https://www.traditionrolex.com/7

 Restaurace na Pšovce | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Restaurace na Pšovce

Jelikož jsem ze Pšovky, tak si občas skočím na dobrý oběd. Oblíbenou restauraci mám na Staré kovárně (neboli u Erika) vedle toho Romského domu. Tak se opravdu člověk nají výborného jídla, veliká porce a i cena odpovídá. Jelikož jsem milovník pro ostatní strávníky moc neoblíbeného jídla hrachové kaše, dozvěděl jsem se z internetu, že se tento pokrm bude podávat právě restaurace na Pšovce (restaurace mezi barvami a kovomatem směrem na Mlazice). Že je personál neochotný, nejraději vysedává na své oblíbené lavičce a těší se, až si zapálí cigaretu, jsem si zvykl nejen já, ale i ostatní občané, kteří mě na to upozornili. Restaurace je vyhlášená výbornými polévkami, kdy v cibulačce nebo v česnekovce plave opečený chléb a na dně se ukrývá sýr. Vynikající je také dršťková - ta nemá chybu. Doslova šokem byla pro mě včera hrachová kaše. Když opomenu, že mi ji přinesli v půlce rozjedené polévky, kterou jsem musel hltat, aby mi kaše nevystydla, tak nad tím přimhouřím oko. Přece jen nejsme v hotelu ani značkové restauraci. Co ale nemohu opomenout je nehorázné množství oleje (tuku), který na hrachové kaši plaval. Přijde mi, že paní kuchařka mi uzené maso převrhla z pánvičky přímo na kaši, tudíž spolu s masem putoval na talíř i omastek. Chápu, že uzené maso pouští stávu, ale tohle byl vysloveně tuk, na kterém se smažila cibulka. Kaše se nedala jíst, protože vysloveně plavala v tuku. Chuťově musím říct výborně dochucená (našel jsem jedno nepolité místo), ale jinak jedním slovem katastrofa. Jelikož jsem měl hlad, tak jsem půlku porce snědl, ovšem kdybych věděl, že budu pak zbytek dne běhat na WC, tak se jídla snad ani nedotknu. Podotýkám, že mám kachní žaludek, takže mastná jídla sním bez problému, ale čeho je moc, toho je příliš. Nevím, třeba je to trend to takhle jíst, ale já už teda na kaši dlouho nikam nepůjdu, protože jsem z té včerejší porce zcela znechucen. Tým servírek bych ale obměnil. Chápu, že dělat cca za 10 000 Kč dneska není žádný med, ale vyjadřovat se stylem: "Já se z toho poseru, to je zase lidí" nebo hláškou "Dělejte, povídejte", kdy mám říct, co jsem si vybral, je docela drzé a nemístné.

 

 

 

Negativní zkušenosti předchozí téma | následující téma

https://www.traditionrolex.com/7