https://www.traditionrolex.com/7

 Mělnický terénní duatlon vyhrál Tomáš Jiránek | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělnický terénní duatlon vyhrál Tomáš Jiránek


Mělník 30. září – Sobotní terénní sprint duatlon v Mělníku překvapivě vyhrál Tomáš Jiránek. Velmi těsně porazil favorita Jaroslava Bryndu, který přijel obhájit prvenství z předchozích tří ročníků. Duatlonu se účastnilo přes padesát mužů a žen.

"Celý rok jsem nezávodil kvůli zdravotním komplikacím a chtěl jsem si to na duatlonu vynahradit. Na kole jsem za to vzal a v závěrečném běhu už jsme si s Jardou Bryndou kontrolovali pozici," řekl vítěz Jiránek. Brynda zaostal za Jiránkem o necelou půlminutu. Na třetím místě potom doběhl Jan Němec z Kolína.

"Letos jsme připravili náročnější i zábavnější trasu cyklistiky, aby si přišli na své milovníci terénu. Pro nejmenší jsme přichystali dětské duatlony. Snažíme se tím přispět k rozvoji kondice dětí. Navíc těm mladším společné zápolení vedle dospělých pomůže nacházet správné vzory," svěřil ředitel závodu Robert Klust. 

Dáša Svěráková letos vylepšila o dvanáct minut traťový rekord žen a zvítězila v čase 1:27.

Terénní duatlon je vytrvalostní sport, který kombinuje přespolní běh a jízdu na horském kole. Duatlony jsou typické pro podzimní období. Otevřená voda je pro příliš studená pro klasický terénní triatlon. V duatlonu proto plavání nahradí běh, následuje jízda na horském kole a závěrečný běh (poloviční vzdálenost úvodního).



Sport

https://www.traditionrolex.com/7