https://www.traditionrolex.com/7

 Řidiči si o víkendu zazlobili! | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Řidiči si o víkendu zazlobili!



Policistům na Mělnicku přidělalo, během uplynulých tří dnů, několik nezodpovědných řidičů práci a sobě nemalé starosti. Od pátku do neděle řešili policejní hlídky na komunikacích našeho regionu tři případy, při kterých hrál hlavní roli alkohol a nezodpovědnost.

Osmého března, po sedmnácté hodině, havaroval dvaačtyřicetiletý muž z Mladoboleslavska, u obce Střemy s osobním vozidlem Mazda 626. Kromě pomačkaných plechů na autě si šofér z karambolu odnesl ještě lehké zranění, se kterým byl následně hospitalizován. Při vyšetřování nehody bylo zjištěno, že si muž před jízdou neodpustil konzumaci alkoholu. Dechová zkouška skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,50 promile alkoholu v dechu. Dále policisté z oddělení ve Mšeně lustrací odhalili, že osoba neměla v dané době za volantem co dělat. Soudem měla totiž uložen platný zákaz řízení na dobu jednoho roku, který končí až na sklonku září 2013. Muž si zanedlouho převzal sdělení podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je vedeno na svobodě.

Policisté z oddělení v Lužci nad Vltavou kontrolovali dne 9. března 2013, po druhé hodině ranní, v obci Ledčice, osmadvacetiletého muže, z Mělnicka, který řídil motocykl Jawa 250. Motorkář pravděpodobně očekával, že v této roční době bude při řízení ještě zima, tak se před usednutím na stroj „zahřál“ požitím alkoholických nápojů. Tento závěr byl následně potvrzen dechovou zkouškou, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,44 promile alkoholu v dechu. Řidič si převzal záznam o sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti a na konečný verdikt o vině a trestu si počká na svobodě.

Největší problémy si způsobil třiačtyřicetiletý muž z našeho regionu. Včera, po půlnoci, jel s vozidlem Renault Laguna, ulicí Kokořínská, na Mělníku. Přitom se šoféra a automobil pokusila zkontrolovat hlídka městských strážníků. I přesto, že k zastavení užili varovná světla a rozsvícený nápis „STOP“, řidič nereagoval a z místa ujel. Následovala honička v přilehlých ulicích, při které pronásledovaný dvakrát najel na auto zasahujících strážníků a jen díky duchapřítomnosti jeho řidiče nedošlo k nehodě a újmě na zdraví, některého z účastníků. Zběsilá jízda skončila až v ulici Řípská poté, co si řidič laguny, chvíli předtím, prorazil kolo o obrubník. Přivolaná policejní hlídka z Obvodního oddělení Mělník, provedla u muže dechovou zkoušku přístrojem Dräger, který  naměřil pozitivní hodnotou 1,89 promile alkoholu v dechu. Policejní vyšetřovatel, ještě ten den, zahájil trestní stíhání opilého hazardéra, pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na šest let. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.



Zpravodajství

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 zastavení vozidla


Chtěl bych vědět, zda mohou strážnící MěP jen tak zastavit vozidlo. Podle zákona je jasné, za jakých podmínek mohou. Ale mnohokrát jsme svědky toho, jak to je ve skutečnosti. Kobra 11 v české verzi. Takže dle zákona 361 o provozu na pozemních komunikacích může zastavit vozidlo:

 

  • Strážník obecní/městské policie v uniformě – ten však může zastavit vozidlo pouze ve dvou situacích:

    • před přechodem pro chodce k zajištění bezpečného přechodu osob, jestliže to situace na přechodu či stav přecházejících osob vyžaduje,
    • jestliže řidič vozidla nebo přepravovaná osoba je podezřelá ze spáchání přestupku týkajícího se bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích.

Strážníci obecní policie tedy nemohou zastavovat vozidla k namátkové silniční kontrole.

1.1 Nepřesnost a pochvala pro MP


Kde na Mělníčku je článek MP ze dne , kde je více     informací o zákroku. Vyplývá z něj, že nešlo o namátkovou kontrolu,ale zákrok byl vyvolaný jízdkou řidiče, který málem naboural jiné vozidlo. Tak bych usoudil pane Johan, že  strážníci jednali v tzv. krajní nouzi a to je dobře. Snad by jste nechtěl, aby takového piráta nechali jen tak. Co kdyby takový zabil někoho z Vaší rodiny, to by bylo řečí proč  ho někdo nazastavil. Mysím, že je třeba je spíše v dnešní době i pochválit. Takže chválím a Děkuji.

1.1.1 odověď


Článek je dan příspěvkem. A vůbec z něj není zřejmé, že řidič něco provedl. Pouze se tam píše, že strážníci se pokusili zkontrolovat vozidlo. To, že potom řidič ujel, je také jasné. Ale proč se pokoušeli kontrolovat vozidlo?? Vůbec bych nereagoval, kdyby se něco podobného nestalo před lety mě.Vezl jsme rodiče zoslavy, jel dle předpisů a střízlívý. Před moje vozidlo hodilo myšku vozidlo mpíků a zablokovali mě a chtěli doklady. Tohle se Vám zdá normální?? Co když to teď bylo podobné. M2P  se nemá do dopravy vůbec míchat, neznají vyhlášku.


https://www.traditionrolex.com/7