https://www.traditionrolex.com/7

 Rozsvícení Vánočního stromu na náměstí. | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Rozsvícení Vánočního stromu na náměstí.

Dobrý den všem,

nevíte někdo prosím kdy a v kolik se bude rozsvěcet vánoční strom na mělnickém náměstí??? Mě se to nedaří zjistit.

 

Díky za info

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 Výzdoba na Mělníku


Nechci rýpat a těším se na mínusy (u příspěvku, že nejezdím autem a chodím pěšky, jsem měl mínusy dokonce tři), ale výzdoba na Mělníku je opravdu "luxusní". Když se zaměřím na vyzdobené výlohy obchodů na Mělníku, tak opravdu "nádhera" Jdu od náměstí Karla IV. k Pražské bráně. Vlevo zlatnictví - nevyzdobené, pak obchod Toronto People (nebo jak se jmenuje - nevyzdoben). Vpravo drogerie Teta (vyzdobená pěkně) a nové zlatnictví a hodinářství přímo pod branou - také krásně vyzdobené (velká pochvala). Jdu dál a nalevo ovoce-zelenina Dvořák. Ve výloze granule pro psy - opravdu krásná výzdoba. Vpravo salátový bar Prajz. Kdyby tam měl pan Prajz na té černé tabuli na křídu nakreslený vánoční stromek nebo čerta, tak by to bylo fajn, ale nápis "Párek v rohlíku - 15 kč" je opravdu sváteční. Dále ulicí Svatováclavská - vlevo ten sport - kdyby na ty rybářské pruty, co jim tam visí, přidělali kapra nebo na vlasec navlékli kouli, tak by udělali lépe, jinak nuda. Dále vlevo květinka - tam výzdobu není udělat kde, ale alespoň tam prodávají adventní věnce se slevou. Dále vlevo kavárna Corso - nádherná výzdoba. Nejnavštěvovanější ulička cizinci, kde jich projde stovky za měsíc prosinec, se alespoň díky této kavárně může pyšnit. To ale tato ulička s výzdobou končí. Vpravo oční optika, knihkupectví - po výzdobě ani památky. A co se týče restaurace u Svatého Václava nebo U Rytiřů, tak tam Vánoce ani neznají. Ještě, že ta čínská restaurace má věnec na vratech. A u zámku je to bída sama o sobě. Ten stánek se svařákem a punčem, který má ještě v 10:00 hod. zavřeno - no nevím. Toho pána mi bylo líto. Ten štrůdl, co tam měl a babán v čokoládě, mu asi při vyšším mrazu trošku pomrzne. Naopak ná nádvoří zámku pěkný strom - o dost rovnější než na náměstí, takže velké plus. Když to shrnu a porovnám se Štětím nebo Litoměřicemi, tak je Mělník dost pozadu. Snad alespoň stromečky na náměstí Míru, které ozdobí MŠ, budou trošku vypadat k světu.

Obrázek uživatele malý princ

5.2 Vánoční výzdoba


A ony už jsou Vánoce, Rikitane? Já myslel, že včera začala teprve doba adventní, která by měla být přípravou na onen PŘÍCHOD (Vánoc). Nepodléhejte tolik intenzivní mediální a konzumně-komerční masáži, prosím.

5.1 Výzdoba


Nebojte, ono se to rozjede... jak uvidí soused souseda, že "už má", tak bude mít taky, i když to pravděpodobně zase bude o barevné hudbě. Zrovna ten stánek u zámecké brány včera večer vypadal celkem dobře - jen ti zákazníci chyběli. Snad nechcete zřídit funkci kulturního referenta, nebo vánoční policie? Eye-wink

Tak mě napadá... že bychom konečně mohli pořádně bojkotovat santaklausovy obchody, nebo se aspoň zmínit do knih přání a stížností, jako u Pribiňáků...

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

4 už svítí


...

3 Mělník


Co já pamatuju, tak na Mělníku nebylo kromě vinobraní a v posledních letech běžek, koštu nebo farmářských trhů nikdy nic. Město pro své obyvatele nikdy nic nedělalo. Mělničáci se tak naučili sedět doma a do centra vůbec nechodit. "Lenost" obyvatel je vidět i na poslední návštěvě koncertu v kulturáku, kam prý dorazilo sedm lidí. V okolních městěch i vesnicích to žije mnohem lépe (Kralupy, Bezno...). Lidé se tam naučili za kulturou jezdit i z okolí. Z toho všeho plyne, že mělnická radnice radši žádnou akci nezorganizuje a nechá si raději svého "líného" mělničáka sedět doma. Co kdyby náhodou přišel a my pro něj pak museli dělat a platit další akce, které by po nás "nedejbože" chtěl? Naštěstí to třeba farmářské trhy trochu změnily a centrum začalo alespoň obtýden o sobotách trošku žít.


Na Mělníku jsem žil 24 let svého života. Před šesti lety jsem se z Mělníka odstěhoval na Řepín kde žiji se svojí rodinou. U nás jsou ve vedení obce alespoň "obyčejní smrtelníci", tzn. lidé, kteří znají starosti a "potřeby" svých spoluobčanů a něco pro ně dělají. V sobotu tak můžeme vzít děti a vyrazit na příjemnou akci:

P O Z V Á N K A

Obec Řepín, Základní škola a Mateřská  škola Řepín, Knihovna Řepín a Sbor dobrovolných hasičů Řepín

Vás zvou  v sobotu 1. prosince 2012

na tradiční Zpívání na schodech a slavnostní rozsvícení vánočního stromu, letos před školou u kostela.

Program:

14,00 – 18,00 hod.

Výstava vánočních dekorací a dárkových předmětů společně s vánočním jarmarkem - v prostorách školní jídelny (adventní věnce, svícny, obrázky, textilní dekorace, výšivky, pleteniny, háčkované dárky, keramika, šperky, drátované a další drobné předměty)

 17,00 hod.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu

 17,00 -18,00 hod.


Zpívání na schodech - vystoupení žáků ZŠ a MŠ Řepín

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

3.1 Mělník?


Víte, nechci si přihřívat vlastní polívku opakováním, že v Mělníku letos trhy budou (20.-23.12.), hlavním pořadatelem JE město (potažmo MEKUC a dvě neziskovky), a trhy tu byly i v minulých letech (okrem loňska, kdy byl pouze jednodenní jarmark, protože se do poslední chvíle netušilo, jak to bude s nešťastným revitalizováním náměstí).

Ale právě tuto sobotu je v Mělníku (jako již asi osm let pokaždé) velký několikapatrový jarmark, který pořádá Regionální muzeum.

Tohle fňukání, že se v Mělníku nic neděje, mi ve světle vlevo vystaveného přehledu, kam se dá jít v příštích 7 dnech, připadne jako zbytečné, právě s ohledem na to, že pak se něco děje, a ti, pro které se to dělá, nepřijdou.

V kulturáku jsem byla na filmovém představení Jistota nejhoršího a byli jsme tam tři Sad . Na druhou stranu tento týden na představení Švandova divadla bylo ze 2/3 plno. Lidi to prostě asi nezajímá, jak u toho nejsou párky, nebo nevystupují jejich vlastní příbuzní (nebo někdo, koho z nají z 1. programu televize), tak se nikam nevydají. Jen nemyslím, že je to primárně vina vedení našeho města.

3.1.1 Kultura na Mělníku


Lukáši, nářky o nekulturním Mělníku, kde se nic neděje, se mohou datovat do doby před deseti lety, kdy se toho opravdu dělo málo (což byl jeden z důvodů, proč jsme začali filmový festival Krišpín, proč kapela Skiffle-beat začala hudební SOSfest atd. - prostě jsme s tím sami coby "mladí lidé z našeho města" chtěli něco udělat). Ostatně na podobném principu začali Mělníček.cz, protože tady komunitní web chyběl.

V posledních několika letech se toho děje hodně, člověk to ani všechno nestihne, ač by chtěl. Aktivních pořadatelů je na Mělníku celá řada, a není potřeba, aby tím primárním hybatelem bylo město - to by spíš mělo vytvářet podmínky a podporovat pořadatele. Jen někteří Mělničané asi nejsou sami dostatečně kulturní, jinak si to nedovedu vysvětlit, protože pokud tam není důležitou součástí alkohol, nebo nepřijede popkulturní celebrita, nebo tradiční vyprodávač MKD, tak se velké množství lidí nesejde, ačkoli jde o kvalitní pořady (divadlo, film, hudba...). Z hovorů s některými obyvateli města vidím, že ač jakoby touží po kultuře, nesledují, co se děje, případně se nezvednou a nepřijdou se podívat. Čímž se zase ta kultura nepodpoří, a tedy je možné, že daná akce či typ akce ve městě pojde na nezájem publika. Doporučuji např. divadelní představení v MKD, která zmiňuje i Želva. Musíme si pomáhat s J. Macháčkem bylo výborné, stejně tak Kdo je tady ředitel s M. Dlouhým. Další kvalitní představení mají pokračovat. A pořadatelem je městská o.p.s. Mělnické kulturní centrum (www.mekuc.cz). 

Jak píše níže Čop, není lepší řešení stavu, s nímž nejsem spokojen, než vlastní iniciativa a aktivita. Tak to platí se vším v životě. A takových lidí je na Mělníku naštěstí čím dál víc. Patří jim velký dík.

Je dobře, že na Řepíně to žije, a musím říci, že mne to u této obce ani nepřekvapuje. 

Ondřej Tichota
t.č. opoziční zastupitel za sdružení nezávislých a TOP 09

2 Kde: u stromu Kdy:


Kde: u stromu

Kdy: každý večer

 

Tady se na oficiální zahájení raději nehraje :-D 

1 strom


To nevím ale raději se pujdu kouknout na staromák, než na tuhle chuděru, kde už minulej rok nebyly žádný trhy.

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

1.2 Vánoční trhy ale letos budou :-)


.. a to poslední čtyři dny před Štědrým dnem. 

http://melnicek.cz/node/11637

1.1 No já ten "náš"


No já ten "náš" mělnickej včera viděla... Takový "buřtík" je to, trochu se jim asi smrskl, hihihi. Slušely by mu aspoň nějaké ozdoby, ne jen světýlka... škoda... No nic no, Vánoční dění na Mělnickém náměstí je opravdu tragedií Sad

Staromák je fajn, jezdíme tam vždy až 23.12., na rozsvěcení se mi nechce, moc lidí mi nedělá dobře a navíc máme prcka... tak si to ani netroufnu

1.1.2 :-)


A co třeba zkusit zorganizovat nějakou akci se zdobením stromu? Město by na to určitě slyšelo, myslím, že by se zapojili i lidi kolem Želvy, MEKUC... Nebo jen budete šít do té "tragédie"?

1.1.2.1   Nebudu šít, i


 

Nebudu šít, i když šiji Smiling

Ale pro Vaši spokojenost, chystám se se synkem dát na stromeček pár pro nás již nepotřebných ozdobiček - třeba se někdo přijdá Smiling)) co Vy na to :o)))

Troufám, že zorganizování akcí na zdobení stromu se meze nekladou - takže hurá do toho - my Vás podpoříme :o)

1.1.1 taky si myslím,že mohl být vyšší


Taky si  myslím,že by mohl být vyšší,krásný nový vzhled náměstí by si to zasloužil.Škoda,dětičky byli taky zklamané,tak doufám,že to rozvítí jako každoročně Edy Soukupa vinotéka.Smiling

1.1.1.1 To je teda stromeček


Malej a křivej. Takovej qvasimóďáček jeden ještě špatně ustrojenej, na jedný straně modrej na druhý bílej. Ty ho chudáčka vymódili.


https://www.traditionrolex.com/7