https://www.traditionrolex.com/7

 Víte, kdy začíná léto? Přece když se otevírají Mlékojedy! | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Víte, kdy začíná léto? Přece když se otevírají Mlékojedy!

Víte, kdy začíná léto? Přece když se otevírají Mlékojedy! Koupačka v pískovně, pohodová hudba, Free-d-Bar a žhavá novinka pro letošní sezónu – blob jump neboli obrovský nafukovací polštář určený ke skokům do vody, a to všechno jenom 20 kilometrů od Prahy. Otevírací mejdan vypukne již v pátek 24. května, kdy to na pláži rozbalí zpěvák U-Cee za doprovodu členů kapely Flavour Band sestavené z muzikantů z United Flavour. Po té návštěvníci dostanou pořádnou nálož ghetto funku, funku a hip hopu. Sobota 25.5. se ponese ve stylu house s djs Jan2 z legendárních Ohm Square, Marina Caswella, live set dj Ketana nebo Mr. Funky Machine.

Poslední květnový víkend navštíví Mlékojedy u Neratovic hned několik hvězd české hudební scény. Po koncertě U-Ceeho s Flavour Bandem, kteří na venkovním pódiu zahrají skladby ze své debutové desky International Call vystoupí dj N´Zym se svým našláplým dj setem. Zbytkem večera pak provedou djs Mr Funky Machine a Pepe ill Pepson. Neméně zajímavý program slibuje i sobotní noc, kdy rozjetou párty podpoří člen formace Ohm Square, Jan Čechtický aka Jan2 s exkluzivním dj live setem spolu s djs Marinos Caswell a live setem dj Ketana.

Free-d-bar v Mlékojedech letos zahajuje svou 14. sezónu. Za dobu své existence se stal vyhledávaným místem víkendových výletů návštěvníků z celé republiky. Přes den se mohou vykoupat v pískovně, nebo jen tak lenošit u vody a osvěžovat se mojitem, tequilou a dalšími drinky. Free-d-bar a jeho okolí však nespí ani v noci. Každodenní filmová a hudební produkce v baru s ochotným personálem totiž činí z Mlékojed unikátní scénu, která každoročně pojme až 25 000 hostů. Není divu, vždyť i letos platí, že na veškeré večerní akce je vstup zdarma! 

A na co se můžeme o letních víkendech těšit? Hned 29. června na pískovnu zavítá současná hiphopová jednička Prago Union, v červnu dále vystoupí například Republic of Two nebo The Chancers. V červenci zahrají The Spankers nebo Fast Food Orchestra.  Zajímavým večerem bude určitě žonglovací workshop na začátku července, při němž si návštěvníci budou moci vyzkoušet všemožná žonglovátka. Večery budou zakončeny velkou fireshow. Určitě se bude nač dívat. V srpnu bude velkým lákadlem pro návštěvníky Airfare, Le Pneumatiq nebo veselý Mr. Cocoman. Dále se můžete těšit na spoustu dalších hudebníků, kteří rozehrají mlékojedské břehy v rytmu reggae, hip-hopu, latina, funky, dubstepu, dnb, elektra i jiné taneční a pohodové hudby. 

Stálí ,,štamgasti“ na Mlékojedech už vědí, že ve Free-d-baru si přijde na své každý. Od pondělí do středy se prostor po dohodě nabízí začínajícím kapelám, Djs nebo soundsystémům, kteří mají zájem udělat si vlastní večírek. Čtvrteční večery patří již tradičně filmovým promítáním. Letos bude k vidění mezi jinými Argo, Nedotknutelní, Muž na laně, Panika v městečku nebo například animovaný Mary a Max. Pátky a soboty jsou zasvěcené zmiňovaným živým koncertům, djům a tanci. A neděle jsou ve znamení relaxu a nutné regenerace. 

V Mlékojedech si ale přijdou na své nejen milovníci hudby, dobrého jídla a pití a letního nicnedělání, ale i aktivní sportovci. Na pískovně si mohou zahrát beach volejbal, zalézt si na boulderové stěně, zahrát ping-pong nebo fotbálek. Vyzkoušet si tak mohou nejrůznější vodní hrátky – letos nově blob jump (vice na www.blob-jump.cz). 

Jak název napovídá, Free-D-Bar na Mlékojedech je free ve všech směrech – free relax, free koupání, free sporty a hlavně free vstupné na večerní akce, a proto létu zdar a 24. května na viděnou na otvíračce! 

( FREE-D-BAR je otevřen každý den od 24.5. do 1.9. od 11:00, večerní program začíná po 20:00, filmové projekce po 21:00 )

Podrobný program akcí a další informace na: www.free-d-bar.cz

 
 



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7