https://www.traditionrolex.com/7

 Zelení zase lžou, aneb jak se vyznat v eurovolbách | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zelení zase lžou, aneb jak se vyznat v eurovolbách

Zelené spolky byly opět usvědčeny z klamání. Už minimálně dvacet let vtloukají lidem do hlav, že musíme chudnout a chudnout, aby se planeta příliš neoteplila. A přitom nás letos potrápily pozdní jarní mrazy stejně, jako naše předky před sto a více lety. Pomrzla spousta brambor i ovoce; zlevňování z důvodu nadúrody opět nečekejme.

Hlavním bojovníkem proti  globálnímu oteplování, je vedle notoricky prolhaných zelených spolků, též Evropská unie a my budeme mít možnost za několik dní vybírat své zástupce do Evropského parlamentu.

Protože Evropská unie je průhledná a čistá jako vzduch za spanilou jízdou Trabant klubu, dovolím si situaci trochu zpřehlednit. Z celoevropského hlediska jsou letošní volby do Evropského parlamentu referendem o tom, zda bude Evropská unie v současné podobě a stylu takto pokračovat dál - ano či ne.

Někdo je se současným směřováním EU spíše spokojen, někdo je spíše nespokojen a výběrem kandidátky to pak při volbách vyjádří. Aby však byl vzkaz vedení unie přesný, je potřeba nejdříve roztřídit euroskeptiky na ty upřímné a na ty, kteří si na ně jen hrají, protože se to poslední dobou zkrátka nosí. Kdo jak to upřímně myslí, napoví do značné míry to, do jaké frakce, v Evropském parlamentu ta či ona strana či hnutí patří, nebo kam se chce zařadit, uspěje li ve volbách. V Evropském parlamentu je jich celkem osm. Do jakých frakcí tedy patří či míří čeští kandidáti, si hned probereme.

Poslanci za hnutí ANO jsou součástí frakce ALDE-Aliance liberálů a demokratů pro Evropu. Tato frakce rozhodně nestojí v opozici vůči současnému stylu EU. Naopak, v jejím čele stojí Guy Verhofstadt, který ztělesňuje tvrdý kurz v předávání dalších pravomocí z národních států do bruselského centra. Tedy zatím co pan premiér z billboardů blábolí něco o tom, že naše zájmy v EU tvrdě a nekompromisně obhájí, v dalekém Bruselu, kam český volič těžko dohlédne , jeho lidé někdy hlasují poněkud jinak. A projde mu to. Protože víra pravověrných „koblihožroutů“ v boha Andreje je neochvějná.

Nově vycházející hvězda politiky, po které český volič lačně natahuje ruku, jsou Piráti. Toto celoevropské hnutí má v EU zatím jen jednoho zástupce za Německo. Tato pirátka je přidružená k frakci Skupina zelených- evropské svobodné aliance. Tedy kdo považuje za nutné bojovat proti oxidu uhličitému pozvolným zákazem aut se spalovacími motory, je proti jaderné energetice, pro vznik evropské armády, zrušení hranic, pro import muslimů, pro to, aby máma a táta bylo nahrazeno slovem rodič 1 a rodič 2, kdo se chce dožít dotačního titulu "Tráva do škol" a dalšího pokroku v tomto duchu, pro toho jsou Piráti jasnou volbou. Mně osobně není veselo při vědomí, že tyto bezpříkladně prounijní pokrokové smažky pravděpodobně budou v brzké budoucnosti tvořit zákony.

KDU-ČSL, STAN, TOP 09 spoluvytváří frakci Evropské lidové strany. Těmto uskupením slouží ke cti, že si na nic nehrají, zůstávají prounijní i v době, kdy se to už moc nenosí.

ODS je součástí frakce Evropští konzervativci a reformisté. Tato frakce se euroskepticky tváří, ale skutek v klíčových momentech často utek. Součástí této frakce jsou britští konzervativci, premiérka Spojeného království z jejich řad tvrdě prosazuje brexit, který ale vlastně brexitem není, přesně podle českého přísloví: Aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Rovněž Jan Zahradil se ani moc nepokusil zahradit cestu Lisabonské smlouvě a nechal prezidenta Klause v boji o její odmítnutí docela osamoceného.

ČSSD patří k Progresivní alianci socialistů a demokratů a jedná se o jednoznačně prounijní frakci.

KSČM míří do Konfederace Evropské sjednocené levice a Severské zelené levice, která si v ekonomice potrpí na přerozdělování peněz podobně jako komise EU. Svým postojem k Rusku však přeci jen jistou opozici vůči vedení EU představuje.

Svobodní, dříve Strana svobodných občanů přináleží k frakci Evropa Svobody a Přímé Demokracie. Nejznámější člen této frakce je Nigel Farage, který svými krátkými, plamenými a výstižnými projevy dokázal po mnoha letech přemluvit britskou veřejnost, aby se v referendu vyjádřila pro odchod z EU. V současnosti je Nigel dle průzkumů nejsilnější formací v Británii. Do této frakce pravděpodobně též míří protimerkelovská a protiunijní Alternativa pro Německo.

Frakce Evropa národů a svobod, jejímž nejznámějším členem je Národní Fronta Marine Le Pen z Francie a z České republiky do ní pravděpodobně míří Okamurova SPD.

Shrnutí: Pokud chce volič vyjádřit se současným stavem Evropské unie spokojenost nebo mírnou nespokojenost, má na výběr z těchto stran. ČSSD, TOP 09, STAN, Piráti, KDU-ČSL, KSČM, ANO nebo ODS.

Smrtelnou úzkost má však bruselské politbiro ze zásadního posílení Frakce Evropa národů a svobod a frakce Evropa Svobody a Přímé Demokracie. V České republice jsou tyto frakce reprezentovány Okamurovou SPD a Svobodnými, kterým to hodím já Smiling Odejdu bez placení. Smiling

 

Politika předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

https://www.traditionrolex.com/7