https://www.traditionrolex.com/7

 Zahrada | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zahrada

Tak mi během tohoto měsíce ze zahrady zmizely 2 kolečka,200litrový sud na vodu,4 trubky na sloupky k plotu a 2 pláty vlnitýho plechu.Navíc jsou zlomený 3 sloupky a poničený pletivo. To,že mi někteří lidé pomáhají sklízet,na to už sem si tak nějak zvyknul,ale tohle mě doceladost se...              Co stím mám dělat? Státní policie se tím zabývat nebude,a o MP si také nedělám iluze.Navíc,zlodéji mi tam lezou ze sousedního dost zanedbaného pozemku,který je v majetku města.                          Netušíte někdo jak to řešit ?

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

6 tak


Tak v pátek o vykradeno:-(Zničenej plot,vylomený dveře u chatky,ukradeny kabáty,rýč a to co ještě zbylo po minulých návštěvách.a hlavně ničili,co bylo skleněný rozmláceno a na památku se mi v chatce vys..l.

6.1 ...Že se Vám tam vys..al ???


To co Vám Tam zanechal bych mu vše vrátil,do huby...

5 Chytili zloděje v zahrádkách.


Zrovna mám jednu vyslechnutou aktualitku na našem malém Mělní (č) ku Smiling, že chytli v zahrádkách zloděje. O tom dopadení to opravdu kolikrát není. Věřte, že musí být člověku MP líto. Sedí tam v kanceláři, sepisují nekonečný protokol, do očí se jim směje parta výrostků, která druhý den klidně dokončí to, co předtím nestihla a žalující parta seniorů málem zkolabuje. Vyníka si dosaďte sami Eye-wink.

4 Tak nám už prozraďte,


Tak nám už prozraďte, kde se ta Vaše zahrada vyskytuje, když už to řešíte víceméně na webu!?

Mimojiné, byl jste se už podívat po místních sběrnách, když tedy nemáte důvěru ve státní instituce??

4.1 proč


Proč by jako řádný občan platící daně měl běhat po sběrnách? Nemá snad policie zajistit, aby se nekradlo?

4.1.1 To by o této věci musela


To by o této věci musela policie především vědět od toho občana, ale nevím kde jste vzal informaci, že je řádně platící daně v ČR, přestože to jakékoli šetření ke zlodějům neovlivní? Příjde mi to jako obligátní klišé, které používají povrchní anonymní přispěvovatelé do podobných diskusí?!?!

btw: proč by občan nemohl sám přispět k nalezení odcizených věcí, které si stejně nejlépe pozná sám, policie pak už může rozjet svoji mašinérii pátrání po těch co to do sběrny odvezli atd., spoustu takových pachatelů moc dobře zná....

4.1.1.1 jojo, anonym


No jasně, hlavně že váš nick nám o vás hodně řekne, anonyme 158MELNIK. Kdyby policie dělala řádně svou práci, tak nemusíme hledat nic po zastavárnách a bazarech. A pokud tedy úřady a policie fungují, jak tvrdíte, tak by dotyčný ne-platič daní byl minimálně popotahován... Jenže v tomto státě funguje už jen ta zlodějna.

4.1.1.1.1 Nick pod kterým jsem


Nick pod kterým jsem přihlášen byl zcela účelový ke krátkému vzkazu k poškozeným občanům z podvodného prodeje nafty a plně vystihuje můj postoj k věci a dovolil jsem si i z pozice svého nicku adekvátně reagovat na příspěvek "naka" ve věci zahrady, jak jinak.

Nikde ve svých příspěvcích netvrdím, že úřady a policie fungují jak mají, to nevím, kde jste na tohle přišel, spíše naopak jsem negativně kritizoval práci institucí typu soudů a komisí na MÚ Mělník. Samozřejmě jsem nemohl vyzdvihnout pár úspěchů policie, neboť není vše tak černé jak někteří ve svých příspěvcích uvádějí.

 

A spolupráce poškozeného, který ovšem chce věc řešit je nezbytná drobnost pro objasňování věci, ono totiž nefunguje, že někdo věc jen nahláší a doma již jen sleduje krimi zprávy, to je čistý alibismus. Myslíte, že daně z platů policistů jdou na co?????

3 rada nad zlato :-)


Dobrý den,sice nevím kde máte zahradu Vy ale ja ji mám na pivoru u potoka a věci které mi ukrad někdo kdo to nemá v hlavě v pořádku jsem si našel ve sběrně naproti Tescu,co hledat třeba tam????  A když už jsme u té slavné policie...... u nás na sídlišti je večer tma jak v pytli a veřejné osvětlení v poslední době nefunguje téměř s železnou pravidelnosti....myslíte že jsem tu za posledních 10 let potkal policajta???? KULOVÝÝ!!!! jsou zalezli nekde u silnice a čekaj na chudáčka kterej jede zrovna místo 50km 52!! to jsou pak machři!! Ať se radsi seberou a jdou se jednou projít kolem již zmiňovaných zahrádek kde se večer bojíte jít protože to tam je samej ožrala!!!!

2 ...co s tím...


...jedině hlídat a hned zastřelit.Pořád se tu vzhlíží k Americe,tak si vezměme jejich zákon o narušení práva o vstupu na soukromý pozemek k srdci a uveďme jej do praxe a je klid.Policajti na to logicky nemůžou stačit ikdyby chtěli.Sám jsem byl vykraden se škodou cca 25 tis., což jsem policii doložil,ale nijak mi nepomohli,jen to po měsíci odložili.Dokud tu něco takového nebude fungovat,tak si fetky a jiný lapkové z toho budou dělat jen prču a nám ostatním zbydou jen oči pro pláč a vykradené zahrádky,a že si nejdou pro ovoce víme všichni,to dělaj malý kluci...

1 Asi jediný východisko je


Asi jediný východisko je velký pes. Nebo fotopasti aby aspoń něco bylo pro policii když už maj někoho nahánět.

1.2 Vzhledem k legislativě


Vzhledem k legislativě tohoto státu a možnosti četníků, nejlepší zabezpečovačka (fotopast), která hned zašle v tichosti zprávu majiteli a zavolat hned policii na místo. myslim, že to může dneska vyjít tak na 10 tis. s jednou kamerkou.

1.2.1 fotopast


bohužel,já volných 10 tisíc nemam a asi jen tak mít nebudu Sad

Dnes ráno jsou pryč další 2 plechy.Včera večer tam ještě byli.

Obrázek uživatele 603

1.2.1.3 . .plechy neplechy . .


 . .dělám trochu z kovu a jak je v želízské kovárně v stylu, tak rezatého no a pro ten se přece chodí do sběrny, no ne? .. tam bych se , okradenče, koukl, a buď tam budou ty vaše nebo jiné a třeba půjdou koupit. . nazpět. .nebo jiné tamtéž. .  .a pak zas dokola. . hehe. . ovšem neposmívám se, mě, věřte či ne , minulý rok ukradli před domem pod lampou Favorita a to nemyslím kolo . .

1.2.1.2 Tak tu jsou dvě varianty.


Buď si nestěžovat, nebo tu zahradu prodat. Podle všeho jde o Polabí. To by jistě nějaký pražák a možná i místní rád koupil. Tak to holt dneska chodí Eye-wink.

1.2.1.1 Tak ještě můžete


Tak ještě můžete zavolat na místní obvodní oddělení PČR případně na Městskou policii, kdy věc oznámíte, čím častěji, tím lépe. I pouhé zaevidování oznámení po telefonu bude více nutit vedoucí pracovníky, aby zvýšily hlídkovou činnost v těchto lokalitách.

Doba první republiky, kdy byl četník na každém rohu ulice je bohužel dávno pryč. Dnešní personální deviza oddělení nestačí ani na pokrytí evidování trestné činnosti natož na řádnou prevenci v ulicích.


Každopádně jakýkoli popis osob, které se vám zdají podezřelé není k zahození, i místní oddělení tyto individuality zná a je dobré takové skutečnosti dát vědět, jak jsem již uvedl, i telefonicky.

 

1.2.1.1.1 Člověče


... Vy snad nečtete ostatní příspěvky. Píšu tady, že chytli jednou tři mladistvé, bylo to spíš k horšímu a Vy pořád hledáte pachatele. Tady nejde o lapení, ale o zákony. Vždyť, když dnes zavírají zloděje, nebo vraha, tak už ti, co ho dostali za mříže pomalu přemýšlí, kam zdrhnout, aby je za pár let nenašel, až ho pustí.

1.2.1.1.1.2 hledání pachatele??


Píšeu zde za policii, a jejím úkolem je předvším hledat pachatele, jak věc dopadne je předvším na přestupkových komisích a soudcích. Jak rozhodují a jak s tím naloží společnost, potažmo pachatel záleží jen na nich přece...

1.2.1.1.1.1 Vzhledem k tomu, že


Vzhledem k tomu, že reaguji z nicku 158MELNIK tak adekvatne reaguji na majitele zahrady co legalně s timto dělat.

Vaše doporučení by ve finále bylo, ať se odstěhuje z republiky, třeba do Austrálie, ne, kde to pár let možná lépe funguje.


Za chvilku by se tato diskuze mohla přejmenovat kdo tu bude žít a kdo emigruje, nechcete založit jinou diskusi??

1.2.1.1.1.1.2 Pane...


...legálně se s tím dá dělat leda HOVNO (vlastní zkušenost),policajtů je málo (se ani nedivim,kdo by to za tu almužnu dělal),nemaj benzín,a když už je někam pošlou,tak leda vybírat pokuty do děravého státního rozpočtu,a je jedno jestli státní nebo městská policie. A kdyby se náhodou povedlo pachatele dopadnout (utopie) tak se mu podle našich zákonů musí okradený patřičně poníženě omluvit,páč jinak má problém...

1.2.1.1.1.1.2.1 Bohužel na Váš


Bohužel na Váš příspěvek musim reagovat a velmi rád a začnu od konce. Vaše poslední věta o nějakých omluvách okradených je totální blaf a to bez pardónu, dopadení pachatele závisí především na druhu skutku, samozřejmě je těžko objasnitelá, módně nazývaná bagatelní trestní činnost (kam patří i drobné krádeže v zahradách, přestože pro majitele v jeho očích ta nejhorší) oproti jiným a dost rozšířeným, např. podvodům. Kupříkladu Mělník patří mezi obvodní oddělení PČR s velmi dobrou objasněností trestné činnosti v celém kraji - reakce na Vaši zmíněnou utopii.


     Dále je pravda, že vybrané pokuty PČR jdou do státního rozpočtu ovšem pokuty vybrané Městskou policií jdou do kasy města Mělníka!!!

 

A bohužel souhlas s almužnou, za kterou musí sloužit ti co zůstali u sboru a věřte mi, že ti na základních útvarech se kterými se setkáte při řešení takových skutků jako uvádí majitel zahrady neslouží kvůli tolik zmiňované rentě, která je, dle mého názoru, již žádná nečeká.

 

Z Vašich příspěvků je mi jasné, že co se Vám podobného mohlo přihodit, ale nevím to přesně, a proto nelze reagovat, viz jakýsi případ s mladistvými, či nezletilci.

 

Neni na místě bez významu fakt, jakým způsobem se mohou i obyčejní občané podílet na prevenci takové trestní činnosti. Jak často se lidé zapojují do veřejného života a ochrany majetku těch slušných, jak často informují policii o podezřelých osobách na místech, která jsou všem známa, každy zavře oči a nevšímá si....apod.

1.2.1.1.1.1.2.1.1 Blaf ???


Bylo to myšleno samozřejmě ironicky,jelikož pachatelům nic nehrozí a zvlášť tady na Mělníku.Není to tak dávno co od zdejšího soudu odešel PEDOFIL s pouhou podmínkou,tak co potom asi dají za trest zlodějíčkovi ???Když mi  provrtali nádrž u baráku a způsobili škodu hlavně na autě,tak mi policie poslala vyrozumnění že "Odcizený benzin se nepodařilo vypátrat" taková stupidita,když mi vykradli zahradu sousedící s bytovkou kde bydlím,dopadlo to stejně,pachatel neznámý,věc odložena.Jenže řešit ty to situace tím že začnu "u sebe" ??? a jak ???mám si snad to co jsem si za svý peníze pořídil dávat denně do trezoru aby mi to nějakej hajzl neukrad páč mu za to nic nehrozí ??? (a to by ho ještě museli chytit) Mám kvůli takovým lidem vynakládat další peníze na fotopasti a jiný zabezpečení ???KDO MI NA TO DÁ ???

1.2.1.1.1.1.2.1.1.1 Bohužel s Vámi musím


Bohužel s Vámi musím souhlasit, že tresty jsou někdy k smíchu a výsledky práce přestupkové komise v Mělníku,  zejména co se týče majetku a násilí jsou tristní!!!

Ovšem toto už nespadá do okruhu, ke kterému bych se mohl vyjadřovat, ba naopak se musím vyjádřit k uvedenému pedofilovi, který byl dopaden díky poznatkům a kontrole policistů právě z Obvodního oddělení Mělníka jejich základní hlídkovou činností.

A co se týče pachatele, který navrtával nádrže na Mělníku, k tomu existuje kromě mě ještě jeden kompetentní policista, který jej dopadl, a to v noci když teploměr ukazoval minus osmnáct a půl stupně pod nulou při pěší hlídkové službě, kdy pachatel měl snahu i  s vozidlem z místa odjet ale byl zadržen. Práce policie víc než nad rámec obvyklých norem, ovšem i při zajištění maximálních stop při provrtané nádrži přímo na místě činu a nejenom zde i v ostatních případech, kterých nebylo málo, pro soud nedostatečné důkazy, proto Vaše odložení spisu, nic jiného s tím podle zákona stejně nejde dělat a fakt, že benzin se nepodařil vypátrat?? Formálně se přece musí PČR vyjadřovat jak k pachateli tak k odcizené věci podle zákona, přestože se to laikům zdá nesmyslné. A to že to byl feťák bez jakýchkoli prostředků, kterého teď živíme na vazbě?? To je "obraz" společnosti ve které přeci žijeme.

To už je spíše na akademickou debatu a ne řešení zlodějů na zahradě výše uvedeného.

1.2.1.1.1.1.1 No dobře.


Tak jistě, že to může jít nahlásit na oddělení. Já tady jen okomentoval jeden případ z mnoha, který postihnul více zahrádek, včetně závěrečného výsledku.

Do emigrace se snad utíkalo dřív, ne? Možná to chce jen něco změnit Eye-wink.

1.2.1.1.1.1.1.1 ... a to by měl každý


... a to by měl každý začít především u sebe!!!

možná jsem se zbytečně rozepsal, ale upřímně mě zajímá názor veřejnosti, zda jsem již deformovaný profesí nebo stojím ještě nohama na zemi... Smiling

1.2.1.1.1.1.1.1.1 to


to jsem nějak asi nepochopil:jak to myslíte,že mám začít u sebe ?

1.2.1.1.1.1.1.1.1.1 vesele to pokračuje


včera mezi půl jednou a půl sedmou si někdo přišel pro další sud Sad

Obrázek uživatele Honzique

1.2.1.1.1.1.1.1.1.1.2 fotopasti


novinka na Melniku, idealni pro Vas, treba se da s PCR docasne domluvit...

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/193404-fotopasti-pomahaji-mensim-mestum-proti-vandalum/

1.2.1.1.1.1.1.1.1.1.1 nahlášení


A kolik ze zmíněných krádeží jste nahlásil?

1.1 Chytit pachatele není žádná výhra.


To se bohužel stává a ochrana proti tomu v podstatě není. Pokud se jen jednou za čas něco ztratí, je to ještě dobré. Známé jsou případy, kdy byli dopadeni nezletilí zloději a ti se potom pomstili způsobem, ze kterého běhá mráz po zádech. To už se pak nekrade, ale ničí a bez dopadení.

Velký pes? Když pominu trávení zvířat a jinou likvidaci, tak už musím přihlédnout k tomu, že nejsme v USA, kde lze údajně beztrestně zlikvidovat na svém pozemku narušitele. Také existují termíny, jako přiměřená obrana, a když někoho pokouše pes, tak je to průšvih.

1.1.1 je to pravda,bude však hůř


Je to pravda,západu lezeme do řiti jak se dá,v mnohém však se slámou v botách.Legislativa a zákony na západě a tady je nebe a dudy.Hlavně že jsou nám amíci všude předhazováni jako vzor.

Nechci se dožít doby,až se budeme bát o vlastní zadky.ta doba se blíží,vláda lidi oklešťuje kde se jen dá a dle toho to vypadá.Za  23 let zku....i a pohnojili co se dalo,rozkradli zemi do mrtě.Ti co si nakradli ve velkém leží buď v sudech na Orlíku nebo se válí v daňových rájích na plážích.další v tom pokračují,z nichž malá ryba Ráth to za většinu odnesl.Najdou se větší a více kradoucí kreatury.Domobrana,bouchačky a monitoring.....

1.1.1.1 jo jo


přesně tak mluvili naši rodiče za komoušů. Ale jen doma, internet ještě nebyl. A taky platili příspěvky v SČSP, ROH, KSČ ( pro mladší: svaz československo - sovětského přátelství, revoluční odborové hnutí, komunistická strana československa ), atd; chodili na schůze, kde to vždycky odsouhlasili, na 1.máje vyvěsili vlaječky do oken, když to šlo, tak v práci něco šlohli, naučili doktory brát úplatky, naučili se držet hubu a krok, a naučili se bejt odvážný jen když je nikdo cizí neslyšel. Ale kdyby tenkrát mohli, určitě by sem taky napsali, pěkně od plic, narovinu, čestně, protože oni nelhali, nekradli, možná jen proto, že neměli tu šanci, ale já věřím, že i kdyby se jim ta možnost naskytla, že by odolali. Určitě by se ale pod to podepsali, to vím jistě. Třeba moji rodiče by se podepsali jako ,, nesmyslná vrána" , nabo tak něco. Jen mi nějak není jasný, když mluvím s tou starší generací, proč to tady vypadalo jak to vypadalo, když jich velká většina byla dobráků. Těch komoušů, opravdovejch myslím, protože většina komoušů byla jen jako, aby se děti dostali na školu a tak, těch bylo pár. Možná tak tři.Ale ono to bude asi stejný dnes, jako tenkrát. Těch co kradou  a lžou , je jen pár a shodou okolností jsou všichni ve vládě, na kraji a na městě. Jinak je to tady samej čestnej a uvědomělej občan. A hlavně odvážnej.

v jediným souhlasím s,, úmyslnou vložkou" - chudák doktor Rath, on asi ukradl jen trochu a odsere to za všechny ty lumpy.Podle mě, by ho měli nechat na pokoji. Tam,kde právě je!!!

očekávám spoustu kladných bodů, od stejně spravedlivých.

1.1.1.1.1 tvoji rodiče kradli a upláceli?


Tak to tě lituju... To, cos napsal, je pěkná pitomost, je vidět, že máš doma pěkný příklad! Jenže takové keci neospravedlní to, že se lidem tenkrát žilo lépe, bohužel... A je to tak. V průměru se teď žije mnohem hůř, a to nemyslím nutně jen peníze...

Tak, a teď všichni do mě Smiling

1.1.1.1.1.2 vážený pane,


za 1. nikdy jsem s Vámi nic nepásl, nepasu a nikdy pást nebudu.

za 2. proto si netykáme.

za 3. v průměru píšete píčoviny, a tím nemyslím nutně pouze to , na co reaguji.

neočekávám a nevyžaduji odpověď

s bohem , pokud věříte

Segmuler

1.1.1.1.1.2.1 odpověď


Stejně odpovím. Za tykání se omlouvám, v diskuzích je to poměrně běžná věc, zvykněte si. Přesto se omlouvám. Doufám, že spolu pást nic a nikoho nebudeme, pevně v to věřím. A o mých v průměru píčovinám: do toho je vám ... To že píšu jak píšu je záměr, samozřejmě, že jsem si mohl váš příspěvek vyložit jako nadsázku, ale na druhou stranu, váš demagogický výklad doby, kterou jste evidenteně nezažil, mě dovedl k tomu komentáři. Nebudu kvůli pár mínusům zavírat oči a tleskat všemu, co se tady vyžaduje. Nedělal jsem to za komunistů a nebudu to dělat ani teď.

PS: nemusím zrovna věřit v boha jako instituci, přesto věřit mohu

Semelka Martin

1.1.1.1.1.2.1.1 kdyby


mě bylo v roce 1989, 18 nebo 19 let, tak bych asi taky vzpomínal jen v dobrém, protože bych vzpomínal na dětství, a jako dítě bych asi taky neřešil režim, ale bábovičky na pískovišti. Protože jsem evidentně o něco starší, tak musím konstatovat, že to tenkrát stálo za ......! Kdyby už nic jiného, tak jste zřejmě nemusel 2 roky bránit naše socialistické vymoženosti se zbraní v ruce. Zase jste ale statečně vystoupil z SSM, v roce 1989!! Teda málem, protože by to byl malér, že?  Nepustili by Vás k maturitě?Krásná doba. A to se bavíme o roce 89. Představte si, že by jste byl starší a zažil jinou dobu. Vy s Vaší statečnou povahou, Vy, který mluvíte vždy to , co si myslíte, dnes , stejně jako tenkrát za komoušů ( Vaše slova). Něco Vám pane prozradím. Někde tady píšete, že komunisti udělali jedinou chybu - neotevřeli hranice. Myslím, že nemáte pravdu. Jediná země, kde ten režim ještě přežívá, je Severní Korea. V momentě,kdy jen pootevřou hranice, končí. Věřte mi, že komunisti a otevřený hranice, je stejná blbost, jako to, že to tenkrát bylo lepší. Pan Špulák Vám tady k tomu již něco napsal a pokud v něco věříte, tak zrovna tomu věřit můžete. Kdyby otevřeli hranice, tak co by tady sami dělali? Jak jsem již jednou napsal - prostě píšete píčoviny, kterým sám asi ani nevěříte. Jak jinak můžete napsat : Měli jsme zákaz účastnit se palachových týdnů a dalších demonstrací v Praze. Na protest jsme tehdy chtěli ukončit členství v SSM, pod pohrůžkou vyhazovu ze školy dva měsíce před maturitou jsme to nakonec nedotáhli do konce. Vy o tom víte velké h.... A o té době také. Vy si fakt myslíte, že účast na demonstraci měl někdo dovolenou? Jako třeba od předsedy SSM?  Mě se zdá, že jste toho nedotáhl do konce víc, než jen členství v SSM.

Toť vše.

1.1.1.1.1.2.1.1.1 definitivně poslední


Už jsem nechtěl reagovat, ale musím. Ono obhajovat komunistický režim je pokřivené, to určitě. Mají na svědomí spousty životů, A to je bez debat. Jenže obhajovat kapitalistý režim je úplně stejný nesmysl. I on má na svědomí spoustu životů, některé přímo, některé nepřímo. Každá doba má své pro a proti. To by bylo na dlouhé debaty. Srovnávat dnešní kapitalismus s tím před 40 lety je také nesmysl. A jen poznámka k době, kterou jsem nezažil, přesto ji znám z vyprávění. V r.68 se také otevřeli hranice, A k žádnému masívnímu odchodu obyvatel nedošlo, přestože zkušenosti z padesátých let v té době musely být silné. Ale ta doba byla jiná a my to tady nerozsoudíme. Zrovna tak rok 1989, chodil jsem do školy do Prahy, tam už "revoluce" probíhala v lednu. Jen to jaksi zbytek republiky nevěděl. Pamatuju si, jak se o tom debatovalo v metru cestou do práce a škol. A protože jsou všichni mladí lidé náchylní k nějakým průserům, tak si nás naše třídní profesorka pozvala a řekla nám jen, že by byla ráda, aby všichni odmaturovali. Ona, stejně jako několik dalších profesorů s několika tituly před jménem i za, nesměla učit jinde než na SOU. Ale kdo to nezažil nepochopí. Zrovna tak se těžko porovnává střílení do lidí v Británii a v Číně, ale i jinde po světě. Pokaždé je to ve jménu nějaké pokažené ideologie. Svět není jednobarevný a kapitalismus není lepší zřízení než socialismus, jen pád komunistických režimů mu pomohl přežít o dvacet let navíc. A co dál?

A malá poznámka: tady vidíte, jak se ideologie dají zneužít ve jménu čehokoliv, stačí schopný (všehoschopný) řečník. Proto otevřete oči a myslete hlavou. Vždyť nám pořád vládnou komunisté, jen se šikovně transformovali. Když slyším některé vládní i nevládní činitele, tak si říkám: "Proboha, oni mluví jako Štěpán v ČKD".

1.1.1.1.1.2.1.1.1.1 ...-...


reagoval jsem na příspěvek ,,nějaké vážky", který mě lehce nasral, neb nesnáším uplakaný nářky na všechny okolo, kteří můžou za to, že se máme hůř, než za minulého režimu. Do toho jste se přidal Vy, v podobném duchu.

Protože jsem přesvědčený, že příspěvek toho hmyzu od vody, byl debilní, napsal jsem k tomu své.

Vaše reakce se mi zdála taktéž pitomá, a jak se ukázalo, zdálo se mi to správně. Pokud už musíte, pište tedy o své odbojové činnosti na učilišti v Praze a  o událostech následujících, neb ty už neznáte jen z doslechu.

Myslím, že Vy to víte sám, že jste přestřelil, že jste neměl a nemáte pravdu. Jen je Vám teď hloupé přestat a uznat chybu. Nic si z toho neděljte, věkem se to zlepší. Nebo zhorší. Znám to podle sebe. Jen nevím , jak to dopadlo se mnou. Sad.

Vůbec nemám v úmyslu někoho přesvědčovat.

V úmyslu mám pouze dát najevo těm několika vyvoleným, kteří se tu neustále dokola ukájejí nad svou moudrostí, aby byli ve střehu. Může se stát, že se občas najde někdo, kdo jim řekne, že nemají pravdu.

světu mír

 

1.1.1.1.1.2.1.1.1.1.1 co člověk to názor


Kdyby nebylo vašeho příspěvku, nebylo by mého. Když už chcete dávat najevo nějaký názor,tak bez urážek. Prostě jsem se toho malého křehkého hmyzu musel zastat. Je to dřina, přijmout názor, který se mi sice nelíbí, ale může mít svůj základ v jiné životní zkušenosti. Ale věřím, že to pro někoho může být těžké. Člověk se učí celý život....

1.1.1.1.1.1 Bezčasí


V tomhle kontaxtu tvrdit, že se žilo lépe, je jako pohled bez dioptrických brýlí, nebo s poškozením paměti. Ano, v něčem byla doba za komunistického režimu dobrá - lidé se uměli bavit líp a víc si vážili toho, co mají, jenže to bylo z donucení. Teď, když si to samé máme zajistit sami z vlastní vůle, tak to drhne, nemluvě o technickém pokroku, který tolik zdůrazňuje materialistiké pojetí civilizace. Předchozí komentář uživatele Segmuler tu dřívější společnost vystihuje celkem dobře. K osvěžení paměti o povinné výchově v socialistické společnosti, doporučuji shlédnout v archivu ČT včerejší dokument Bezčasí.

1.1.1.1.1.1.2 Tajemství staré bambitky.


Když jsem včera večer viděl v televizi tuhle pohádku ( od Vánoc podruhé)

 http://www.ceskatelevize.cz/porady/10214495452-tajemstvi-stare-bambitky/

 

..., tak jsem si řekl, že ten odkaz sem musím prostě někam hodit. Platí tam, že co věta, to hláška ze současnosti Smiling. Dospělí se pobaví.

1.1.1.1.1.1.1 ano


Tak můžete doporučit tomu zahrádkáři, aby si nasadil zpátky dioptrické brýle nebo si vzpomněl na to, že mohl na zahrádce nechat věci. Na výsledek si počkám Smiling.

1.1.1.1.1.1.1.1 Nechápu...


To nechápu, omlouvám se... prosím o náznak souvislosti s mým komentářem a tématem, ke kterému patřil.

1.1.1.1.1.1.1.1.1 Citát


Citát: "V tomhle kontaxtu tvrdit, že se žilo lépe, je jako pohled bez dioptrických brýlí, nebo s poškozením paměti."

Prosím o odpověď na otázku: Můžete mi napsat alespoň jeden příklad toho, co je v dnešní době lepší, než v minulé? Krom otevřených hranic? To totiž byla největší chyba komunistů: měli otevřít hranice, aby se lidé mohli přesvědčit, jak se žije na "západě". Troufám si tvrdit, že by žádný "89-tý rok" nebyl. Protože dnes se mají lépe jen: pár schopných podnikatelů, moře všehoschopných podvodníků, vykutálenců, politiků a zlodějů. Ostatní se mají stejně nebo hůře. 

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1 KOVANEJ KOMOUŠ!


Z Vás by měl soudruh Filip-Falmer a soudruh Grebeníček radost!

TV

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2 Demokracie


Troufám si Vás zařadit po bok těchto dvou jmenovaných soudruhů. Jsou to stejní demokrati jako vy. Nemáte jediný argument, tak použijete urážku. Myslím, že z našeho maturitního ročníku 1989 neměl nikdo radost, proto náš profesor (mimochodem, režimem šikanovaný) raději maturitní písemné práce zničil. Měli jsme zákaz účastnit se palachových týdnů a dalších demonstrací v Praze. Na protest jsme tehdy chtěli ukončit členství v SSM, pod pohrůžkou vyhazovu ze školy dva měsíce před maturitou jsme to nakonec nedotáhli do konce. Vy o tom víte velké h.... A o té době také. Tak se vraťte na politbiro ODS a můžete nám prostřednictvím TV a novin říkat, jak to že to vlastně tenkrát bylo a jak je to teď úžasné. Ony sdělovací prostředky jsou cenzurovány podobně, jako to bylo před rokem 1989, mnohdy stejnými osobami.

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1 Vážně


Já myslím, že ne. Já se nehodím do žádného režimu. Neumím držet ústa. Toto je totiž jen Váš výklad demokracie, kdy automaticky pokládáte jiný názor za špatný.

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1 Martinseme,


žijete asi v nějakém jiném vesmíru než já. Anebo si z nás tady děláte prdel.

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1 Vesmír, Sluneční soustava, planeta Země, země Česká republika


Je to složité, kdybych měl špatně nějaké velké písmeno, tak mě opravte. Od té doby, co jste "otrávili" Magneta tu už není žádná legrace. A poslední poznámka k tématu, které se už stejně zvrhlo: v této zemi je lepší žít nejen s dioptrickými brýlemi, ale musí být i řádně modré (růžové, červené, žluté, ...) a být hluchý a němý. Pak je to asi ta správná paráda a skvělé místo pro život.

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2 Brýle


... a nejhorší je žít s černými brýlemi. Váš svět sestává z Vašich myšlenek...

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2.1 :-)


A kdybyste věděl, kolik jich je Smiling

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2.1.1 :-)


:-)

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1 Magneta


Magneta jsme neotrávili, on teď nemá vůbec čas plkat na Mělníčku, rozjíždí tu svojí novou reklamní agenturu... Chtěl jste uvést nějaký příklad, co je dnes lepší než za komára... Namátkou: Možnost rozhodovat o svém životě. Možnost podílet se na rozhodování o veřejných věcech. Možnost seberealizace. Nabídka zboží a služeb na trhu. Stav ekonomiky a kupní síla obyvatelstva. Nabídka kultury a umělecká svoboda. Ochrana životního prostředí. Ochrana soukromí. Dostupnost informací. Můžu tu otázku obrátit? Uvedete alespoň jeden příklad, co bylo lepší tehdá? Kromě toho, že doba nebyla tak hektická...

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2 Magnet není otráven. jen


Magnet není otráven. jen tiše sleduji co se zde děje. Vedou se tu spory o ničem. Každý má svou pravdu a její prosazování zde je naprosto zbytečné.

 

Koukněte se i zde. Místo debaty o tom jak zabezpečit zahrádky, zda volat MP když tam je podezřelá osoba. Co dělat když zjistím i malou krádež, tak tu řešíte co bylo před xx lety. Někde jsem četl že za komunismu bylo všeho dost a přitom se všude kradlo. V té době jsem žil jako dítě. Neumím posoudit. Umím ale posoudit že dnes se krade v malém i velkém. Ty malé krádeže jsou ty co nás trápí a bolí. Ty velké nám můžou být úplně jedno. Jestli se dálnice postaví za x nebo xx miliard, přímo neovlivní životy nikoho z nás. Nikdo z nás s tím nic neudělá a debata o tom je ztráta času. Zbývá jen čekat na změnu sazby DPH a na volby, ty toho ale taky moc nezmění.

 

Ale když se na zahradě ztratí kolečko a já to nahlásím, tak ovlivním život sousedům. Protože každá zaevidovaná krádež sníži riziko výskytu v okolí. Možná i ta malá krádež pomůže při objasnění jiných zločinů a možná z toho budu mít dobrý pocit. Dřív se také hned běželo za četníkem a ten hledal moje kolečko. To dnes již nejde. Policie je anonymní a je to vnjímáno jako skupina lidí kteroun nikdo z nás nechce zbytečně potkat. Policisté jsou často arogantní a neochotní. Ne všichni, ale vždy je vidět ten špatný případ. Naštěstí zrovna u nás funguje až na pár vyjímek PČR výborně a třeba objasněnost mají skvělou. Přesto,nebo právě proto může i to malé nahlášení pomoci.

 

A na pár dnů zase naschle. Magnet se jde utopit, hladina na to stoupá pěkne.

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2.2 Ahoj


Já věděl, že to sleduješ a směješ se, jak se to tady rozjelo. A jinak, máš samozřejmě pravdu. A tady chybí tvoje přípěvky jak sůl, už mám pocit, že mělníček nežije Smiling. Tak jsem si dloubnul... A výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Magnet napsal... ! Smiling

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2.1 Hezky napsaný Magnete!!!


Hezky napsaný Magnete!!! Jen souhlas.....

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1 Odpovím


Můj poslední příspěvek k vykradené zahradě.

Magneta znám, nedávno jsem s ním mluvil, soukromě i o byznysu.

Vezmu to popořadě:

rozhodovat o svém životě jsem mohl i tenkrát, samozřejmě v mantinelech daných dobou, to platí i teď

možnost podílet se na rozhodování - tady nevím, řekl bych plichta, i když diktát peněz je asi silnější

možnost seberealizace? jinak řečený první příspěvek

nabídka služeb je jistě lepší teď, jenže jsme také o 23 let dál, těžko srovnávat, otázkou je dostupnost pro průměr

stav ekonomiky, nejsem ekonom, ale když se podívám jako laik na čísla, tak momentálně nic moc a když si přečtu něco od opravdových odborníků, tak mám dojem, že to je buď stejné nebo podstatně horší

ochrana životního prostředí? bodeť ne, když se u nás už skoro nic nevyrábí, a jestli myslíte ty moderní plodiny kolem Nové Vsi, tak potom je to dnes lepší. Jen ten stav orné půdy v zemi je pořád horší a horší, čím to asi je. No pěstujeme si benzín a elektřinu... A stavy skotu a jiného zvířectva, potravinová soběstačnost? 60 procent.

to ostatní souvisí s rozvojem IT technologií, a že by ochrana soukromí byla teď vyšší? Možná na papíře...

a co bylo lepší? třeba vztahy mezi lidmi, zdaleka se tolik nekradlo a stoprocentně ne v takových sumách, jako dnes.

A to bylo vlastně k tématu o okradeném zahrádkáři.

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1 Dráty


Jo, a ty dráty na západních hranicích byly proto, aby nenastala hromadná emigrace kapitalismem zbídačeného obyvatelstva do našeho socialistického ráje…

1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1 :-)


I tady máte samozřejmě pravdu, jen nevím, jestli se báli víc že uteče 20 lidí přes hranice nebo že se sem dostane podvratná literatura apod :-) .


https://www.traditionrolex.com/7