukem kvůli nové výstavbě na Blatech. V 90. letech, se pak diskutovalo o různých možnostech , zda by nebylo možné vést trasu sedlem Turbovického vrchu ( kolem Záboří), která by pak někde mezi Velkým Borkem a Jelenicemi přišla na Blata ještě o něco dále od čtvrti, ale to již se ohlašovaly problémy s krajináři, vlastními obyvateli, snad i ůmyslně vzrůstající zástavbou a stále více se připomínalo, že Mělník není městem tranzitním, ale cílovým, především pro dopravu do přístavu.

Mnohé diskuse na toto téma jsou i zde na Mělníčku. Stačí jen vyplnit okénko s názvem hledat požadovaným téma. Takže se obchvat řešil pane Krpče.

3.1.1.1.1 to je skvělý, že už to tu bylo :-)


Opravdu výborný vtip, že se tady(na Mělníčku) obchvat už řešil. Psal jsem o našem městě a pak, že se tady(v našem městě) měl obchvat řešit v 90. letech!!!!!! Při vší úctě k Mělníčku, se v diskusi obchvat rozhodně nevyřeší. Sokratesi, děkuji Vám tedy za návod, jak vyhledávat informace, ale řekl bych, že jsem dostatečně gramotný. Proto si raději pořádně čtěte přísěvky ostatních, aby jste pochopil jejich význam. 

3.1.1.1.1.2 Pane Krpče ...


Tady se to opravdu nevyřeší , nicméně Sokrates Vám napsal pravdu . Obchvat už řešili za soudruha , jako malý si pamatuji  na "verzi" která měla jít starými Rousovicemi ( nakolik to tenkrát byla pravda nevím) . Je těžké dnes soudit co se mělo , kdy a proč . Příprava takového projektu trvá dlouho , další jsou finance , politická rozhodnutí a mnoho dalších faktorů , které celou věc ovlivňují . Buďme rádi že už "něco " stojí a další se chystá ....

3.1.1.1.1.2.1 já jsem rád, že něco stojí


a něco se chystá. Bohužel jsem jeden z mála. Drtivá většina kritizuje(především současné vedení) bez jakéhokoli pádného argumentu a kloudného návrhu.  

3.1.1.1.1.1 No nevím .....


...., ale kdyby jste podle toho návodu skutečně klikl na to okénko vyhledávat ( téma), tak by vás první odkazy dovedly na stránky města, pak je tam Mělníček, a také Mělnického deníku. Psalo se toho o obchvatu v minulosti všude více než dost a také už se buduje, tak to prosím neztenčujte jen na Mělníček ! Mimochodem, Mělníček, to je vyjádření nás občanů, a protože politici pracují pro občany, jak rádi před volbami tvrdí, tak by také mohli chodit sem a někteří sem také chodí, nebo chodili. Někdy to jsou také dobré předvolební tahy, pokud si  čtenář nevyhodnotí jejich veřejné názory negativně.

2 Vy to tam na tom Mělníku


Vy to tam na tom Mělníku vedete
Eye-wink

1 S balisety i značky


Doufám, že kromě balisetů půjdou pryč i některé značky, ten les připomíná spíš dopravní hřiště.