https://www.traditionrolex.com/7

 Čajovna v Pražské věži se pomalu mění, přijďte se podívat | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Čajovna v Pražské věži se pomalu mění, přijďte se podívat

 

   Čajovna ve věži pokračuje v provozu. 20 let provozovaná mělnická čajovna se koncem léta nejprve dočkala svého uzavření, ale od října zase znovuzprovoznění. Změnila provozovatele, ale (s laskavou pomocí původního provozovatele Saši Atanasova) zůstává zatím ve stylu a podobě, jak jste byli zvyklí. Nějaké drobné změny ale děláme. Celkově bychom rádi vytvořili klidný a pohodový prostor, univerzálně přívětivý a pohodlný pro kohokoli, kde si můžete v historickém prostředí věže odpočinout od spěchu a starostí náročného dne a promyslet si, co dál. Měli byste zde najít také ideální místo pro klidné popovídání s kamarádkou, kamarádem nebo přáteli.
 
Káva v mocca konvi
Rádi bychom tedy, abyste se k nám nebáli ani když nejste zvyklí na prostředí čajoven, nebo když vám čaje nic neříkají ani když jsou dobré. Proto po rozpačitém začátku s nabízenou kávou bychom vám rádi nabídli na místě umletou jednodruhovou jihoamerickou nebo africkou kávu, kterou vám připravíme v mocca konvi - aneb, jak se vyjádřil při pohledu na ni jeden emigrant do Anglie: „Doma tomu u nás maminka říkala Koťobo“ - znáte ještě někdo tohle pěkné slovo?
A jsou mezi vámi jistě i takoví, kteří si občas rádi odpočinete s nějakou lehkou drogou - vám se chystáme nabídnout třeba medovinu, bílé „portské“ z Jalty na Krymu, nebo nějaké vínko z konkurenční Litoměřické vinařské podoblasti.
 
Kocour z Varnsdorfu a Permon ze Sokolova
Ale málo platné, nejoblíbenější českou drogou je pivo. Pro vás - jeho příznivce - jsme připravili nabídku pivních speciálů dvou kvalitních malých českých pivovarů: Kocoura z Varnsdorfu a Permona ze Sokolova. Najdete tu piva českého typu, ale i piva ochucená nebo Ale - vítáme hlavně každého českého příznivce piva, který se přiklání k názoru, že je lepší občas ochutnat pivo anglického typu, uvařené s péčí českých sládků, než pít „česká“ sterilní industriální piva, která na trh chrlí SABMiler a Heineken a kterými dokázali přeplnit hypermarkety i hospody.
Ostatně mělnické podniky jsou v tomto velice pokrokové - hned v sousedství na náměstí najdete dvě pivnice, kde si můžete pochutnat na dalších pivních dobrotách. A tyto podniky jsou pokrokové také tím, že se zastaly všech lidí, kteří jsou buď alergičtí na cigaretový kouř nebo prostě nechtějí hned kompletně prát všechny šaty poté, co se někde zastavili na 5 minut. S cigaretou si proto i u nás zaskočte ven před dveře.
 
Vodní dýmka ano
Čajovny ale také vždy nabízely příjemné místo pro ty, kteří chtějí povídat a relaxovat u vodní dýmky. To bychom rádi zachovali a musíme tedy trochu balancovat - pomáhá nám k tomu přirozené proudění vzduchu ve věži. Nechcete-li kuřáky ani vidět, nebojte se nahlédnout do přízemí čajovny - tam je vzduch dokonale čistý vždy - a nejčastěji kouř, který je z vodní dýmky mimochodem hezky voňavý, nenajdete ani v horních patrech.
Když jsme u sychravého podzimu a proudění vzduchu, určitě u nás najdete teploučko - prostor věže a proudění vzduchu v něm je ale komplikované a teploty se mohou dost lišit - je-li u vašeho stolu moc teplo nebo moc zima, hned nám to řekněte, ať můžeme pracovat na nápravě.
 
Dobroty a čaj
Také si u nás můžete pochutnat na dobrotách, jako jsou tousty, topinky, nebo kuskus. Je to v odpoledních a večerních hodinách i zajímavá alternativa, jak se najíst levněji, než minutkami v restauracích. Nevylučujeme z naší nabídky maso, ale podporujeme vegetariánství, a tak se budeme snažit nabízet vždy i bezmasou alternativu (třeba topinky s lutenicí a sýrem).
Je ostuda, že jsme zatím zapomněli na čaj! Nebojte, najdete u nás podobný výběr velmi kvalitních čajů, jaký zde byl za předchozího provozovatele Saši Atanasova (který nám s novou čajovnou velice pomáhá), a nikdy nedovolíme, aby rozšířením nabídky prostor zásadně změnil charakter a nebyl už především čajovnou.
 
Kulturní program
Rádi bychom také, aby se čajovna stala místem setkávání a kulturních akcí a programů, samozřejmě s ohledem na její specifický prostor. Uvítáme každého, kdo zde chce nějaký program pořádat nebo s přípravou některého pomoci.
V listopadu zatím připravujeme:
Neděle, 4.listopadu, 17h - Promítání pohádek pro menší děti. Pohádka se čteným slovem a promítanými obrázky.
 
Miroslav Zvolský, nový provozovatel 


Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

3 provozní doba


Zatím jsem měl v revival úspěšnost tak na 50% - v neděli bývá už po osmé "tma".... Dnes před půl devátou že prý zavírají, že by se obsluha nedostala domů:-( Ale když už je otevřeno, tak spokojenost

2 Galerie ve věži


časem přejde pod Mekuc, http://www.mekuc.cz/cs/misto/galerie-ve-vezi/ .

1 Dvě otázky


1. Proč už čajovnu nemá Saša? Co vím, tak v ní byl rád.

2. Kdo je to pan Zvolský?

1.1 Saša


Saša odešel sám za jinou aktivitou a myslím, že se mu daří dobře.

Pana Zvolského neznám, ale nevidím důvod ho nějak odsuzovat, jen proto, že jsme zvyklí na Sašu. Smiling

1.1.1 Saša


Myslela jsem to čistě informativně. Před rokem nebo kdy to trochu vypadalo, že chce radnice Sašu z věže po rekonstrukci vyšoupnout, tak mě jen zajímalo, jestli se jí to podařilo nebo šel sám. Tak ať se mu daří.


https://www.traditionrolex.com/7