https://www.traditionrolex.com/7

 Tak trochu jiná kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Tak trochu jiná kultura

Asi každý člověk si občas všimne plakátů nebo letáků, které lákají na různé akce. Třeba na výprodej levného oblečení, zlevněné banány nebo třeba předraženou sekačku v ''akci''. Existují ale i reklamy, které Vám nabízí třeba ''hodně muziky za málo peněz'' a to doslova. Řeč je o hudebních akcích, které se konají na Mělníku a okolí.

Každý zná každoroční hudební scénu na Vinobraní, pravidelné taneční diskotéky atd. Přesto se tu konají i další akce, které jsou určitě zajímavé a stojí aspoň za povšimnutí. Naše město je plné nadšenců, kteří zde dělají všemožné hudební a kulturní programy. Za zmínku určitě stojí bohatá nabídka clubu Stará Mydlárna, Želví doupě, Beat Club Velký Borek nebo v minulosti oblíbené rockové koncerty v MKD a hudební akce na Vysoké U Zlatého kola. Občas se vyskytnou jednotlivé koncerty v místních hospodách např. Na Staré Kovárně nebo V podloubí atd. Takové programy mají přeci jen větší ''citovou'' hodnotu. Dělají je lidé, kteří většinou bez sponzorů a čistě ze svého zájmu chtějí poslouchat muziku a bavit se. Proto by se podobné akce měly podpořit  hlavně v návštěvnosti, což ocení každý pořadatel a věřte, že vybrané peníze nejdou do kapes pochybným manažerům nebo majiteli podniku. Pokud se jedná o poctivé organizátory, tak účinkující vždy dostane to, co požadoval rovnou na ruku. Pravda je, že ne vždy vyberete tolik, aby jste vše zaplatili a tak je to jen na domluvě a všechno nemusí být přece jen o penězích. Atmosféra takového koncertu je daleko příjemnější a uvolněnější, žádné security, oddělené prostory pro vystupující a návštěvníky, nic takového. Kapela má kontakt s publikem a vy s ní. To je na tom jedinečné a někdy k nezaplacení. Proto by každý, komu se takováhle představa zamlouvá, měl takovou akci někdy navštívit!

Ještě bych rád zmínil, že na Mělnicku najdeme hodně začínajících i stalých skupin, různorodých  hudebních stylů od klasického rocku ,country až po folk či punk. V dnešní době internetu není problém všechno najít a poslechnout si rovnou jejich tvorbu. Dobré i špatné kapely zanikají, ale je tu místo i pro nové a nadějné. ''Stačí chodit s otevřenýma očima'', třeba hned naproti přes ulici zkouší kapela, která Vás bude jednoduše bavit!

http://bandzone.cz/kapely.html?q=&c=m%C4%9Bln%C3%ADk&s=relevance

Chtěl bych tímhle povídáním poděkovat všem, co hlavně ty hudební, ale i jiné kulturní programy v našem městě organizují, podporují a hlavně je navštěvují. Všem patří díky a doufám, že nás bude jenom víc a víc.

Program na nejbližší akce najdete určitě jak na stránce Mělníček.cz, tak na jednotlivých stránkách:
http://www.staramydlarna.cz
http://melnicky-antikvariat.cz
http://www.nastarekovarne.cz
http://www.uzlatehokola.cz


A NAKONEC SPECIÁLNÍ POZVÁNKA NA PARÁDNI MIX COUNTRY A PUNKROCKU

The Downtown Struts (USA) - jediné vystoupení v ČR!

Pokud máš rád muziku jako THE CLASH, RANCID, SOCIAL DISTORTION, THE REPLACEMENTS, SWINGIN' UTTERS, BRUCE SPRINGSTEEN a AGAINST ME, tak tě The Downtown Struts  (Chicago) určitě nezklamou! Hrají melodickou muziku ve středním tempu, energickou a podanou s velkým citem pro spojení osobitosti country, s melodiemi a energií punk rocku. Melodičtí, přesto žádná slaďárna – jen melodický punk rock zahraný pěkně od podlahy. Na svém kontě už mají několik alb a v současnosti jim vychází nová nahrávka s názvem "Victoria!" (vydává Pirates Press Records), kterou chtějí dostat mezi lidi na právě chystaném evropském turné, které má zastávku i v našich končinách.

Víc nemá cenu psát, protože ke všemu si musíš najít cestu sám. The Downtown Struts hrají perfektně, stačí se přesvědčit...

10.8. Mělník, Stará Mydlárna od 20:00 (+CIRGUZ)
http://www.facebook.com/thedowntownstruts/app_178091127385

Pípa/Samuel



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7