https://www.traditionrolex.com/7

 Cílem zlodějů se staly barevné kovy | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Cílem zlodějů se staly barevné kovy


    Dne 6. května 2012, po deváté hodině, kontrolovala hlídka městských strážníků, na Mělníku, v parku Jungmannovy sady, trojici mužů. Jednalo se dva bratry ve věku devatenáct a dvacet let a třicetiletého muže, všechny z Mělnicka. Osoby zde sešlapávaly a ohýbaly měděné okapové svody, měděný plech a okapová kolena, které následně vkládaly do připravených tašek. Muže i zajištěné věci si převzali mělničtí policisté.

    V rámci dalšího prověřování bylo zjištěno, že trojice měděné díly odcizila z domu a přilehlého altánu, v ulici Radniční. Majitel si vyčíslil škodu na částku 7 000,-Kč. Mladší z obou bratrů a nejstarší muž z trojice, byli navíc v posledních třech letech pravomocně odsouzeni za obdobnou trestnou činnost. Dne 7. května 2012 sdělili mělničtí policisté trojlístku podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, ze které je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

    Tři dny předtím překonal jednadvacetiletý muž z Mělnicka, oplocení domu, v ulici Česká, na Mělníku a zde poté odcizil z objektu měděné okapové svody, v délce cca osm metrů s příslušenstvím (měděná okapová kolena, okapová čistící síta a svorka). Na místě byl přistižen hlídkou městských strážníků, které přivolal všímavý občan. Muž způsobil majiteli domu škodu ve výši zhruba 5 700,-Kč.

    Jak později zjistili mělničtí policisté, nebyla to jeho první výprava za barevnými kovy. V době od poloviny, do konce dubna 2012 několikrát „navštívil“ pozemek domu, v ulici Legionářů, kde následně ze zahradního domku odcizil měděné okapové svody a parapet, čímž způsobil majiteli škodu ve výši 6 300,-Kč.

    Dne 3. května 2012, sdělili policisté z obvodního oddělení, Policie ČR Mělník, muži podezření z trestných činů, krádeže a porušování domovní svobody, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7