https://www.traditionrolex.com/7

 Dva muži řídili pod vlivem a jeden odmítal opustit odcizené auto | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Dva muži řídili pod vlivem a jeden odmítal opustit odcizené auto



Operátorka kamerového systému, městské policie Mělník, zaregistrovala dne 31. března 2013, po třetí hodině ranní, neznámého muže, který usedl, na náměstí Míru, do osobního vozidla Opel Vectra a pokusil se z místa odjet. Přitom však naboural další tři zaparkované vozy a o několik desítek metrů dále poškodil navíc kovovou lavičku. Na místo vyrazili strážníci, kteří v automobilu nalezli šoféra, který na první pohled jevil známky značné podnapilosti. Strážníci přivolali hlídku policistů z místního oddělení a jejich kolegy z dopravního inspektorátu. Policisté zjistili, že se za volantem vectry nachází šestatřicetiletý muž z Kolínska. Následná dechová zkouška, provedená přístrojem Dräger Mobile Printer, naměřila u osoby 2,32 promile alkoholu v dechu.

Opilý muž následoval policisty na služebnu, kde si poté převzal sdělení podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Při své „spanilé“ jízdě způsobil škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku cca 71 000,-Kč.

Dalšího opilce za volantem odhalila o den později hlídka policistů z Neratovic. Po patnácté hodině se muži zákona pokusili v ulici Na Výsluní zastavit a zkontrolovat osobní automobil VW Golf. Jeho řidič na výzvu nereagoval a pokračoval směrem k městské části Byškovice. Zde byl také po krátké honičce zastaven. Policisté zjistili, že Volkswagen řídil čtyřiadvacetiletý muž ze Šumperska. Zastavit se mu nechtělo, neboť si byl velmi dobře vědom toho, že do vozidla usedl pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,01 promile alkoholu v dechu.

I v tomto případě bylo muži dnešního dne sděleno podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Prvního dubna, letošního roku, krátce před čtvrtou hodinou ranní, v katastru obce Dřísy, se hlídka policistů z Kostelce nad Labem rozhodla zkontrolovat osobní motorové vozidlo Renault Clio. Jeho řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a začal ujíždět směrem na Brandýs nad Labem. Policisté po krátkém pronásledování vozidlo zablokovali, ale jeho řidič odmítal automobil opustit. Učinil tak, až po použití zákonem stanovených donucovacích prostředků. Policisté osobu zajistili a eskortovali na služebnu. Bylo zjištěno, že se jedná o jednadvacetiletého muže z Mělnicka, který má uložen zákaz řízení motorových vozidel, platný až do dubna 2015 a navíc si k projížďce vzal vozidlo, které bylo, jako odcizené, vyhlášeno v celostátním pátrání. Zadržený byl umístěn do policejní cely a zde si dnešního dne převzal záznam o sdělení podezření z trestných činů, krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které lze uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Všechna uvedená trestní řízení jsou nadále vedena na svobodě.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7