https://www.traditionrolex.com/7

 Alkohol na silnicích – srpen 2012 | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Alkohol na silnicích – srpen 2012



Během měsíce srpna provedli policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník, v rámci silničních kontrol 2 877 orientačních dechových zkoušek na alkohol. Jednašedesát z nich bylo pozitivních. Čtrnáct kontrolovaných řidičů „nadýchalo“ přes jedno promile alkoholu, a tyto případy byly dále řešeny v trestním řízení, jako podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Dalších sedmačtyřicet deliktů skončilo jako přestupky ve správním řízení. Sedmnáct osob bylo přistiženo za volantem pod vlivem jiných omamných látek. I těmito případy se budou nadále zabývat správní orgány obcí s rozšířenou působností.

Mělničtí dopravní policisté se za sledované období, na celkovém počtu, podíleli 1 164 zkouškami. Šestadvacet bylo pozitivních. Pět případů bylo řešeno jako podezření z trestného činu. Jednadvacet opilých řidičů se bude zpovídat správním orgánům. Dopravní policisté dále odhalili čtyři osoby pod vlivem jiných omamných látek a v rámci vyšetřování dopravních nehod, v našem regionu, bylo v srpnu zjištěno pět viníků silničních karambolů pod vlivem alkoholu.

Bohužel i přes veškerou snahu policistů se na Mělnicku nedaří odradit mnohé řidiče od požívání alkoholu před jízdou. Důkazem toho jsou poslední dva případy, ze začátku měsíce září.

Hlídka policistů z místního obvodního oddělení kontrolovala dne 3. září 2012, kolem půl páté ráno, v Kostelci nad Labem, ulice Neratovická, nákladní automobil DAF, který řídil dvaapadesátiletý muž z Mělnicka. V rámci kontroly se řidič podrobil orientační zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,43 promile alkoholu v dechu. Muž následoval policisty na služebnu a zde si převzal sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který teď nezodpovědnému šoférovi hrozí mimo jiné i pobyt za mřížemi.

Naprosto stejně se vedlo i sedmačtyřicetileté ženě, kterou kostelečtí policisté kontrolovali den poté, krátce před šestnáctou hodinou, takřka na stejném místě, za volantem osobního vozidla Chevrolet Aveo. V jejím případě se na ukazateli měřícího přístroje Dräger objevil údaj 1,38 promile alkoholu v dechu.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7