https://www.traditionrolex.com/7

 Pachatel loupežného přepadení byl dopaden | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Pachatel loupežného přepadení byl dopaden



Mělničtí kriminalisté zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Mělnicka, pro trestný čin loupeže, za který je možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do deseti let.

Dne 7. června 2012 vstoupil neznámý pachatel po devatenácté hodině do prodejny, v Kralupech nad Vltavou – Lobečku, maskován kapucí a šátkem přes obličej. Zde namířil na obsluhu, devětačtyřicetiletého cizince, plastovou pistoli a požadoval po něm finanční hotovost se slovy“ Dej sem peníze, nebo tě zastřelím!“. Když si prodavač všiml, že na něj útočník míří hračkou, vyzval lupiče, aby svého jednání zanechal a prodejnu opustil. Muž se „zbraní“ se zatím pokusil odcizit z prodejny celou kasu. Když se mu to nedařilo, obešel pult a z otevřené pokladny vzal bankovky v nominální hodnotě 8 000,-Kč. Obsluha se snažila pachateli v jeho jednání zabránit a došlo k potyčce, při které napadený utrpěl tržnou ránu na hlavě a lupič přišel o mikinu a šátek na obličeji. Nakonec se mu podařilo prodavače povalit na zem a z prodejny utéct i s penězi.

Kriminalisté nakonec podle získaných svědectví a důkazů pachatele ztotožnili a ten byl dne 15. června 2012 zadržen policisty v Ústí nad Labem. Jeho další trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7