https://www.traditionrolex.com/7

 Městské kamery odhalily opilého šoféra | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Městské kamery odhalily opilého šoféra



Jednadvacátého března, letošního roku, kolem dvaadvacáté hodiny, si operátorka kamerového dohlížecího systému, který provozuje mělnická městská policie, všimla osobního motorového vozidla, pohybujícího se na místním náměstí a po přilehlých ulicích. Řidič nejel zrovna předpisovým způsobem, různě kličkoval, vyjížděl z jízdního pruhu a jeho chování vzbudilo podezření, že usedl za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Na místo byla vyslána hlídka strážníků, která automobil zastavila, za použití zákonem daných znamení, v ulici Bezručova. Muž, který vůz řídil, jevil známky podnapilosti a na místě nepředložil strážníkům žádné doklady a nebyl schopen doložit svou totožnost.

V ten moment do děje vstoupila hlídka policistů z mělnického obvodního oddělení, která se pokusila na místě osobu ustanovit. To se nepodařilo a muž následoval policisty na služebnu. Zde bylo ve spolupráci s cizineckou policií zjištěno, že se jedná o devětadvacetiletého cizince, který se doznal, že před jízdou popíjel. To nakonec doložil i výsledek dechové zkoušky. Přístroj Dräger naměřil hodnotu 2,55 promile alkoholu v dechu. Opilec po provedení nezbytných úkonů skončil v cele.

Zde si také, poté, co toho byl, po vystřízlivění schopen, dne 23. března 2013, převzal sdělení podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Následně celu opustil a další trestní řízení je vedeno na svobodě.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7