https://www.traditionrolex.com/7

 Terénní pracovník pro sociálně vyloučené lokality | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Terénní pracovník pro sociálně vyloučené lokality

Město Mělník, Služby prevence města Mělníka
Terénní pracovník pro sociálně vyloučené lokality
Požadujeme
- SŠ humanitního směru a kurz pro pracovníky v sociálních službách (je možné dodělat v průběhu praxe), nejlépe však VŠ v oboru sociální práce, sociální politika, sociální pedagogika, sociální péče, speciální pedagogika (kvalifikace dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách),
- zkušenosti s prací s cílovou skupinou (výhodou), komunikativnost, flexibilita, spolehlivost,
- empatický a individuální přístup ke klientům, schopnost být autoritou, samostatnost v plnění zadaných úkolů
- velmi dobrá schopnost práce na PC
- řidičský průkaz skupiny „B“
- bezúhonnost
Nabízíme
- pracovní poměr na dobu určitou do 31.12.2012 (s možností prodloužení).
- možnost dalšího vzdělávání a prohlubování kvalifikace,
- flexibilní pracovní dobu (očekáváme totéž),
- nástupní úvazek 0,5
- místo výkonu práce: Mělník
- nástup: 18.6.2012
Náplň práce
- vyhledávání, oslovování a kontaktování klientů v sociálně vyloučených romských lokalitách
- vedení individuálního poradenského rozhovoru zaměřeného na cíl,
- vedení dokumentace o práci s klienty
- organizace, tvorba a realizace individuálních plánů

Pokud Vás nabízená pozice zaujala, zašlete prosím svůj životopis a motivační dopis do 12.6.2012 na emailovou adresu: j.slajs@socialka.cz
Práce předchozí téma | následující téma



Komerční inzeráty a komeční sdělení jsou na Mělníčku zpoplatněné a podléhají zvláštním podmínkám,
v případě zájmu o komerční propagaci nás neváhejte kontaktovat.

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 Já bych se


Já bych se přihlásila(nemám vzdělání),ráda bych věděla kolik vážně berou. Já jsem samoživitelka v podnájmu,pracujíci(s platem prodavačky) s dcerou 1třídy-na sociálce mi pořád říkají,že nemám na nic nárok,že na nic nepřispívají. Přispěli mi polovinou na ŠvP(dobrý),ale pak se dozvím,že romům proplatí a zaplatí vše i obědy dětem a v Neratovicích proplácejí celou ŠvP i kroužky a tábory tak vo ve mě vře. JÁ NEJSEM DISKRIMINOVÁNA???! Cítím se a velmi,jen neřvu nahlas a dcera nechodí na kroužky, nejezdí na výlety a na tábory. Má někdo zodpovědný odpověd,proč už ani "bílí" nemají stejný metr na vše? Mě byla dána odpověd ze sociál. Mělník,že co dělají v Neratovicích je nezajímá a že oni to tak mají nastavený.

5.3 Romům


přispívají i na MHD, aby jejich děti mohly dojíždět do školy. MHD tu stojí 12 Kč, tak kdyby platili symbolicky 5 Kč, tak bych to bral, ale zadarmo?

5.2 máte pravdu


Romům v Neratovicích se skutečně daří a kvapem přibývá,mají tu skvělé podmínky.Zatímco dřívě měli pár domků v Mlékojedské kolonii a v "účku",dneska mají celou Kojetickou a několik holobytů u Spolany.Nadarmo se Neratovicím nezačalo říkat Nerachánov.A opravdu prej dostanou skoro na všecko,i třeba prej na úhradu UPT,když si některá děcko nechce nechat.Kamarádka nevěřila,když na socku dorazil nějaký ten jejich baron se štůskem paragonů a úřednice kolem něj prej skákala jak okolo Boha...A máte tohle  a doneste tamto,a nepotřebujete ještě tohle???Mraky jich pobírá příspěvky v HN,mají se i podílet na veřejných pracech pro město,ale v ulicích jich vidíte minimum.Nad praktikami Polabské a radnice však visí jeden velký otazník,který by vydal na jiné,další téma.Nechce se mi věřit,že by příspěvky nepobírali.Proslýchá se,že se tam stahují další ze Slovenska,dokonce i potkáváte nové tváře,ale na kompetentních místech Vám řeknou,že tomu tak není.....

5.1 Máte pravdu


...nezbývá uznat ,že to co jste zde popsala je svatá pravda (dal jsem Vám plusko).Já zde za stené myšlení vůči této parazitující komunitě jdu hluboce do mínusu,nevadí,já názor na tenhle zlořád změním jen tehdy,až je potkám ráno jak jdou makat jako já,a né jak vylejzaj z  herny....(PS:nekecám,fakt je vídám)

4 A je to tu zas...


...opět se tu řeší cikánský zlořád a jeho výhody na úkor chudého státu.Ono nestačí že mají příspěvky na bydlení,topení a mnoho jiného (a to v nemalých částkách které z většiny končí v automatech),nestačí že jim chtějí postavit tolik zde diskutované centrum zábavy či co,ještě jim dáme terénního pracovníka.To už chybí asi jen farář,doktor a prezident... Co jim takhle sehnat práci kterou tolik (údajně) chtějí??? Nebylo by lepší a do budoucna ekonomičtější jim vytvořit pracovní místa ??? Budou makat a přestanou tahat ze sociálky drobný a bude klid,a kdo je chce podporovat,může,ale ze svého!!! Z "našich" dostávají snad už teď dost,ne???

4.2 Mají skoro všechno...


Mě jen udivuje, že číňani si v Tescu otevřou restauraci a vydělávají. Vietnamci nakoupí oblečení a vydělávají si prodejem. Rumuni jedou na samosběr do Vraňan a pak prodávají jahody. A Romové nic. Nikdy jsem neviděl nějaký romský obchod nebo roma prodávat ve stánku. Kdyby je člověk viděl pracovat, tak je možná hned bude brát jinak. Mě jen udivuje, že mají auto, zlaté řetězy, stále cigaretu v puse a hrají automaty nebo do rána slaví i o všední dny s proudem alkoholu. Takhle si těžko otevřou obchod nebo budou prodávat ve stánku, když tohle všechno mají... A tohle všechno jim naplňuje život...

4.1 Vy


Vy chcete aby místo pobírání dávek šli pracovat ? Vy rasisto Laughing out loud

4.1.1 Chápu Vás...


...vím že je to utopie,ale rád bych se dožil jednou toho,že jim bude měřeno stejně jako nám ostatním, co chodí do rachoty aby přežili do další výplaty...prdím na rasismus,to jsou jen kecy,kterýma se tu léta zakrývá problém tohoto etnika.Proč můžou v pohodě fungovat Vietnamci a jiné národy zde v zemi a nikde o nich nečtu takové věci jak o našich drahých (a to doslovně) spoluobčanech,to není rasismus,to je způsob jejich parazitálního života na úkor nás všech,a bát se je pojmenovat pravým jménem tak jak to dělal už T.G.Masaryk??? Byl snad on rasista,nebo tu budem popírat historii???Odjakživa to byli cikáni a nevidím na tom nic co by zavánělo rasismem nebo haněním kohokoliv.Pro mne jsou to z velké většiny vyžírkové a paraziti a takovým nepatří žádná pomoc a to platí pro všechny,a je jedno jestli je puntíkatej nebo jakej...dokud jim stát takle bude s.r.á.t. horem dolem,tak makat nebudou,tak na co potřebujou terénního pracovníka???Na socku si taky dojedou v Octávce z Áček,páč na splátky jim dá právě ta sociálka,aniž tom ví...a teď babo raď....

4.1.1.1 Nechápu


To myslíte, že žádní "bílí" neparazitují??? To byste mě rozesmál. Jenom na Mělníku jich znám spousty co jsou na pracáku, na dávkách. Někteří i léta a ještě veřejně proklamují, že nikdy pracovat nebudou. A to nemluvím o milonech a miliardách, co nás stáli "pracující" parazitující gauneři typu Koženého, Krejčíře a jim podobných. Ti Vám nevadí? Pokud vyžírkovství omezujete jen na romy, pak je Váš pohled dost zkreslený.

(Nerad bych do toho tahal politiku, ale gaunery, kteří nás v pochybných zakázkách stály miliony a miliardy najdete všude napříč politickým spektrem od Vondry, Béma, přes Ratha až po Kalouska. To se ale přes partajní brýle nevidí. Je lepší označit za vyžírky jen romy, že jo.)

4.1.1.1.4 Pane Volf, začněte


Pane Volf, začněte KONEČNĚ myslet jako normální pracující člověk. Pracuji měsíčně 200-250 hodin a když příjdu po práci a vidim tady ty vaše (slušně řečeno) žvásty, tak bych vám dal nejraději (hodně slušně řečeno) výchovný pohlavek. Nezbývá než souhlasit s příspěvky od uživatelů: LULU, haka, martinsem. Běžte raději zametat chodníky...

4.1.1.1.4.1 Úroveň


Nízká.

4.1.1.1.3 Jistě máte pravdu že i


Jistě máte pravdu že i bílí parazitují,je tu ale "VELKÉ ALE",jedná se o to, a není těžké to dokázat,že naši spoluobčané v počtu obyvatel procentuelně vůči nám zlým bílým makají a žijí slušně velmi zanedbatelně.Vezměte  100tis. náhodně vybraných cikánů a to samé bílých,pak srovnejte kolik z těchto náhodně vybraných lidí každého etnika bylo kdy v kriminále,případně za co,a dále srovnejte kolik jich kdy pracovalo,nebo pracuje ev. pobírá dávky v nezaměstnanosti. TO BUDETE KOUKAT !!! Nemůžu si pomoct,ale stále se tu jen brání jejich výhody a výdobytky na které normální člověk může zapomenout,stále se jen omlouvá jejich chování a jen se vymýšlí jak jim zas za státní drobáky udělat ještě líp než doteď...a pokud jde o politiku,tak jestli mám partajní brýle,tak sedím asi na několika židlích,nebo jsou výše jmenovaní z jedné strany ??? (vím že jsou to politici,toť vše)

4.1.1.1.2 Víte


Víte,tento inzerát je na výběr terénního pracovníka,který bude pracovat s cikány a ne s politiky.

4.1.1.1.1 a je to


Tak jste předvedl, jak to dělá běžný politik: odvede debatu jiným směrem, když se mu téma nehodí.

3 :-/


Je smutné, že město opět dělá věci, které prostě nefungují. Tahle funkce vzniká podle mustru vymyšleného v kancelářích na ministerstvech a tisíckrát se osvědčilo, že je naprosto k ničemu, stejně jako celá státní politika zaměřená na tuhle oblast. Cikáni si mezi sebe nepustí cizího člověka a může mít tisíc škol a kursů. Vůbec nefunguje praxe, kdy někdo bude oslovovat cikány na ulici a nutit je přijímat nějaké debilní nařízení o rozhovorech a poradenských dýcháncích. Maximálně dostane přes hubu, protože bude otravovat jejich děti. Žádný cikán se nikdy nebude řídit nějakým individuálním plánem, natož když ho vymyslí bílí. To je opravdu tak těžké zeptat se lidí, kteří v téhle práci uspěli (třeba bývalý starosta Krumlova p. Mikeš)?

 

P.S. - "sociálně vyloučení" jsou v tomto případě skutečně z 99% cikáni a naše pštrosí přístupy jsou jedním z hlavních důvodů, proč jsou sociálně vyloučení. I když z osobních zkušeností vím, že je mezi nimi řada jedinců, kteří přijali náš způsob života (úmyslně je neoznačuji za "slušné" cikány, protože to co dělají je z valné části pouze normální oportunismus).

3.1 Nemáš pravdu.


Nemáš pravdu. Právě tyto aktivity naopak fungují. Důkazem budiž například snížení zadluženosti mělnických romských rodin... právě díky individuálnímu plánování.

Jak je známo, neřešené dluhy generují další dluhy a ty rapidně zvyšují pravděpodobnost kriminálního chování...

3.1.2 Dotaz


Petře,

mě by velmi zajímalo, kde se dá vyhledat životně důležitá informace o vývoji zadluženosti romských rodin na Mělníku resp. Mělnicku. Dále by mě zajímalo, kdo takové informace poskytuje, předpokládám, že nějaká velmi dobře prosperující nezisková společnost podporovaná z evropských fondů, a zda-li nemá v informačním portfoliu ještě další skvosty.

Tomáš Vojta

3.1.2.1 Tomáši, Tvůj


Tomáši, Tvůj předpoklad je špatný. Tyto informace získávají sociální pracovníci přímo od klientů a jejich věřitelů - např VKM nebo ČEZ. Ale určitě by je šlo také získat z registru dlužníků...

3.1.2.1.1 Díky za odpověď.


Data od sociálních pracovníků, kterým je sdělují sami dlužníci považuji za absolutně irelevantní a zcestná. Zakládat na nich jakoukoliv teorii o zlepšení stavu a předjímat trend, je to samé, jako na základě výpovědi uživatele drog posuzovat míru drogové závislosti. Toto je amaterismus a neodbornost!

Velmi, ale skutečně velmi mne zaráží tvrzení, že věřitelé typu VKM, ČEZ atd. dělí své věřitele dle národnostní příslušnosti, pakliže to tak je, velmi zavažuji oznámit tuto skutečnost na vedení zmíněných společností a dále pak na přílušných místech. Jestli je to pouze Tvůj názor, nemáš to podloženo, dobře bych takové tvrzení zvážil, jelikož by to tyto společnosti mohlo významně poškodit!

Pojem registr dlužníků je velmi obecný a většinou se jedná o soukromé společnosti. Proto zde platí úplně to samé jako u výše zmíněných společností.

Jedinou veřejnou institucí, která mne v této souvislosti napadá, je rejstřík insolvenční, ale zde opět pochybuji a nepředpokládám dělení dle národnostních menšin.

Pro mne z výše uvedených skutečností plyne, že údaj o klesající zadluženosti romských rodin na Mělníku a Mělnicku je zcela vycucán z prstu a zdůvodňovat jím potřebu dalšího sociálního pracovníka, jako zcela lichou.

Tomáš Vojta

3.1.2.1.1.1 :)


No... mě přijde jako amatérismus Tvoje reakce Smiling Jenom politikaření a napadání s irelevantními konstrukcemi... Nevím z kterého mého komentáře jsi vyčetl, že VKV nebo ČEZ dělí dlužníky podle národní příslušnosti. Především, individuální plánování a splátkové kalendáře jsou věci, který pracovníci řeší dohromady jak s klienty, tak věřiteli bez ohledu, zda se jedná o Červeňáka nebo Vojtu stejně jako o ČEZ nebo pekařství u Řízků... Princip je pořád stejný a informace jsou spolehlivé, protože jsou přímo z procesu.

Nic proti, ale je vidět, že nemáš žádné povědomí o fungování služeb prevence MM. Už jen proto, že terénní pracovník nestojí město ani korunu. Čili napadání přijetí nových lidí z důvodu nedostatku financí svědčí minimálně o neznalosti, v horším případě o principielním oportunismu, kdy je ti jedno, jak to vlastně má fungovat... Takto vypadá amaterismus Smiling

3.1.2.1.1.1.2 Již bez komentáře.


Pouze cituji:

petr volf:

"Nemáš pravdu. Právě tyto aktivity naopak fungují. Důkazem budiž například snížení zadluženosti mělnických romských rodin... právě díky individuálnímu plánování."

Tomas Vojta:

"Petře,

mě by velmi zajímalo, kde se dá vyhledat životně důležitá informace o vývoji zadluženosti romských rodin na Mělníku resp. Mělnicku."

petr volf:

"Tyto informace získávají sociální pracovníci přímo od klientů a jejich věřitelů - např VKM nebo ČEZ. Ale určitě by je šlo také získat z registru dlužníků..."

Názor na to, kdo uvádí jaké informace a kde se dají čerpat, ať si udělá každý sám.

TV

P.S. O tom kolik stojí nebo nestojí sociální pracovník jsem nemluvil, o nedostatku financí už radši vůbec nemluvím a tom, že ho platí město už taky ne. Nespletl jsi si přispívajícího? Platí teda ten oportunismus nebo jsi se taky spletl?

3.1.2.1.1.1.1 :-)


Já s Tomášem naprosto souhlasím. Jediný způsob, jak zjistit zadluženost kohokoliv je zeptat se jeho samotného. Nikdo jiný Ti konkrétní dluh konkrétního člověka neprozradí, nota bene už vůbec ne podle příslušnosti k nějakému etniku. Jestli někdo tyto údaje má, jedná protizákonně (i když je ten zákon naprosto debilní).

 

To, že město tento člověk nestojí nic je irelevantní. Je to prostě zbytečná pozice s náklady, které někdo musí zaplatit. A jestli je to město, stát, nebo socialistická EU je úplně jedno, protože jsou to vždycky peníze, které já zaplatím na daních.

 

Rozumím Tvé námitce, že u Tomáše by potenciálně mohlo jít o politicky motivovaný příspěvek. Nicméně já jsem jen normální občan a Váš politický kompost je mi (už) ukradený. Ne tak moje peníze...

3.1.2.1.1.1.1.1 Jen pro názornost.


Jen pro názornost. Představ si, že ti přijde faktura za havarijní únik vody v Tvém baráku, kterou máš uhradit, ale Ty na ní nemáš. Normální člověk si třeba zkusí domluvit splátkový kalendář. Toliko však nikoliv u člověka, který žije především přítomností (což není ve vyloučených lokalitách výjimkou). Místo generování dalších dluhů a exekučních příkazů, které bys nakonec stejně zaplatil Ty ze svých daní, je užitečnější mít prostředníka - tutora - průvodce (je fuk jak nazveme toho člověka), zkrátka někoho, kdo Ti pomůže se orientovat na budoucnost, aby to nebylo ještě horší.  Pomůže ti vytvořit si realistický plán a třeba Tě "donutí" i k tomu, že si ten splátkový kalendář půjdeš domluvit.
Zároveň může být v kontaktu s věřitelem, aby měl jistotu, že domluvené podmínky dlužník plní a platí... Už je to srozumitelnější?? (nechci řešit marast minulosti, proč se kdo do takové situace dostane apod. orientuju se na řešení i když se nemusí zdát ideální)

3.1.2.1.1.1.1.1.1 jste alibista


A z čeho to ten člověk zaplatí? Stejně z našich daní. Tak jaký je rozdíl? Jen se navíc zaplatí další úředník, takže to vyjde ještě dráž.

Město jim musí vymyslet práci a stát je musí donutit pracovat, třeba ve zvl.režimu, třeba na pár hodin, ale pracovat. Jinak to nepůjde. A že by práce nebyla? Blbost, stačí se podívat kolem sebe.

3.1.2.1.1.1.1.1.1.1 Zdá se, že víte jak na


Zdá se, že víte jak na to. Rád Vás přívítám v našem týmu... pomoc při hledání zaměstnání je součástí pracovní náplně sociálního pracovníka.

3.1.2.1.1.1.1.1.1.1.1 Že vám skáču do debaty.


Asi před půl rokem byly opravdové problémy zejména v Rumburku a Varnsdorfu. Televize neukazovala jen násilí, ale i různé tamní věcné diskuse a vzhledem k tomu, že je nějak klid, tak tam zřejmě ty pracovní pozice jsou, nebo to zkrátka nějak vyřešili.

Myslím, že každý ví, že takzvaní nepřízpůsobiví občané jsou napříč celým spektrem společnosti, ale v našem městě na sebe nejvíce upozorňuje ten otřesný smradlavý dům na Pšovce. Jak to, že není pro ně práce ? Co třeba ten zbořený mostík v parku u autobusáku, nebo posekat kopřivy u Labe či zamést město ? Kdyby měli jen povinně vstát, už na to budou lidé nahlížet jinak. Jak je možné, že jiní jejich spoluobčané práci mají ? Pravda, obvykle jde o výkopové práce, ale běžně je vídáme ( ženy) i u pokladen v obchodních domech. A třeba taky budou muset shánět práci až někde v Praze, jako ostatní. To se nedá nic dělat. kdo to má dnes jednoduché? Ale, přece lze vyplácet dávky pod nějakou podmínkou. Zprvu bych nebyl tak přísný, vždyť práci může ztratit kdekdo, ale pokud jde o dlouhodobý jev u některých jedinců ( měsíce až roky), tak nevím ,proč by měli mít nějaký klídek a pohodu ?

3.1.1 :-)


Když mluvíš o zadlužení, má někdo z úřadu aspoň vzdálenou představu, jaká je SKUTEČNÁ výše jejich dluhů? Nebo pracuješ s čísly, která oni sami gádžům přiznali? Zásadní v této otázce je to, že jejich mentalita je jiná než naše. Oni jsou ve finančních otázkách jako děti. A to neříkám proto, abych se jim vysmíval. To je prostě konstatování faktu. Plánování a zodpovědnost k budoucnosti prostě cikáni nikdy neznali a nepotřebovali. Samozřejmě taky díky nám.   

3.1.1.1 re: :-)


Právě proto je důležité postupné zvyšování finanční gramotnosti, kterou se ale učí jen tehdy, když už jsou v průšvihu...

3.1.1.1.1 Nebo


A zodpovědnosti. Například pracovat i když je to nuda, namísto krást. Osobní zkušenost, tak mě neserte s rasismem.

2 Práce s Romy


Já bych tu práci i dělal. Někdo ji dělat musí. Ale bojím se právě toho oslovování Romů v romských lokalitách. Na Pšovce u kruháče jich bydlí cca 30 (ne-li více) v tom polorozbořeném domě. Člověk se tam bojí jít kolem i za bílého dne. Natož, abych tam šel k večeru, vstoupil dovnitř a ptal se jich kolik jich tam bydlí, v jakém věkovém rozmezí, zda něco nepotřebují, zda u nich nepanují nějaké nemoci apod. Neznám ve svém okolí člověka, který by tu odvahu měl a šel by tam... A teď jsme u toho, že pracovník do těchto lokalit chodí 10x denně a oslovuje více jak 100 Romů...

2.2 Kolem 30 je


Kolem 30 je nahlášeno úředně, ale bydlí tam většinou kolem 70 a více. A již mnoho let.
 

2.1 Ale...


Tak nevím, proč bych se bál projít po kruháči. Fakt nevím, Oni, pravda, žijou víc na ulici, ale spíš mám strach, aby mi nějaké dítě nevběhlo pod auto. Ráno je raději pouštím, když jdou do školy. Město by místo hovadin v podobě nějakých pracovníků mělo dát práci těm z kruháku i odjinud z Mělníka. Oni si ji fakt sami nenajdou. Tady by se mělo postarat město (a stát) a nevyhazovat peníze na výplaty úředníků. A jiné řešení opravdu není. Už králové věděli, že když dají chudině práci, tak je to nakonec bude stát méně, než potlačovat nepokoje, řešit krádeže a loupeže a léčit epidemie. Možná, že bychom si mohli vzít konečně ponaučení a nevymýšlet vymyšlené!

2.1.2 Chudina pracovat půjde,


Chudina pracovat půjde, ale tohle není chudina. Jenom stále nechápou, protože nemusí, proč vlastně pracovat? Jaký to má smysl? I bez práce, pravidelného vstávání po ránu, zodpovědnosti, atd., mají dost peněz na pohodlný život. Co s tím má město společného kromě toho, že jim na naše společné náklady musí pravidelně vyvážet hnus ze dvora, aby předešlo šíření nemocí do celého města?

2.1.2.1 dlouhé vedení


Vždyť o tom píšu. Ale ten úklid by měli provést oni a ne pracovníci TS. Musí převzít zodpovědnost za své jednání, za obživu, ale to nepůjde hned, když 20 let nemuseli "šáhnout na práci". Tu úlohu musí převzít města a stát, dát jim práci, kterou budou MUSET vykonávat, dohled nad tím, jak se chovají k majetku obce a postupně na ně zodpovědnost předávat. Jinak to nepůjde a nepohneme se dopředu.

2.1.1 Když tě jich


osm obklíčí a chtějí peníze jinak tě zmlátí, tak nevím, jak by ses cítil. A té skupince bylo od 6 do 10 let. Bránit se nemůžeš, kdyby na tebe skočily, protože kdyby si jim ublížil, tak si jdeš sednout ty. Samozřejmě tě mohou obklíčit i bílí, takže nejsem rasista. Stát se to může. Ale od bílých jsem ot ještě nezažil a ani o tom neslyšel. Od černých jsem to zažil cca před měsícem... 

2.1.1.1 přeháníte


Přeháníte (my si tykáme?). Neříkám, že se to nemohlo stát, ale já jsem u kruháku docela často a nikdy jsem neviděl ani náznak něčeho podobného. A kdyby, máme tu policii, nebo ne?

2.1.1.1.1 Obklíčení


A myslíš si, že bych šel hlásit, že mě obestoupilo několik romských dětí do 10 let a chtěly po mně peníze? Ukaž mi na někoho, kdo by to šel hlásit. Nic mi nesebraly, nikomu neublížiliy. Musel jsem jim teda útéct, chvíli mě honily, ale tím je to pro mě ukončené. Občas je vidím, ale už ne v tak velké skupině... Asi si už na mě nevzpomínají...

2.1.1.1.1.2 Možná předat peníze


Možná předat peníze výměnou za znalost násobilky, abecedy, vlastní adresy, pravidel slušného chování, ...?

2.1.1.1.1.1 řešit hned


Tohle se musí řešit hned, na místě a ne jít za týden někoho udávat. Problém je, že když to dětem jednou projde, tak to budou zkoušet dál.

1 dotaz


A kdy se začnete taky zajímat o nás?

1.2 hmm,to je péče


Za chvíli každý "tento" dostane svého osobního poradce a tiskového mluvčího.To jsme se dočkali!

1.1 O Vás nikdy. Oni se


SMAZÁNO REDAKCÍ: Příspěvek porušoval podmínky použití služeb portálu Mělníček.cz (byl v rozporu s dobrými mravy/rasistický)

1.1.2 Mně by zajímalo


Mně by zajímalo, co lidi vede k takovýmto komentářům. Je to jen pocit nespravedlnosti nebo závist?

Změní v budoucnu společnost postoj k sociálně vyloučeným tak, jako se změnil její postoj k tělesně nebo duševně postiženým? 

1.1.2.2 Řekl bych, že oboje.


Spousta lidí nerada vstává, zejména do práce a nedej bůh, když se za ní musí ještě někam jet. A tady je první náladový konflikt, protože je tu první rozdíl. Jedni vstávají, druzí ne. Jedni si peníze jdou vydělat prací, druzí je dostanou. Další věcí jsou rozdílné nároky na život. Kdo z nás, co tady diskutujeme, by se spokojil s posedáváním na chodníku, pokuřováním a popíjením ? To už je další odlišnost. Jenže, takový způsob také není levný, protože alkohol i cigarety něco stojí a je na to potřeba také nějak jakkoliv získat prostředky. Krom toho, lidé posílení alkoholem jsou svému okolí často nepříjemní. Co člověk nevidí osobně, vidí v televizi. A když to není zrovna ve zprávách, tak je to nějaký měsíčník romské kultury, a lidi už jsou zase naštvaní z toho, jak je možné, že oni si tam místo starostí a rozhovorech o práci tancují. A nakonec... nic se neututlá... a i tam, co se ty peníze rozdávají, se bere na každého jiný metr, podle situace nebezpečnosti pro pracovní personál kanceláře, která je vydává ( celorepublikový jev).

Když to tak shrnu, tak dokud nebudou pracovat všichni a je jedno za kolik ( aspoň někomu), tak ta závist a pocit nespravedlnosti asi bude a těžko se hne něco z místa Eye-wink. A navíc,- má-li si člověk vážit peněz, tak pro ně musí také něco v produktivním věku udělat.

1.1.2.1 Ale kdo je SOCIÁLNĚ


Ale kdo je SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝ ?

1.1.1 To by mě zajímalo co


To by mě zajímalo co bylo na tom příspěvku tak závadného že byl smazán.

1.1.1.1 Napsal jsem tam že, se


Napsal jsem tam že, se stát o ty neviditelné stará líp než o vlastní a v dnešní době je bohužel slovo cikán považováno za rasismus. Ale jen kdyby dali na výběr jestli vemou do škoky deset dětí a přijmou učitelku, nebo se budou snažit starat o neviditelné. To by bylo najednou slov o tom jak péče o neviditelné není potřeba.


https://www.traditionrolex.com/7