https://www.traditionrolex.com/7

 Co říkáte na výrazné omezení autobusových spojů do Prahy od 9.12.2012? | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Co říkáte na výrazné omezení autobusových spojů do Prahy od 9.12.2012?

Třeba linka Praha-Mělník-Štětí je zrušena úplně. Nemáte o tom někdo nějaké bližší informace?

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

8 Co takhle kolo a


Co takhle kolo a sportovat! Lidičky, z práce čekám každý den hodinu na spoj domů,brbláním nic nevyřeším. Jsem ráda za práci(v dnešní době) co mám a snad se mi někdy zadaří nájít něco blíž,za stejné či lepší peníze. NA POHODU!!!

7 To se mi ulevilo


nakonec z toho byla skoro seznamka Smiling

6 Nesmysl


...tady je čerstvý jízdní řád, platný od 9.12.2012 do 2013.

http://www.csad-sc.cz/index.php?id=17


A vše je, jak bylo!!!

6.2 ..


jo už jsem to zaregistroval ráno na zastávce kde jsou již vylepené jízdní řády platné od 9.12.

každopádne na webu tuhle informaci ještě včera neměli, byl tam stále starý jízdní řád, na Idosu tento nový jizdní řád také stále nemají....

Obrázek uživatele Honzique

6.1 jj


Proste jim to trva, nez to do vsech systemu nahazi tak, jak to ma byt..

Ale aspon jsme se tu dozvedeli, jak tu kdo jezdi do zamestnani:)

6.1.1 Myslím, že mnohem více !


Řekl bych, že jsme se dozvěděli mnohem více a nejen, kdo jak dojíždí do Prahy Eye-wink. Jednak se ukázalo, že je to opravdu lukrativní trasa, kde je celá řada důvodů ji obsluhovat. A také se hodně ukázalo, že  cestovat do Prahy vlakem může být dost zajímavá myšlenka, zvlášť pokud by se opravdu nemuselo ve Všetatech přesedat a koncovou stanicí by nutně nebylo třeba i jen Hlavní nádraží. Vždyť, do Prahy se jezdí za prací ( kamkoliv), za kulturou různého druhu ( památky, restaurace,divadla), za sportem, i jako přestupní stanicí v cestě třeba i mnohem dál. A možná, že to vědí i autobusové společnosti, které by těžko vozily cestující z Mělníka až někam do Vršovic, Smíchova, či Chuchle a Dobříše Smiling.

6.1.1.1 Re


No já bych ČSAD nezavrhoval, dělají svoji práci dobře, řidiči autobusů jsou vstřícní, úslužní, a jezdí za velmi rozumnou cenu, rozhodně nižší konkurence. V autobusech je pak bez výjimky čisto, prostě je radost se svézti do, nebo z hlavního města.

My, kteří jezdíme vlakem za cca poloviční cenu (oproti autobusu), bychom pak pro sebe neměli často ani celou dvousedačku a museli si dávat bundu a další věci potupně na věšák, nebo na nosič nad hlavou. A to vůbec nemluvím o horovém zážitku, kdy si nemohu natáhnout nohy, protože někdo sedí i naproti mně. Ano, místa je i tak více než v autobuse, ale stejně..... mějte s námi prosím soucit! Prosím plaťte dál ČSAD! 

Tato výjimečná dopravní společnost to s Vámi myslí dobře! "Kdyby ČSAD nebylo, museli bychom si ho sami vytvořit ..."  

6.1.1.1.1 Tak..


... určitý vztah mám k oběma Smiling , ale je fakt, že vláčkem se raději svezu ( mnohdy rychlejší a pohodlnější. Zkus být autem v Nymburce či Kolíně dříve? Ale, samozřejmě ne všude a ne vždy.  Pojme více lidí a je pohodlný a vhodný zvlášť na dálku). Skutečně, se tu před několika lety probíralo přímé železniční spojení z Mělníka přes Prahu až dokonce do Dobříše, které by umožnilo vlastně cestovat přímo až někam na jih Prahy, což může být pro některé pracující zajímavou alternativou. Nevím, že to usnulo Eye-wink. Takový náš S-Bahn ( Schmilka-Dresden-Meisen). Proč nemít obě možnosti, když by to šlo a třeba by to někdo využíval Smiling.

6.1.1.1.1.1 české dráhy


Vůbec mívali lepší spoje....když jsme se před 10-ti lety nastěhovali na Mělník tak jezdíval přímý spoj z Mělníka až tuším do Chebu přez Ústí n. L. , Bílinu, Most, Chomutov...do Klášterce n. Ohří kam jezdíme k rodičům ..... pak udělali to, že se muselo přestupovat v Ústí n. L. západ .....a teď se musí přestupovat minimálně 2x ....protože vlaky které staví v Ústí n. L - západ zase nejedou směr Chomutov a tak se musí jezdit přez nějaké Úpořiny aby mohl člověk přestoupit v Bílině na ten správný vlak....

6.1.1.1.1.1.1 :-)


Tomu faktoru, který to změnil se říká ekonomická realita. Dráhy holt už nemůžou provozovat vlak, kterým jedeš jednou za dva měsíce k babičce a jinak nikdo. Ani tento socialistický moloch si už nemůže dovolit každý rok zaseknout 30.000.000.000,-Kč sekeru Smiling

6.1.1.1.1.1.1.1 To je všechno poněkud jinak.


Přes Mělník jezdí každou hodinu vlak v každém směru. Směrem k severu končí všechny spoje v Ústí-Západ a na druhou stranu jezdí couráky každou lichou hodinu do Lysé a každou sudou hodinu rychlíky do Kolína. Odjezdy jsou udělány tak, aby si je cestující zapamatoval. Pokud tedy jede courák v 16.18, tak další jede v 18.18 atd. Ano, jezdívali tady kdysi přímé vlaky i mnohem dále, ale všude se přikročilo k taktové dopravě. Železničáři totiž nepovažují přesedání za překážku, jako řada cestujících. Je to ale také důvod, proč jen málokdo se vypraví do Prahy vlakem, když jezdí přímý autobus a autobusák je blíže.

Kdybych vám dal k disposici spoj, která pojede přímo do Prahy se zastávkou ve Všetatech,Neratovicích, Vysočanech, Hlaváku a někam dál než třeba jen do Vršovic, a bude na Hlavním nádraží za 45 minut, tak mi neříkejte, že při rozumné ceně by-ste o tom nezauvažovali? On tady byl o tom tenkrát jednat snad s radnicí nějaký papaláš a chtěli udělat linku až do Dobříše ( psali o to snad i noviny), ale lidé už buď zapoměli, nebo to nechtějí hledat. Jinak kousek za hranicemi z vesničky Schoena vyráží snad každou hoďku přes Bad Schandau a Drážďany do Míšeně linka S1 ( příměstská doprava), takže to vlastně není žádný náš nápad.

6.1.1.1.1.1.1.1.1 Bus x vlak


Jo, o jedné železniční lince S (S3 nebo tak něco) Mělník - Dobříš se uvažovalo, psalo. Ale asi by o to nebyl takový zájem. Kdo z Mělníka by to využil až do Dobříše? Pár lidí a to možná o víkendu na výlet. Že se v tom směru nic nekoná, je vcelku jedno. Spojení Mělník - Praha vlakem úplně ideální není, už jen kudy (obklikou) a po jaké (jednokolejné, neelektrifikované) dráze to vede. Důležitější je podle mne je co nejrychlejší napojení Mělníka do PID (ME-Pha) a to alespoň autobusová spojení. Snad by to mohlo přinést levnější jízdné či možnost nákupu kuponu na OpenCard a tedy pohodlnější a rychlejší odbavení. Mělník není takové železniční město jako třeba Kralupy, které to železniční spojení díky své poloze na koridoru mají mnohem lepší. Mělník by měl zůstat "autobusové město", s kvalitní autobusovou dopravou a jejím zázemím (tzn. alespoň výrazně zkvalitnit stav autobusových zastávek). Vlakové spojení by však mělo zůstat zachováno nejméně v té podobě jako teď, protože ty vlaky stále dost lidí a studentů používá.

6.1.1.1.1.1.1.1.1.1 Děkuji.


Vlastně musím poděkovat za komentář, díky němuž jsem se letos prvně podíval do železničního jízdního řádu, který bude od 9.12. platit. Zajímavé čtení. Něco je tam možná už déle, ale koho zajímá přímé železniční spojení  Mělníka s Prahou ( a viděl jsem v létě jít dost lidí od jednoho takového spoje), tak vězte, že je tomu takto:

Mělník-Praha v pracovní dny  6.39  12.10  16.10 . Na Hlavním nádraží jsou tyto povětšinou zastávkové vlaky za hodinu a dalších 10 minut jedou ještě do Vršovic, kde končí.

Praha-Mělník v pracovní dny s příjezdem na Mělník v 11.44 15.50  19.50  a  23.50 (  tato spoj denně) . Také všechny jedou 70 minut z Vršovic a 60 minut z Hlavního nádraží.

Letos je tu taková novinka. Přibyl nám vlak s názvem Kokořínsko, který bude jezdit o sobotách a nedělích od 1.6. do konce srpna. Vyjede z Vršovic, na Mělníku bude v 8.59, a pak pojede zastávkově přes Mšeno a Mladou Boleslav do Lomnice nad Popelkou ( poblíž hradu Trosky), kde spoj končí. Při zpáteční cestě jede z Mělníka v 16.52 do Vršovic.

Co by to bylo za jízdní řád, kdyby tam člověk každý rok nenašel něco nového Smiling? To by byla i trochu nuda Eye-wink. A tak vězte ( pro tu paní, co jezdí občas do Klášterce nad Ohří a musí přestupovat), že jsem našel přímou spoj Bilina-Štětí s příjezdem ve 23.15 do Štětí. Kdysi tento vlak ( tato spoj)  jezdil z Ústí až do Lysé, později jen na Mělník, pak do Štětí, znovu na Mělník a letos tedy bude jezdit z Biliny do Štětí Eye-wink.

6.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2 pro nás...


už to není cestovat vlakem do Klášterce.....vycházelo to výhodně když jsme měli kilometrickou banku a byli jsme jen dva...teď máme děti, z toho už jedno platící....a tak to vychází jen "trošku" výhodněji cenově.....ale cestovat přez 3 hodiny vlakem, kde ani nemáte jistotu že najdete nějaký slušný kout na jízdu s dětma.....to raději dáme víc peněz za auto...vyrazíme kdy chceme se zastávkama kde potřebujeme a máme to v klidu....bez přestupů....ale cestování vlakem nezavrhuji..

6.1.1.1.1.1.1.1.1.1.2.1 Souhlasím


... a dávám bod. Také více využívám auto, Dovolím si vás však seznámit se zajímavou jízdenkou Labe-Elbe, která platí každý den jenom v Mělníku, Ústeckém kraji a západním Sasku ( 50 km za Drážďany). Existuje ve verzi pro jednoho za 200 Kč, nebo rodinná za 400 Kč, a když si ji tady ráno koupíte, tak až do 4 hodin do rána dne příštího na ni můžete ve zmíněném teritoriu cestovat.

6.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1 Kupón PID


Na vlaky ze Všetat do Prahy lze uplatnit také kupón PID. K pražskému kupónu za 550,-/1měsíc stačí dokoupit 4 pásma za 920,-Kč/1měsíc. Cestování je to nesporně pohodlnější a je super dojet v klidu do centra Prahy. Pracuji nedaleko Budějovické a časově to nevychází tak nevýhodně oproti autobusu.

5 osobně to beru jako


osobně to beru jako hodně špatný vtip..

momentální situtace je taková, že mezi 6:00  a 8:00 jezdí 20 přímých spojů do Prahy

od 10.12. jich bude jezdit 5 !!, z toho 3 v rozmezí 7:00 - 7:05

dojíždím každý den do práce do Prahy, ale dle nových jízdních řádů mám smůlu, jelikož žádný autobus pro mě není použitelný. Vodím ráno syna do školy do družiny, ta otevírá v 7:00. Abych stihl autobusy jedoucí v 7:05 je bez šance a čekat na další spoj do 8:15 je nesmysl. Takže zbývá auto, z čehož tedy nadšený nejsem, jelikož náklady na dojíždení do práce mi tímto vzrostou dvojnásobně....

opravdu změna za všechny prachy, zajímalo by mne kdo to vymyslel. Chápal bych kdyby ty spoje měli malou vytíženost, ale kdo ráno dojíždí do Prahy ví jak to v těch busech vypadá, osobně nastupuji u Cukrovaru a jsem rád když si sednu, velice řasto stojím....

5.1 Tak asi


...se otevírá prostor pro nového možného dopravce, pokud se najde. Úsporná opatření? Na lince Mělník-Praha?

5.1.1 nerabus


Hlavně že před několika lety vyštípali z Mělník -> Praha Nerabus... A teď se asi nedostanem do práce pořádně... Doufám, že toho Nerabus využije a vrátí se zpět...

5.1.1.1 Zajímavost.


Ano, to snad většina z nás pamatuje s Nerabusem.

 Ještě tu mám takovou zajímavost. Podíval jsem se, jak ráno jezdí do Prahy z Mělníka vlak a je to docela zajímavé počtení. V 6.39 jede dokonce přímák spěšňák s příjezdem na Hlavní nádraží v 7.40 a dál do Vršovic. Jinak to jede například: 6.04- 7.13, 7.04-8.13, 7.40- 8.40, 8.04-9.13. Jen je to vše o přesedání ve Všetatech a samozřejmě je otázkou, jak přesně tam přijede vlak z Turnova, zvlášť v tomto zimním období. Někdy vlaky zpoždění mají, ale mnohdy se jim křivdí. Zde se můžete sami přesvědčithttp://kam.mff.cuni.cz/~babilon/zpmapa2 , jak to s těmi zpožděními je. Často je mají hlavně mezinárodní rychlíky, ač sněhové závěje někdy udělají své.

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

4 ...


To je jistě nějaký nesmysl, mezi 8:15 a 10:50 nevidím z ME do PHA žádný přímý autobus (datum 12.12.), to není možné, přece. To tam jistě ještě není zadaná (nejméně) jedna linka. A dávám za pravdu Sokratovi, že pokud je to tak, je nejvýhodnější jet vlakem s přestupem ve Všetatech, bo dojedete až na Hlavní nádraží za stejnou hodinu, jako dnes strávíte v busu + metru. Jenže ne každý jede do Prahy na Václavák a jižněji.

4.1 jen bych dodal


většina Mělničanů bydlí 15-20 minut od nádraží a vlak jede minimálně hodinu. 

4.1.1 To bych tak nekritizoval.


V každém případě to je možnost a pokud si vzpomínám, tak nám tady kdysi mazali med kolem huby, že tady budou jezdit přímé vlaky z Mělníka přes Prahu do Dobříše. Ano, je to na hodinu, ale když sečtete dobu jízdy autobusem a metrem a třeba i čekání, tak to zas tak rozdíl nebude. A finančně? Jak kdy. Vlakem nejezdím ani tak do Prahy, jako spíš někam dál, ale to je vedlejší. V každém případě je to možnost a pokud pojedete z nějakého nočního pražského podniku, tak si možná rádi koupíte jízdenku na vlak.

3 Dá se někde stáhnout nový jízdní řád?


Kde se prosím dá stáhnout nový jízdní řád? Napadlo mě jen prohlížení přes Idos..

Díky, S.

3.1 Třeba tady


http://portal.idos.cz/Search.aspx?c=7&mi=2

,ale neznám číslo linky a nechci toteď  hledat.

2 Autobus do Prahy?


Kde jste to slyšel? Já naopak slyšel, že bude spoj ze Štětí do Prahy posílen, protože jezdí jen 5x denně...

2.1 Idos


Právě jsem se podívala na Idos a cvičně zkusila zadat např. 17.12. v 7.00 hod, autobus Štětí - Praha a je fakt, že jsem už na několikáté stránce a autobus přes Mělník žádný Sad Tak doufám, že je to jen tím, že ještě na Idosu není nový jízdní řád a nic to zatím "neukazuje" (?) ..

Jdu se podívat na MHD..

1 To ani nevím.


Asi by to chtělo nějaký odkaz, abychom byli v obraze. Do Prahy dnes ani moc člověk nepotřebuje, pokud tam nepracuje. Myslím ale, že jsou případy, kdy se vyplatí zauvažovat o cestě do Prahy vlakem a ještě se ušetří za metro.

1.1 jde o tuto linku


155731Praha-Mělník-Štětí


už ji chtěli zrušit před dvěma lety viz http://melnicky.denik.cz/zpravy_region/lide-z-kel-budou-na-autobus-cekat-marne20110117.html

1.1.1 Díky za odkaz.


Teď jsem našel toto: ( téměř vše, co jezdí přes Mělník)

http://portal.idos.cz/Search.aspx?mi=4&c=2  

 

Zadejte Mělník a zatrhněte příměstské a dálkové spoje.

Jenže tady je jen napsáno, že to platí od 10.6.2012.

Diví se ještě někdo, že lidé remcají? A teď nemyslím jen dopravu. Tihle lidé, co o tom rozhodují, tak by si měli vyzkoušet, jaké to je, když se musí brzy vstát, nastartovat a případně omést sníh s auta, a parkrát se projet za tmy a mlhy.

1.1.1.1 ono to není jen o nastartování auta...


Mého muže to bohužel postihne hodně....

Jezdí v 6:20 do Štětí....občas se mus talo že mu autobus ujel před nosem...nebo na zastávce ani nezastavil a pán mu druhý den jen řekl že ho neviděl! Pak musel čekat do 7:00 na další autobus..ten ale zrušili.....

Takže by musel běžet od Kauflandu na vlakové nádraží...tak aby stihl vlak nekdy kolem 6:50....

No a domů jezdil v 16:00 ze Štětí....ten autobus zrušili....o hodinu dřív končit nemůže aby jezdil v 15:10.....no a další jede v 17:55....tedy o DVĚ hodiny později......pak už mu nezbývá než jít téměř půl hodiny nahoru na vlakové nádraží...v Mondi to má přez celý areál k vrátnici a pak ještě od vrátnice zase zpátky nahoru k nádraží....

No a nebo jezdit autem o téměř 1.100,- měsíčně dráž.....a nebo nechat předělat auto na plyn (25.000,-) a jezdit autem....

No v dnešní době kdy si člověk nemůže dovolit přijít o práci...je to dost těžké rozhodování...v televizi člověk stále slyší že když se zvedne DPH tak jak domácnosti zaplatí měsíčně o desítky či stovky měsíčně víc....a u nás ve finále hrozí že kvůli zrušeným spojům zaplatíme víc dokonce o tisíce....

 

Manžel už jim včera psal e-mail ale pochybuju že na něj vůbec kdokoliv odpoví.......Jen je mi divné že ty linky zrušili tak hezky v tichosti....ani na jejich stránkách jsme nic o tom nenašli...nějaké upozornění, varování....když si vezmu že bych byla školák a šla na 7:00 na autobus....a on nejel....a vlak by v tu chvíli byl už také pryč....

1.1.1.1.4 Pohodlnost...


Já to opět beru trošku jinak, ale neberte mě, prosím, vážně... Pokud bych měl opravdu z Mělníka dojíždět do Prahy nebo do Štětí, tak určitě zvolím autobus. Za prvé bych asi po cestě do práce dospával. Pokud bych nedospával, tak bych si čistil mobil od SMS, běhal po internetu a četl si v rubrice Zpravodajství apod. Za druhé by mě ráno asi nebavilo škrábat namrzlé sklo, měnit kolo, které by mi schválně někdo vypustil nebo sháněl policii, protože by na mém místě auto nestálo popř. by bylo vykradené. Za třetí jak už bylo zmíněno, tak bych se asi za silného deště, větru, vánici, sněhu apod. bál někam jet. Takhle člověk skočí do autobusu, prospí se popř. vleze přes mobil na internet a nemusí nic řešit. Autobus je sice pomalejší než auto, ale ona když je kolona, nehoda, uzavírka, tak to časově vyjde stejně autem, jak autobusem. A ona někdy jízda autobusem, když nejsou využité všechny zastávky a nikdo tam nečeká, tudíž tam řidič nestaví, je celkem rychlá. Jestli je to levnější, to nevím. Z Mělníka do Štětí to stojí 27 Kč. Nejsem expert, ale myslím si, že autem by to bylo dražší. Samozřejmě kdyby jelo vícel idí, tak by to šlo. No a v neposldní řadě si dneska člověk auto ani pro svoji nákladnost pořídit nemůže. Opět auto nemám, tak tomu moc nerozumím, ale platí se povinné ručení, pojistka, výměna pneumatik, tankování benzínu, měnění oleje, myčka, nemrznoucí směs a já nevím, co všechno se ještě kupuje.

1.1.1.1.4.1 Rikitane


..., zajímavý příspěvek, ale buďte rád, že chodíte jenom ze Pšovky pod vršek. Myslíte si, že kdyby jste jel autobusem do Prahy, že by to bylo, jak říkáte? Stál by-jste na jedné noze v kabátě v přetopeném autobuse v uličce. Člověče, já nevím... Mohu vám říci jen to.. Buďte rád, že máte  práci v místě bydliště. Bylo by ideální, kdyby lidé nemuseli někam jezdit a mohli si v místě bydliště vybírat práci, ale to by se toho muselo moc změnit. Podnikání snad 15 let stagnuje. Neberu pensiony a restaurace.

1.1.1.1.4.1.1 Stání v autobuse


Sokrate, je pravda, že když jedu někdy do Prahy, tak opravdu v autobuse stojím, znám to. Člověk by nikdy nevěřil, že v sobotu a v neděli bude stát v autobuse, který jede v 04:53 ze Pšovky do Prahy. Na Pšovce nastupuji jen já a jedna stará paní, která v Praze pracuje, pak Podolí, Nemocnice nastoupí tak 8-10 lidí, na Pivovaru tak 5-8 lidí a na autobusáku 20 i více lidí a někteří skutečně z autobusáku až do Holešovic stojí. Jezdím pravidelně na rozsvícení stromku na Staromák a mohu říct, že se mi 2x stalo, že mě řidič do autobusu nevzla a nejen mě - byla naplněna kapacita a těch cca 10 lidí, které nevzal, muselo čekat 2 hodiny na další autobus. Takže situaci znám. Ale opět nechápu to mínus. Netuším, za jakou větu či domněnku jsem ho zase dostal. Z platu mi zbývá pro vlastní potřebu 2000 Kč na měsíc a neumím si představit, jak za 2000 Kč krmím auto benzínem a zbytek schovávam na poplatky (povinné ručení, pojistka, prohlídka, olej, Fridex, lékarnička)...

1.1.1.1.4.1.1.2 Měl byste přehodnotit


Měl byste přehodnotit svůj život, protože 2000 měsíčně zbydou jen člověku naprosto neschopnému. Říká člověk po škole, kterému zbyde po zaplacení živobytí desetkrát tolik.

1.1.1.1.4.1.1.2.1 Přehodnocení


Na tom se už pracuje... Stěhujise z baráku to bytovky (náklady klesnou cca o 6000 Kč), přestanu dotovat neúspěšné podnikání mé ženy (další 4000 Kč ušetřím) a po očku už koukám po jiném pracovním uplatnění.

1.1.1.1.4.1.1.1 Re:


Už jsem zpátky. Tak to mínus není ode mě, ale dal ho někdo, kdo si myslí, že se tu zbytečně ozýváte. Tady se řeší spojení autobusem z Mělníka do Prahy. Jako co? To se ví odjakživa, že do Prahy je to vždy narvané a o spojení s hlavním městem je odtud pochopitelný zájem. Na železnici si třeba noví dopravci hlavně vybírají dopravu po lukrativních tratích, kde se vydělává. nebudou přece jezdit po nejistých lokálkách.

To, že Vy ( nebo Ty Eye-wink Smiling) ( Mám Vás chlapče rád, ale nepotěšil jste mě a ani já vás nepotěším.) děláte někde za moc málo, to je vaše blbost. Možná, že k tomu je pádný důvod, pak se omlouvám, ale potom tedy neřešte autobus do Prahy. Nevím, ale ze školství kdysi dávno uteklo právě kvůli penězům spousta chlapů, školství se zvrhlo, chybí autorita, přišla šikana od žáků a už je potřeba, aby ty chomouti co o tom rozhodují se chytli za rypáky a začali to řešit. A už jsme zase jinde. To by se musel člověk pořád rozčilovat.

1.1.1.1.3 taky jezdím do Mondi


už dost let a to autem, busem to je velká ztráta času.Bydlím taky u Kaufiče a vlak je daleko jak tam i tady. Manželka zase jezdí na Bulovku a tam je to vlakem nesmysl.

1.1.1.1.3.1 no a co nějaká spolujízda?


Nedala by se domluvit?

1.1.1.1.3.1.2 jj dalo


jen nejezdím úplně pravidelně

1.1.1.1.3.1.1 Ano,


... dnešní situace  v dopravě skutečně donutila lidi k těmto řešením, ale v mlze a sněhu vás lituju. Tak to je pěkný příklad, jak může být Mělníček užitečný Eye-wink.

1.1.1.1.2 To není myšleno


... špatně, aby-ste se neurazila. Ale vemte si, že jsou lidi, kteří vstávají v 7 hodin a zaměstnání mají v budově, kde bydlí, nebo jdou 5 minut pěšky někam na úřad do tepla. A nevíte, zda se tomu některý z nich nepochechtává a přitom si mne ruce, jak si pěkně žije a že ho tyto problémy vůbec nepálí. A to není jen toto.

1.1.1.1.1 Není to jen o...


..... jak píšete. Ale, nevím, proč hned psát, kdo kde co děláme a jak tam jezdíme, nebo jsme jezdili.

Ale, docela vás chápu. Máme tu v ME továrnu, kde ty zaměstnance nechápu a raději bych jezdil kamkoliv jinam.


https://www.traditionrolex.com/7