https://www.traditionrolex.com/7

 Rychlá reakce policistů zachránila lidský život | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Rychlá reakce policistů zachránila lidský život



Dne 4. října 2012, krátce před sedmnáctou hodinou, přijal policista mělnického Integrovaného operačního střediska oznámení, ve kterém dvacetiletý mladík z Mělnicka uvedl svůj úmysl skončit se životem a policisty žádal, aby vyrozuměli jeho rodiče. Během toho, co se operátor policejní tísňové linky snažil s oznamovatelem hovořit, jeho kolega lokalizoval zhruba místo, odkud je hovor veden, a tuto informaci předal policejním hlídkám v terénu. Jelikož se místo, kde se mladý muž rozhodl skoncovat se životem, nacházelo v blízkosti řeky Labe a nebylo jisté, o jaký břeh se přesně jedná, byly policejní hlídky z Mělníka, Horních Počapel a Lužce nad Vltavou vyslány pátrat po obou stranách řeky. Akce se zúčastnili i policejní psovodi a na mělnické straně řeky městští strážníci.

Hlídka mělnických policistů v Mlazicích u řeky zjistila u muže, který se předtím pohyboval v loďce po Labi, že viděl před nějakou dobou neznámého mladíka, který šel na břehu po proudu řeky. Policisté vyrazili daným směrem a zanedlouho se jim podařilo najít místo, kde se mladík rozhodl svůj úmysl uskutečnit. Policisté nejprve chlapci sejmuli škrtidlo a poté poskytli potřebnou první pomoc. Poškozeného se podařilo stabilizovat a vyčkat příjezdu rychlé záchranné služby, která pacienta převezla do nemocnice.

Není pochyb, že v daném případě hrál čas obrovskou roli a nebýt profesionálního přístupu mělnických policistů mohl chlapec o svůj život zbytečně přijít.



Zpravodajství

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 reakce?????


je to určitě  "hrdinský" čin, ale zároveň povinnost těch policistů - ale neznám pojem integrované operační středisko - to maj poliši, nebo kdo???

existuje OS IZS a pak jednotlivé tísňové linky - 150, 155, 158 a ještě možná ta trapná 156 - měšťáci a ti jsou na ....

takže se ptám, kdo že to vlastně přijal oznámení


https://www.traditionrolex.com/7