https://www.traditionrolex.com/7

 Líbeznice: Obchvat neplní svou roli. Zastupitelstvo navrhuje semafor | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Líbeznice: Obchvat neplní svou roli. Zastupitelstvo navrhuje semafor

Neco ode me jen a pouze pro Melnicek:

Mnoho Mělničanů dojíždí denně do práce a projíždí přes obec Líbeznice. Ti, kdo tak činí, si jistě v minulých týdnech všimli, že před obcí i v ní  sedí na krajích vozovky statistici, kteří počítají projíždějící auta.

,,Chceme získat přesná čísla o dopravní zátěži, abychom mohli co nejlépe rozhodnout o dalších krocích," vysvětluje v rozhovoru starosta obce Martin Kupka.

Obec proti stále vysoké intenzitě dopravy i po vybudování obchvatu chce bojovat například zúžením komunikace v místech přechodů.

Část zastupitelstva by si přála i semafor.

1/ Splnil obchvat Vaše očekávání?

Obchvat obci významně ulehčil od nákladní dopravy. V tom je jeho přínos nezpochybnitelný.

Průjezd osobních aut přes centrum obce je bohužel nadále hodně masivní. I proto obec přistoupila v letošním roce ke stavebním úpravám, které by měly dopravu zklidňovat. Další opatření připravujeme.

2/ Kolik aut projíždí denně Líbeznicemi nyní a jak tomu bylo před otevřením obchvatu?

Například při měření v říjnu roku 2001 zjistila společnost Soning Praha že obcí projede za 24 hodin 18.492 vozidel.  Jaká je současná situace, to by měl právě přesně zmapovat průzkum, který obec zadala a který v těchto dnech probíhá.

Chceme získat přesná čísla o dopravní zátěži, abychom mohli co nejlépe rozhodnout o dalších krocích a abychom měli také přesné argumenty pro Ministerstvo dopravy a ŘSD, že je nezbytně nutné co nejrychleji upravit napojení na dálnici u Zdib.

3/ Myslíte, že bylo vhodným řešením odklonit dopravu směrem k dálnici, kde zatím není vybudované dostatečné napojenín a dálnici a tvoří se tam velké kolony...?

Představitelé obce od samého začátku (deset let zpět) upozorňovali na úzké hrdlo, které stále tvoří problematické napojení na dálnici. Jiné řešení ale nebylo myslitelné. Důležitá je už současná úleva.

Děláme více než rok všechno proto, abychom urychlili úpravu napojení na dálnici. Máme příslib, že nejpozději na jaře příštího roku vznikne bypass kruhové křižovatky, která je součástí napojení na dálnici a nejvýznamnější příčinou ranních kolon ve směru do Prahy.

Máme kvůli tomu za sebou celou řadu jednání s krajem, s ŘSD i s Ministerstvem životního prostředí. To je ale jen první nezbytný krok.

Uvědomujeme si, že bez celkové přestavby MUK Zdiby se problém zcela nevyřeší a Líbeznice, Bořanovice i Březiněves budou nadále čelit velké dopravní zátěži a lokálními úpravami jen stíží a prodlouží cestu řidičům do Prahy. Proto naše úsilí směřuje především k urychlení celkové přestavby dálniční křižovatky. Každý řidič, který ráno stojí v koloně před napojením na dálnici nebo uprostřed Líbeznic, nám dá určitě za pravdu.

4/ Proč nyní probíhá statistické měření dopravy v Líbeznicích? Chystáte některé další kroky, které by omezily dopravu ve vaší obci?

 Obec samotná chystá další kroky ke zklidnění dopravy. Vycházíme zejména ze zahraničních zkušeností. Uvažovaná opatření zahrnují významné zúžení komunikace v místech přechodů pro chodce a vybudování zvýšených přechodů pro chodce. Kromě zklidnění dopravy mají tyto kroky samozřejmě i bezpečnostní význam.

Část obecního zastupitelstva prosazuje dokonce světelnou signalizaci.

Každá investice je při našem nízkém rozpočtu pochopitelně velmi pečlivě zvažovaná. Chceme rozhodovat na základě přesných ukazatelů. Pro mě osobně je jednoznačnou prioritou systémové řešení v podobě komplexní úpravy napojení na dálnici. Vše ostatní je bohužel jen přetahování, kde budou řidiče déle čekat.



Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

7 Kde je slibovaný Bypass?


Ve článku se pojednáva o kruhovém objezdu v přípojce na dálnici a o slibu, že nejpozději do jara tohoto roku bude vybudován bypass? Je začátek léta a já se ptám proč bypass není ani v dohledu? 

6 Zdar


...Tak jak tu píše"diesel" jsem se dnes přesvědčil že má pravdu.Od "Staré pošty" je to k Praze bez poplatku a stejně tak obráceně.Co tam je dle mého názoru špatně, jsou ty betony uprostřed než podjedu dálnici směrem od Líbeznic a tradičně zarvaný kruháč...Jinak se mi dnes nejelo nejlíp,zima je tu a Vám ostatním přeju vždy šťastný dojezd a pokud možno bez nehod.

5 Dnešní situace


Dnes jsem po delší době zkusil Líbeznicemi projet. Čekačka asi 5 minut, to se dalo, ale za Líbeznicemi kolona až do Březiněvse, to je pak daleko horší. A to asi není jen dnes...

4 Zpoplatněn dálniční


Zpoplatněn dálniční úsek od "Staré pošty" do Prahy již není a to cca půl roku! Je opravdu nepochopitelné zbrzdit obchvat na dálnici kruhovým objezdem a to se ještě kříží se silnicí ze Zdib do Vodochod. Sjezd z dálnice do Líbeznic je v odpoledních hodinách taky dost na švestku. Přitom by pomohl přímý sjezd a ne ta šílená a nepřehledná betonová křižovatka.

3 Jelikož často jezdím do


Jelikož často jezdím do Prahy jak soukromně tak pracovně tak vím o tomto problému také.Myslím že obchvat by využilo víc lidí kdyby se tam nečekalo pod kopcem a hlavně by to nebylo zpoplatněno.Dříve se tam dalo najet na dálnici bezplatně a do Prahy se dostat poměrně rychle.Teď co to zpoplatnili to jde taky,ale musí se do Zdib a odtamtud dál,podle  toho kam se jede.Pokud někdo potřebuje do Letňan,Proseka apod.(když vynechám průjezd Líbeznicemi) je lepší jet po dálnici než kličkovat Prahou (Zdiby ,Chabry,pak k Vlachovce,Bulovka a dál nahoru z Prahy ven)Podle mého názoru to mělo zůstat bez poplatku až ke " Staré poště" jak to bylo a využilo by to víc lidí,Já sám bych to využil taky,ale kupovat si známku jen kvůli kousku dálnice fakt nebudu,proto jezdím Líbeznicemi.

2 Obchvat


Ráno jsou v Líbeznicích často kolony jako dřív. Buď tedy jezdím po obchvatu a do Líbeznic přes druhý nájezd a po hlavní dál nebo jedu po obchvatu za Líbeznice a tam pak na Bořanovice. Čekat v kopci před dálnicí mnohdy i 10 minut fakt nechci :-/

1 Líbeznice


No jezdil bych okolo pokud by u dálnice nebyly betonové zátarasy uprostřed silnice ale na tomto místě by byl kruhový objezd. Stejně tak se odtud dostat do Zdib přes stávající kruháč je hrůza... Proto jezdím přes Líbeznice i jejich 40 a přes šikany co tam mají. Semafor nebo zůžení je hloupost a jezdit se tudy bude dál... Co pomůže jediné je zákaz vjezdu na začátku obce s vyjímkou hromadné dopravy, bydlících a zásobování. Návštěvy nechají vozidlo na začátku obce na odstavném hlídaném parkovišti a dojdou pěšky, protože jim nic nehrozí, protože doprava v obci prakticky nebude.

Tato absurdita v této zemi je schůdná levná a dokonalá tak, že projde schválením...

Hezký den Smiling


https://www.traditionrolex.com/7