https://www.traditionrolex.com/7

 Vykrádání bytů na mělnických sídlištích | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Vykrádání bytů na mělnických sídlištích

Městská policie Mělník v těchto dnech reaguje na zvýšený počet majetkové trestné činnosti a to zejména na vykrádání bytových jednotek v panelových domech. Od začátku roku již PČR eviduje šest takovýchto případů. Pachatelé těchto činů se nebojí ke svému jednání využít ranních ani denních hodin. Tato skutečnost samozřejmě není Městské policii Mělník lhostejná a tudíž je připraveno opatření, které by mělo jednání pachatelů této trestné činnosti ztížit a popřípadě zamezit.

V těchto dnech služba strážníků bude směřovat právě na mělnická sídliště a to zejména v době, kdy majitelé bytů jsou v zaměstnání. Tudíž se bude jednat o dopolední a odpolední  hodiny. Dále bude ke společným hlídkám využit psovod PČR, který se strážníky spolupracuje již několik měsíců a to zejména v nočních hodinách. Nyní bude tato spolupráce také využita v denních hodinách.

Městská policie dále využívá monitorování problémových míst prostřednictvím kamerového systému, který je od ledna 2013 propojen i se služebnou PČR. Kamerový systém je v provozu jak v denních, tak v nočních hodinách a operátorky se v těchto dnech zaměří na všechna sídliště, kde hrozí trestná činnost ve spojitosti s vykrádáním bytů.            

Veškerá činnost městské policie je samozřejmě přijata s ohledem na opatření PČR. Je zde však jedna velmi podstatná skutečnost a to ta, že velmi záleží na přístupu samotných občanů. Žádáme tímto veřejnost, aby si všímala podezřelých osob, či věcí a neváhala toto zjištění oznámit na linku 156 (městská policie) či na linku 158 (státní policie). Pomoc veřejnosti může být v tomto případě naprosto stěžejní a nezbytná.

 

Ladislav Hošmánek, ředitel Městské policie Mělník



Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7