https://www.traditionrolex.com/7

 Vinobraní 2012 očima policistů | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Vinobraní 2012 očima policistů



V době od 21. září do 23. září letošního roku, se uskutečnil na Mělníku další ročník výše uvedené akce. Na jejím zajištění se podíleli i policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník. Přesněji řečeno devětapadesát policistů pořádkové, jednadvacet policistů dopravní policie, šestnáctka místních kriminalistů a příslušníci dalších složek. Navíc v době konání akce na Mělníku vypomáhali jízdní policisté z Prahy.

Během akce bylo zaevidováno pět trestných činů, které měly přímou souvislost s konáním akce a dva přestupky proti majetku. Na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu policisté zjistili sedmaosmdesát přestupků (82 vyřešili na místě a dalších 5 bylo oznámeno správním orgánům).

Jen namátkou můžeme uvést pár případů:

Dne 22. září 2012, po jedné hodině ranní, kontrolovali dopravní policisté na Mělníku, ulice Nádražní, osobní motorové vozidlo VW Polo, které řídila šestadvacetiletá žena z Litoměřicka. Při kontrole řidička předložila doklady potřebné k řízení motorového vozidla a poté se podrobila orientační dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,11 promile alkoholu v dechu. S touto hodnotou žena souhlasila, vozidlo si zajistila a následovala policisty na služebnu, kde si převzala sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Uvedené vozidlo neviděli policisté ten den naposledy, kolem třetí hodiny Volkswagen kontrolovali policisté z místního obvodního oddělení na Mělníku, ulice Bezručova. Tentokrát za volantem seděl šestadvacetiletý muž z Mělnicka. Řidič policistům na výzvu nepředložil doklady a orientační dechová zkouška u něho skončila naměřenou pozitivní hodnotou 1,24 promile alkoholu v dechu. Jak později vyšlo najevo, jednalo se o přítele ženy, která byla kontrolována v ulici Nádražní. Muž si svoji přítelkyni jel vyzvednout na policejní oddělení. Jejich setkání však proběhlo za méně radostných okolností, protože i on si následně od policistů převzal sdělení podezření z výše uvedeného trestného činu a poté se oba odebrali domů pěšky.

Činili se i pachatelé majetkové trestné činnosti. Jedním z poškozených byl i dvaačtyřicetiletý účinkující, který během svého vystoupení na hlavní scéně přišel o kytaru za 35 000,-Kč, kterou si z místa odnesl neznámý poberta. Dále mezi diváky u hlavní scény zmizel jeden Iphone, v hodnotě 10 000,-Kč a na blíže nezjištěném místě na Vinobraní odcizil neznámý pachatel devětadvacetiletému muži z Mělnicka, mobil a peněženku s finanční hotovostí a doklady, to vše v hodnotě převyšující 6 000,-Kč. Uvedené případy dále šetří policisté jako podezření z trestného činu krádeže, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Mělničtí dopravní policisté provedli během uplynulého víkendu, v rámci Vinobraní a na ostatních místech našeho okresu 324 kontrol. Zjistili 140 přestupců. 122 přestupků vyřešili na místě, přičemž provinilcům uložili blokové pokuty ve výši cca 45 000,-Kč. Dalších osmnáct případů bude postoupeno správní orgánům k projednání. Mezi těmito případy jsou tři šoféři, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu a následná dechová zkouška u nich naměřila pozitivní hodnotu alkoholu v dechu, do jednoho promile, tři další usedli za volat, aniž by vlastnili řidičský průkaz, čtyři vyrazili na silnice s plechovými miláčky v katastrofálním technickém stavu a osm účastníků silničního provozu nepředložilo policistům doklad o zákonném pojištění vozu.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7