https://www.traditionrolex.com/7

 Akce „Miluji“ | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Akce „Miluji“



Na datum 13. prosince 2012 nebude v dobrém vzpomínat sedm mužů ve věku od jednadvaceti do třiceti let z Mělnicka a Prahy – východ. Jedná se o členy organizované skupiny, která delší dobu distribuovala v Neratovicích marihuanu. Šlo o výnosný byznys, u části z nich zisky z prodeje tvořili jediný příjem. Dle odhadů si každý ze skupiny přišel řádově na desítky tisíc korun. Drogu měli zčásti z vlastních zdrojů a část poptávky pokryli marihuanou sehnanou na Mělnicku nebo i mimo náš region.

Včera večer však spadla klec. Mělničtí detektivové ve spolupráci se Zásahovou jednotkou Policie ČR, Středočeského kraje, podezřelé zadrželi a umístili do policejních cel. V rámci akce proběhlo osm domovních prohlídek, při kterých policisté zajistili dohromady cca jeden kilogram marihuany připravený (nasáčkovaný po jednom gramu) k prodeji. Dále nalezli indoorovou pěstírnu marihuany, kde zajistili osmadvacet vzrostlých rostlin morfologicky odpovídajících rostlině konopí. Rostlinný materiál bude podroben odborné expertize. V době prohlídky byla pěstírna připravena pro dalších cca 300 rostlin.

V současné době probíhají ve věci další úkony. Policejní vyšetřovatel v dohledné době zahájí trestní stíhání mužů pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do deseti let. S největší pravděpodobností bude ve věci policejním orgánem dán podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7