https://www.traditionrolex.com/7

 Osmáci z „Jungmannky“ prožili den s policisty a hasiči | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Osmáci z „Jungmannky“ prožili den s policisty a hasiči

   Nedílnou součástí projektu k výstavě Z historie bezpečnostních sborůaneb V muzeu je …Policie!!! se stal kvíz prověřující postřeh, paměť a logické myšlení dětských účastníků. Ze správných odpovědí byla vylosována a následně odměněna desítka výherců, kteří obdrželi zajímavé ceny od organizátorů soutěže. Jedna z výherkyň, Tereza Pajdová z 8.A ZŠ Jungmannovy sady Mělník, navíc získala jako prémii pro svou třídu celodenní putování po Integrovaném záchranném systému v Mělníku.

   V pondělí 18. června 2012 nejprve žáci vítězné třídy navštívili služebnu Městské policie Mělník. Zde je přivítal strm. Stanislav Hrabánek, který jim představil zázemí a náplň práce strážníků. Lákavá byla možnost vyzkoušet si některé součásti vybavení a výstroje i prezentace služebního vozu. Účastníky putování čekaly také instruktáž na poskytování první pomoci a použití defibrilátoru i nahlédnutí na pracoviště Městského kamerového dohlížecího systému.

   Poté se osmáci přesunuli do budovy Územního odboru Policie ČR Mělník, kde je nprap. Václav Tichý z Preventivně informační skupiny PČR seznámil se strukturou a charakterem činnosti jednotlivých složek policie. Připravil pro ně také prohlídku výcvikové střelnice, tělocvičny, výslechové místnosti pro mladistvé, policejní cely i garáží s ukázkou služební techniky. Zajímavá byla taktéž možnost nahlédnutí pod pokličku práce zkušeného policejního technika nprap. Jaroslava Veselého s praktickými ukázkami.
 
   Putování po Integrovaném záchranném systému zakončila návštěva    Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje v Mělníku, kde jim hasiči Jaroslav Glaser, Martin Vízner a velitel stanice mjr. Ing. Jan Hadrbolec představili technické zázemí. Dívkám i chlapcům umožnili prohlédnout si a prozkoumat nejrůznější typy služebních automobilů, záchranářskou techniku a vyzkoušet si vybavení a výstroj používané při zásazích.
 
   Bezprostřední dojmy osmáků z "Jungmannky", aktivní zapojení do programu a množství nejrůznějších dotazů, kterými doslova zasypali své fundované průvodce, jasně naznačily, že se akce vydařila a vítězná třída si svou odměnu užila.
 
Za realizační tým:
Mgr. Jitka Králová, Regionální muzeum Mělník
Irena Podivínská, DiS., manažerka prevence kriminality – Město Mělník
PřílohaVelikost
IMG_0077.JPG65.63 KB
IMG_0095.JPG72.28 KB


Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7